Doğum yapmış ikiz anneleri sütünüz yetti mi?

peki benim sorum olcak
gebeli.ğimin yaklaşık 24. haftasından beri görüğlerimden süt geliyor.. son iki haftadır nidilat kullandım kasılmalar için süt de gitti daha az geliyor şimdi...
neyse göğüsten gebeyken süt gelmesi yaşadınız mı? bu iyiye işaret mi doğum sonrası için sevinmeli miyim?

süt gelmesi normal ama sakın kontrol için göğüslerini sıkıp süt getirtme kasılmaları tetikler allah korusun erken doğuma sebep olur,bunuda bize bizden daha önce doğum yapmış ikiz anneleri söylemişti.kasılma ve süt orantılıdır çünkü

Tek çocuğuna dahi sütü yetmeyen anneler var, ikiz anneleride mamasız çocuklarını anne sütüyle besleyebilirler.
İkizlerin çoğu erken doğacağı için emme refleksleri yeterince gelişmemiş oluyor ve malesef mama takviyesi yapılıyor.
Benim sinir olduğum ise bana herkesin "tabikide sütün yetmez ikiz çünkü" diye teşhisi koymaları. Niye yetmesin belkide yeter, moralim bozulduğunda çok mu iyi olacak, siz bebeklerimin büyükleri, akrabaları olacaksınız üstelik!
Demek istediğim bir ikiz anne adayı gördüğünüzde direk "aaaa sütünde yetmez" demeyin ne olur.

Tek çocuğuna dahi sütü yetmeyen anneler var, ikiz anneleride mamasız çocuklarını anne sütüyle besleyebilirler.
İkizlerin çoğu erken doğacağı için emme refleksleri yeterince gelişmemiş oluyor ve malesef mama takviyesi yapılıyor.
Benim sinir olduğum ise bana herkesin "tabikide sütün yetmez ikiz çünkü" diye teşhisi koymaları. Niye yetmesin belkide yeter, moralim bozulduğunda çok mu iyi olacak, siz bebeklerimin büyükleri, akrabaları olacaksınız üstelik!
Demek istediğim bir ikiz anne adayı gördüğünüzde direk "aaaa sütünde yetmez" demeyin ne olur.

2,5 aylık ikiz kizlarim var ve sadece anne sutuyle besleniyolar gayet de iyi kilo aliyolar..neden yetmesin hic kafanıza takmayın..

Son düzenleme:
2,5 aylık ikiz kizlarim var ve sadece anne sutuyle besleniyolar gayet de iyi kilo aliyolar..neden yetmesin hic kafanıza takmayın..

Teşekkür ederim içim çok rahatladı yetebilir imkansız değil bu.
Benim sinir olduğum insanların yersiz yorumları, mama çok kötü birşey değil sonuçta ama bir anneye denir mi sütün yetmez diye

Valla kıskançlıktan mı yapıyolar yoksa ben mi çok alınganım aynı şekilde ikiz olduğunu öğrenince sütümün yetmesi imkansızmış, şimdi ben çok da kilo alırmışım, kesin erken doğum yapacakmışım, çocuklar doğduktan sonra bütün hayatım bitecekmiş vs vs felaket tellallığı yapıyolar

Valla kıskançlıktan mı yapıyolar yoksa ben mi çok alınganım aynı şekilde ikiz olduğunu öğrenince sütümün yetmesi imkansızmış, şimdi ben çok da kilo alırmışım, kesin erken doğum yapacakmışım, çocuklar doğduktan sonra bütün hayatım bitecekmiş vs vs felaket tellallığı yapıyolar

aynen kıskançlık mı bilmiyorum ama çok yapıyorlar bu tür sinir bozucu yorumları.
Ağrım var diyorum "eeee olacak o kadar anne olmak kolay mı"
yok şimdiden çok kilo almışım, çok şişmişim, doğumdan sonra eski halimden eser kalmayacakmış vs vs
Kendileri hayattan bıkmışlar bizim umutlu halimize sinir olup bozmaya çalışıyorlar işte.

aynen kıskançlık mı bilmiyorum ama çok yapıyorlar bu tür sinir bozucu yorumları.
Ağrım var diyorum "eeee olacak o kadar anne olmak kolay mı"
yok şimdiden çok kilo almışım, çok şişmişim, doğumdan sonra eski halimden eser kalmayacakmış vs vs
Kendileri hayattan bıkmışlar bizim umutlu halimize sinir olup bozmaya çalışıyorlar işte.

En güzeli bütün bu laflara kulak tıkamak bunlara moral bozup o insanların ekmeğine yağ sürmemek lazım

Legande nasilsiniz cnm. Ikizlerin ve sen iyisindir insallah. Nidilata devam mi ? Biz de Allahin izni ile yarin 26 hftlk olacagiz.

Maşallah Rabbim kucağına almayıda nasip etsin canım, sen ve bebeklerin nasılsınız :nazar: :nazar:
bugün kontrole gittik bizde bebeklerimin iyi olduğunu söyledi doktor. 31+4 haftalığım
Keşke zamanımız olasada doktoruma gidebilseydim
Malesef yaşadığım yerde özel hastane yok devlet hastanesindede ilgilenmiyorlar. göremedim bile bebeklerimi görüntü istedim veremiyormuş, bilgilerini istedim yok dedi, ultrason cihazı zaten doktora dönük, neyse sonunda üçüncü sorumdan sonra zahmet ettide kilolarını söyledi biri 1400, diğer yavrum 1600
Nidilata devam 36. haftaya kadar. Erken doğmayacaklar gibi hissediyorum artık, çok ilginç ama neredeyse 2 aydır 1cm doğum açıklığıyla yaşıyorum, rekor kırmak istiyorum belki 9 aylık doğarlarsa. acaba 3 ay doğum açıklığıyla doğurmadan bekleyen var mıdır?
artık çok çok olumlu düşünebiliyorum, babalarının sesine beni kıskandıracak kadar çok tepki veriyorlar çok güzel bi duygu Rabbim gönülden isteyen herkese yaşatsın inşallah.

Maşallah Rabbim kucağına almayıda nasip etsin canım, sen ve bebeklerin nasılsınız :nazar: :nazar:
bugün kontrole gittik bizde bebeklerimin iyi olduğunu söyledi doktor. 31+4 haftalığım
Keşke zamanımız olasada doktoruma gidebilseydim
Malesef yaşadığım yerde özel hastane yok devlet hastanesindede ilgilenmiyorlar. göremedim bile bebeklerimi görüntü istedim veremiyormuş, bilgilerini istedim yok dedi, ultrason cihazı zaten doktora dönük, neyse sonunda üçüncü sorumdan sonra zahmet ettide kilolarını söyledi biri 1400, diğer yavrum 1600
Nidilata devam 36. haftaya kadar. Erken doğmayacaklar gibi hissediyorum artık, çok ilginç ama neredeyse 2 aydır 1cm doğum açıklığıyla yaşıyorum, rekor kırmak istiyorum belki 9 aylık doğarlarsa. acaba 3 ay doğum açıklığıyla doğurmadan bekleyen var mıdır?
artık çok çok olumlu düşünebiliyorum, babalarının sesine beni kıskandıracak kadar çok tepki veriyorlar çok güzel bi duygu Rabbim gönülden isteyen herkese yaşatsın inşallah.

Bin kere masallah canim insallah boyle 36 yi gorusunuz. Benimde erkeklerimden biri altta oburu ustte bazen vajinaya dogru cok yakin tekme hissediyorum korkuyorum.o zamanlari. Insallah saglikla alalim kucagimiza canlarimizi.

Bin kere masallah canim insallah boyle 36 yi gorusunuz. Benimde erkeklerimden biri altta oburu ustte bazen vajinaya dogru cok yakin tekme hissediyorum korkuyorum.o zamanlari. Insallah saglikla alalim kucagimiza canlarimizi.

İnşallah canım hepimize nasip olsun inşallah evlatlarımızı kucağımıza almak.
O tekmeleri bende hissediyorum ve korkuyorum ama korkacak birşey yokmuş yerleri dar olduğu içinmiş. Benim üstteki oğlum kaburga kemiklerimde alttaki oğlumda kasıklarımda yan yana olsalardı keşke.

Son düzenleme:
İnşallah canım hepimize nasip olsun inşallah evlatlarımızı kucağımıza almak.
O tekmeleri bende hissediyorum ve korkuyorum ama korkacak birşey yokmuş yerleri dar olduğu içinmiş. Benim üstteki oğlum kaburga kemiklerimde alttaki oğlumda kasıklarımda yan yana olsalardı keşke.

Ya canim senin ogluslar da ustlu altli duruyorlar demek bazen makatima gelen tekmeler oluo biraz biraz alistim ama bazen paniklemiyor degilim. Aman sagliklica olsunlar da..

Ya canim senin ogluslar da ustlu altli duruyorlar demek bazen makatima gelen tekmeler oluo biraz biraz alistim ama bazen paniklemiyor degilim. Aman sagliklica olsunlar da..

Sadece sağlıklı olsunlar :)
Hareketlerini, tekmelerini hissetmek çok çok güzel ya, en ufak kıpırtılarını hissetmek

Sadece sağlıklı olsunlar :)
Hareketlerini, tekmelerini hissetmek çok çok güzel ya, en ufak kıpırtılarını hissetmek

Evet .. insan her an hissetmek istiyor. Ama ilk gebelik oldugu icin tecrubesiz de oluyor insan ..anlayamiyor ..icerde her sey yolundami surekli kaygilaniyor.

Evet .. insan her an hissetmek istiyor. Ama ilk gebelik oldugu icin tecrubesiz de oluyor insan ..anlayamiyor ..icerde her sey yolundami surekli kaygilaniyor.

Aynen ve insan kıyaslamada yapamıyor daha önce hamilelik yaşamadığı, tek çocuk doğurmadığı için.
İkisini ayrı ayrı hissedebiliyorum ben ayrı keselerde olduğu için mi ayırt ediliyor acaba, tek kesedeki ikizlerde ayrı hissedilir mi merak ettim.

Merhaba kızlar;
benim meleklerim 1 hafta küvözde kaldılar ve orada mama ve serumla beslendiler.1 haftanın sonunda sadece anne sütü ile beslemeye karar verdim ancak meleklerim 15 günlük olunca kontrole gittiğimizde bebeklerimin yeterince beslenemediğini hatta kilo verdiklerini öğrendik dolayısıyla hemen mama takviyesine başaldık.bizimkiler 4 hafta erken geldikleri için aptamil prematille başladık ve 40 gün sonra ülker hero baby 1 devam sütü ile devam ettik şimdi 2,5 aylıklar ve aradabir bebelac veriyorum tek mama ile sabit kalmıyorum.ayrıca bebelerim mamayı almaya başlayınca anne sütünü bıraktılar :KK43:

Birkac gun kuvezde kaldiktan sonra,ikiz kizlarim bir turlu meme emmeye alisamadilar..ben de sut sagma makinasi ile sutu mu sagip biberon la icirdim..ama o cok surmedi..kisa bir sure sonra mama vermeye basladim..anne nin morali cok onemli..yediginize ictiginize dikkat edin ve mumkun olursa dinlenmeye calisin..kizlarim su an 1.bucuk yasinda lar 10 kilo yu gectiler ve sagliklilar cok sukur

Mama olarak Aptamil le basladim ve ek gida ya gecene kadar o nunla devam ettim..Kizlar Aptamil i sevdiler cunku...

6 ayliklar emziriyorum fakat aralarda mama takviyesi yaptik bugüne kadar. Artik ek gidaya da.gectik...tek başına süt.yetmiyor. pek mümkün değil insan vücudu tek bebeğe yetecek kadar süt uretirmis.

X