Doğum yapmış ikiz anneleri sütünüz yetti mi?

apple23

öykü&övgün
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2009
261
2
30 haftalık ikiz kızlarıma hamileyim ve bebeklerimi yeteri kadar besleyememekten korkuyorum. doğum yapan ikiz annelerinden bu konuda tecrübelerinizi paylaşmanızı istiyorum. anne sütüne ek bir mama başladınız mı? ne zaman başladınız? hangi markaları tavsiye edersiniz? hepinize şimdiden teşekkür ederim...

canım benimkiler şimdi 2.5 yaşında.1 yaşına kadar emzirdim.süt yetmedi tabiki ilk zamankar sadece emzirdim sonra günde bir kez mamaya basladık 40 günden sonra da mamayı ikiye cıkardık.dert etme rahat ol.bol su ve rezene cayı iç dogum yapınca.cok güzel duygular yaşayacalsın ikiz annesi olmak başka birşey.kendinle gurur duyacaksın.mamayı da aptamil kullanmıştık ama bebelac da alabilirsin doktoruna da sor istersen.ha bi de gece biri ağlayınca onu emzir sonra diğerini de al emzir uyanmasa bile daha pratik olur sen bilirsin.hadi kolay gelsin.sevgiyle kal.

canım tavsiyelerin için teşekkür ederim. zaman yaklaştıkça hem heyecanlanıyorum hemde korkuyorum.

APPLE merhaba bende seninle aynı haftadayım bu topic i açman iyi olmuş.bu arada musaitsen sana bişi sorcam :akıntın oluyor mu arasıra oluyorsa niteliği nasıl???

nırsen evet akıntım oluyor. ben tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım hatta transferden itibaren akıntım oldu ve halen devam ediyor. sarımtrak renkte enfeksiyon mu diye şüphelenip doktora sordum hatta smear yaptırdım bişi çıkmadı. doktor progesteron hormonunun ve kullandığım hormon ilaçlarının etkisi dedi. bazen çok rahatsız edici oluyo. sanırım sende de aynı sorun var.

bence bu kişiden kişiye değişir bir durum.ben başdan beri mama takviyesi yapıyorum zamanla ölçüsü ve zmanı değişiyor....aptamil kullanıyorum şimdilik...

bebeklerim küçük doğdular fakat kuvöze girmediler hamdolsun,
yine de küçük olmaları dolayısıyla emme refleksleri çok iyi dğeildi,
bir kızım cevval çıktı sıkı sıkı emdi,
günde sadece bir öğün mamayla besliyordum diyebilirim,
o emdikçe sütüm arttı,
öbür kızım hiç ememiyordu fakat sütüm arttığı için bir ay sonunda o da emmeye başladı,
ikisini beraber güzelce emzirdim,
3.5 ay sonra ilk önce emen kızım tüm gayretlerime rağmen emmeyi bıkartı,
şimdi 1 yaşına yaklaştılar ve 1 ay sonra emmeyi öğrenen kızım hala emiyor,

evet sadece sütünle doyamayabilirler,
fakat çoğul anneler içinde bir annemiz ikizlerinin ikisini de sadece emzirerek bayaa büyüttü,
yani yapabilen de var,
mama takviyesi ile gitmekten de çekinmemek lazım,
ama ne kadar emerlerse o kadar çoğalıyor süt,bir de beslenme de önemli malesef,
sadece suyla olmuyor..

Herşey gönlüne göre olsun..

merhabalar...
ben iki hafta sadece anne sütü verebildim sonra azar azar takviyeye başladık.
şuan günde ortalama 3 er biberon mama veriyorum 60-75cc
biberon sayısı benim sütümün miktarına göre değişebiliyo.sevgiler...

Benim bebeklerimde küçük doğdular 33+6 haftada 12 gün küvözde kaldılar,emme refleksleri yoktu ve küvözde biberona alıştılar,mamaya küvözde başladılar maalesef sadece anne sütüyle hiç besleyemedim sütümü sağıp biberonla verdim 4,5 ay verebildim sonra sütüm kesildi....ben mama ağırlıklı besledim yani mama arası anne sütü aldılar......Mama olarak sadece aptamil kullandım hala da öyle....ilk mamamız erken doğdukları için prematildi,bebekler 4,5 kilo olana kadar onu kullandık.....

Ben de her ikiz anne adyı gibi bu konuyu merak ediyorum..Nasıl olacak,sütüm olacak mı,.......
İnşallah bol sütümüz olur..:Saruboceq:Ve evet ne kadar emzirirsek o kadar süt olur.Biraz da çabalamka şart

bende ikiz annesiyim yarın 3 ayımız bitecek inşaallah,doğumdan itibaren sadece anne sütüyle besledim bebeklerimi,kilo alımları gayet iyi olduğu için doktorumuz mamaya gerek görmüyor.benim beslenmeme gelince yemek aralarında mutlaka muhallebi,sütlaç ve bol bol komposto tüketiyorum,bunları bana hastanede vermeye başladılar eve gelincede devam ettik,hastanede diyetisyen gelip süt için neler yapmam gerektiğini anlattı ve ona göre yemek belirledi,hastanede yattığım sürece bu tarz yemekler geldi,evdede bunu uygulayınca çok şükür bugüne geldik,ayrıca bebeklerin ağlamasını beklemeden saat başı emzirin emzirdikçede artıyor süt hemde bebeklerin emme refleksi gelişiyor,hepinize bol emzirmeli günler diliyorum,nekadar yorulsanız,sırtınız,boynunuz ağrısada emzirmekten vazgeçmeyin hiçbir mama bebeğinize sizin kadarr faydalı olamaz hemde tek bebeklere göre zayıf doğan ikizlerimize...sütlerinize nazar değmesin

Maşallahİnşallah senni gibi olurum,kuzularım da beni emer:Saruboceq:

İkiz hamişler inşallah Allah bebeklerinizi emzirmeyi nasip eder sizlere,ayrıca şunuda söylemek gerekirse sadece bebeğin emmesiyle de değil sütün artması yada eksilmesi annenin psikolojisi,stresi de büyük rol oynuyor,umarım bebekleriniz zamanında doğarlar küvöz başlarında onların kucağınıza gelmesini beklemezsiniz,üzülmezsiniz benim maalesef böyle oldu erken doğum stresi ,bebeklerimin küvözde kalma durumları sütümü azaltmada büyük etkendi ayrıca bebeklerin küçük doğması nedeniyle emmemeleri üzerine süt sağma makineleri ile süt çekmek zorunda kalıyorsunuz ve o makinelerde sütü oldukça azaltıyor.....

peki benim sorum olcak
gebeli.ğimin yaklaşık 24. haftasından beri görüğlerimden süt geliyor.. son iki haftadır nidilat kullandım kasılmalar için süt de gitti daha az geliyor şimdi...
neyse göğüsten gebeyken süt gelmesi yaşadınız mı? bu iyiye işaret mi doğum sonrası için sevinmeli miyim?

canım göğüsten süt gelmesi olayını ben henüz yaşamadım. sanırım bu sorunun cevabını doğum yapmış arkadaşlar daha iyi bilir.

canım süt ve kasılmalar doğru orantılıdır,
oksitosin hormonu ile kasılmalar başlayınca prolaktin hormonu ile süt de devreye girer,
fakat kasılmaların yani sancılıarn için onları durdurucu nidilat kullanınca süt hormonu olan prolaktin de kesilir,
bu basit bir denklem gibidir,
bu yüzden saşlıkla bebeğini doğurduktan sonra sütün geri gelir
fakat yine de hamilelik esnasında da az da olsa eğilince,yada süt arttırıcı besinler yedikçe haiff de olsa süt akması normaldir,
ben de oldu,
sütüm de güzeldi maşallah,
hala emmeye istekli bir yavrumu sütle besliyorum..

benim kizlarim 2 gun once tam 6 aylik oldular.5 ay sadece anne sutuyle besledim.1 aydir da kavga gurultu arti inek sutu veriyorum.tavsiyem sik sik emzir vucudun o duzene alisiyor.ona gore sut uretiyor.tabii iyi beslenmen lazim baskalarinda nasil bilmem ama ben cok yemegince sutum yetmiyordu dolayisyla bolllll bollll yedim ve 5 kilo aldim cokacimcoook

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…