• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum yapmaktan çok korkuyorum .. normal mi sezeryan mı,?

korkma canım
benimde ilk dogumum olacak
2 de kürtaj var gerci ama onları dogumla kıyaslayamayız sanırım
ama korkmuyorum herkes doguruyor biz neden doguramayalım değil mi
şimdiden kendini korkuya alıştırma
sonunu düşündükçe bebeğim kollarımda onu öpüyorum
allahım o an için insan nelere katlanmaz ki acaba
güzel şeyler getir aklına canım
en saglıklısı tabi ki normal dogum rabbim kolay hayırlı normal dogumlar nasip etsin

korkma canım
benimde ilk dogumum olacak
2 de kürtaj var gerci ama onları dogumla kıyaslayamayız sanırım
ama korkmuyorum herkes doguruyor biz neden doguramayalım değil mi
şimdiden kendini korkuya alıştırma
sonunu düşündükçe bebeğim kollarımda onu öpüyorum
allahım o an için insan nelere katlanmaz ki acaba
güzel şeyler getir aklına canım
en saglıklısı tabi ki normal dogum rabbim kolay hayırlı normal dogumlar nasip etsin
hayatımm herkes doguruyor evet ama cok kotu seyler anlatıyorlar .. sen nasıl dogum yapacann ....

zeynep banada kız dediler çok hareketli 14 15 haftada 3 kere baktı doktor yok kız gibi dedi ama kesin demiyor sen kaçıncı haftada öğrendin şimdi 19 haftadayım

hayatımm herkes doguruyor evet ama cok kotu seyler anlatıyorlar .. sen nasıl dogum yapacann ....

son yıllarda normal dogum yapanlar o kadar azaldı ki onlara kahraman gozuyle bakılır oldu,elbette daha hamile oldugumuzu ogrendigimiz ilk andan omrumuzun sonuna kadar annelik bir kahramanlık zaten ama bu butun annelere mahsus,normal dogum da adı ustunde gayet normal bir olay.Dogumunuzun nasıl gecmesini bekliyorsanız oyle gececektir yuksek ihtimal,zor diye sartlarsanız zor kolay gececek diye dusunurseniz de kolay.Bir de annenize varsa teyzelerinize sorun kendi dogumlarını,onlara benzeme ihtimali vardir.Herkes degisik brir sey anlatıyor demissiniz,tahmin edersiniz ki her dogum birbirinden farklı gecer ve farklı dogum hikayeleri duymus olmanız da gayet dogaldır.Hic korkutmayın kendinizi,icinizden normal dogurmak geciyorsa korkutanlara kulak tıkayın ve bol bol normal dogum videoları izleyerek kendinizi doguma hazırlayın.Her seyden once kendiniz ve bebeginiz icin en hayırlı dogum sekli hangisi olacaksa onu nasip etmesi icin Allah´a dua edin.Allah sag saglim zamanında ve kolaylıkla bebeklerimize kavustursun hepimizi de insallah.Bu arada ilk dogumum normal oldu ve cok sukur cok kolay gecti,Allahım yine boyle kolay bir dogum nasip etsin insallah.

ben normal olsun diye çok istedim ama sezeryanla oldu. Normal doğum bana göre çok daha ii bizi doğuranlar nasıl doğurmuş hiç korkma ve kimselere kulak asma

Ben normal doğurdum..sana tavsiyem git sezaryan ol......Neden dersen......

Doktorların eline kaldınmı? Dayıyorlar suni sancıyı zorla normal doğuma sürüklüyorlar...Gidişat bide uygun olmazsa seni o kadar acı çekmene rağmen olmadı sezaryana alıyoruz deyip çektiğin sancıyla kalıyorsun arkadaşım...Ben normal doğurdum ama sezeryan gibi gene ayağa kalkamadımki...Şuan oğlum 5 yaşında tekrar eğer niyet edersem direk sezeryana müracattt..:)))) aslaaaa bir daha normal doğurmam...İnşallah senin için hayırlısı neyse o olsun...

öncelikle bebeğin hayırlı ve uğurlu olsun. ben yalnızca yaşadığım tecrübeleri artıları ve eksileri ile senle paylaşmak için yazıyorum. amacım seni etkileyip birisine yönlendirmek değil, en doğru kararı sen vereceksin. ben de senin gibi çok korkmuştum yaşadığım iki hamileliğim boyunca, o kadar yorum okumuştum ki anlatamam. ben birinci doğumunu normal ikinci doğumunu sezaryen yapmış bir anneyim. ilk doğumumu yurt dışında yapmıştım, orada komplikasyon yoksa asla sezaryen yapmıyorlar. ve daha önce vajinismus sorunu olan biri olarak yaklaşık 24 saat sonra suni sancıyla bir kızım dünyaya geldi. çok zor oldu, daha sonra kızımda doğuştan kalça çıkıklığı olduğunu öğrendim, allahtan erken teşhisle hiç bir sorun yaşamadan atlattık. normal doğum eşsiz bir deneyim ve gerçekten normal doğum yapan her anne bence bir kahraman. belki ben kendimi iyi hazırlayamadığım için zor geçmiştir diye düşünüyorum, bir de genetik olabilir annemde bizleri çok zor doğurmuş. normal doğum sonrası bazı hatunların dediği gibi öyle hop diye ayağa kalkamadım, yürümekte bile zorlanıyordum çünki dikiş zayım çok fazlaydı, oturamıyordumda, her wc ye gidişim problem oluyordu, abartmıyorum bu tam 25 gün sürdü ki o bölgeme çok iyi baktım enfeksiyon falan da olmadım. tabi doğum zor geçtiği için sonrasında stresten sütüm 4. gün geldi.normalde avr.da normal doğumda hastanede 4-5 gün tutarlar ben göğüs problemim yüzünden ekstra 5 gün daha kaldım, gögüs acısı bebeği emzirmene engel olduğu için psikolojimi alt üst etti. Normal doğum sonrası vajina eskisi gibi olmadığından vajinismus problemim tekrar nüksetti, anlayacağın normal doğum bana göre değilmiş, şimdiki aklım olsa ne yapıp edip ülkeme gelip doğururdum. tabiki sonradan bebeğinin bir gülümsemesi ile bunları unutup gidiyorsun, o yüzden anneler geçip gittikten sonra unutup çok kolaydı diyor. düşün 9 yıl sonra ancak 2. bebek kararını alabildim, ve harıl harıl araştırdım,yorumları okudum, doktorların görüşlerini, doğum videoları izledim,nefes tekn. çalıştım hamileliğim boyunca. ank. daki en iyi hastanelerden birini ve en iyi doktorlarından birini seçtim. doktorum ilk doğumum normal olduğu için ikincisinin çok daha kolay geçeceğini, epidural normal doğumu tavsiye etti. ben doktoruma güvendim, kendimi her duruma hazırladım. sonuçta normal doğum yaşadığım bir durumdu sezaryen bilinmezlik benim için. 37. haftamda nişanım geldi gece yarısı, doktorumu aradım ve hemen hastaneye gittim, epidural iğnesi yapmak için açıklığın en az 4cm olması gerektiğinden yaklaşık 4 saat açıklık olmasını bekledim hastanede ama benim gücüm kalmamıştı, ağrı eşiğim düşüktü sanırım. doktor epidural yapacakken hocam ben ıkınacak gücü kendimde bulamıyorum, size güveniyorum beni sezaryen yapın dedim, o yine son bir kez başarabileceğimi söyledi ama iyi kötü bir karar vermiştim.Hemen sezaryene alındım, epidural yapıldı ve hop 15 dk. sonra oğlum kollarımdaydı.kendimi acayip dinç ve rahatlamış hissettim. epidural serumunun kontrolü bendeydi, istediğim zaman basıyordum, ağrılar oluşmadan sık sık bastığım için hiç ağrım olmadı.bebeğimi hemen emzirdim, sütüm hemen geldi. hastaneye sezaryen amacıyla gitmadiğim için aç değildim, akşam yemeğinde tıka basa yemiştim ve gece doğurmuştum, lavmanda yapılmamıştı. gaz şikayetim olur diye korktum, ama sürekli yürüdüğüm için hiç bir sıkıntım olmadı. 3.gün eve geldiğimde evde kimse yoktu, süt olsun diye yediğim dut kurularını yere dökünce makinayla onları bile süpürdüm ve hiç yatmadım her işimi kendim gördüm. burda amacım normal doğumu kötülemek sezaryeni övmek değil, tabiki en doğrusu yüz yıllardır insanların doğum şekli normal doğum.ama herkesin kendisini bilerek, kendine en uygun yöntemi seçmesi gerektiğini düşünüyorum, doktorların ya da çevrenin yönlendirmesi ile değil. ne yapabileceğinize inanıyorsanız onu. iki yönteminde artıları ve eksileri var ama ikiside bir birinden üstün değil. ha bu arada ben sezaryeni başka bir hastanede olsaydım belki bu kadar kolay atlatamayacaktım. bu süreç bir bütün doktor hastane seçimi ve en önemlisi senin iraden. tabi allah ne nasip ediyorsa kendi irademizle onu yaşıyoruz. bol bol dua et,bebeğin ve senin için hayırlısı ne ise onu yaşa...

yukarıdaki arkadaş çok güzel anlatmış aslında. Her iki doğumun da birbirinden üstün yanı yok. Benim oğlum şu an 7,5 aylık. Hamileliğimin başından beri kendimi hep sezeryana alıştırmıştım. Normal yapmanın bir avantajını göremiyordum açıkçası belki normal doğuranlar bana kızacaktır ama. Spinal sezeryan oldum ve '' çok kolay normal doğum yaptım '' diyen kadınların çektiği acının çeyreğinin çeyreğini bile çekmedim. Beni de çok yadırgadılar eleştirdiler niye normal doğum yapmıyorsun canın çok kıymetli diye. Ama ben kimseyi dinlemedim. İyi ki de öyle yapmışım. Benimle aynı dönem normal doğum yapanlar dikiş acısından poposunun üstüne oturamadılar bilseydim sezeryan olurdum dediler. Ama herkesin kendi düşüncesidir kendi kararıdır. Normal doğurma demiyorum tabi. Sen de senin için hangisi hayırlısı olacaksa ona karar ver.

ayy tüylerım dıken dıken oldu inanamıyorum yaaa :) nedense bu aralar herkes sezeryan ol dıyor

bence hiçbişeyi dinleme kendin nasıl istiyorsan, neye inanıyorsan öyle yap.. her iki yönteminde eksileri ve artıları var.. kimi normal doğumda rahat eder kimi sezeryanda.. herşey geçiyor zaten.. bebeğini kollarına aldığın an unutuyosun hepsini.. dünya onun etrafında dönüyo.. sen kendini düşünmüyosunki o saatten sonra, varsa yoksa bebekk.. o yüzden yorma o güzel kafanı bence canım.. hayırlısı olsun de.. nasip kısmet.. Allah hayırlı sağlıklı rahat bir doğum nasibetsin inşallah.. bebeğinin keyfini doya doya çıkar.. :)

zeynep merhaba,
sana öncelikle sağlıklı ve kolay doğumlar dileyeyim. ben de 3,5 ay önce ilk bebeğimi dünyaya getirdim ve inan çok korkuyordum. hata sedyede ameliyathaneye giderken ölücem sandım.
epidural sezeryan doğum yaptım ve çok memnun kaldım. bence ne şekilde doğuma karar verirsen ver, mutlaka bebeğine kavuşacağın an uyanık ol çünkü tüm kadınların bence yaşaması gereken muhteşem bir an. tüm sıkıntıların, hamilelikte yaşadığın sorunlar vs bir anda geçiveriyor. herşeyi unutuveriyorsun. sırf bu anı tekrar yaşamak için tekrar doğurabilirim:) genel anestezi sıkıntılı diye biliyorum. bebek doğduktan saatler sonra bebeği görebiliyorsun. ilk sütü veremiyorsun; bebeğe mama vermek zorunda kalıyorlar, ayağa çok daha zor kalkıyorsun vs.
sezeryan olduğum için de pişman değilim; zaten normal doğumdan çok korkuyordum. bir de ben açıkçası rahmin kesilmesindense, karnımın kesilmesini tercih ederim. günümüzde normal doğumların da pekçoğunda kesiyorlar diye biliyorum ama tabi bu tamemen senin ve doktorunun kararı. benim bebek de biraz iriydi zaten; tam 40 hafta bekledim. bebek gelmeyince sezeryan oldum.
sevgiler, pervin

merhaba

bende 5,5 ay önce spinala anestezi ile sezeryan doğum yaptım ve iyikide yapmısım dıyorum.aslında basıdnan berı normal doğumu düşünüyordum. ama son çatı kontrolünde hiç açılmama olmaması ve ultrasonda suyumun azalmasını doktor görünce ertesı gun sezryanla doğum yaptım. inan o gece bıle kalkıp kızımın altını ben değiştirdim. ertesı gun hastaneden cıkarıldım ve 3. gun evımde temızlık bıle yaptım. gören bu nasıl sezeryanla doğurdu dıyodu.artık sanırım sezeryan doğumla ılgılı hiçbişey eskısı gıbı zor değil.tabı bunda hastanenın ve doktorunda cok buyuk bır önemı var. iyi araştır derım. bıde bence bu okadar da düşünmeyle olacak sey değil sanırım. bebek o an nasıl gelmek ıstıyorsa o şekılde gelıyor.

Anneme sordugumda dogumlarinin cok zor gectigini soyluyordu. Gunlerce sanci cektigi oluyormus. Hatta hatirliyotum kardesimi dogururken 1 hafta hastanede yatti sancilar icinde. Annem dogum sirasinda cok zorlandigi icin sezeryan olmak istemis ama Dr kabul etmemis. Kardesim kilolu oldugu icin zor dogmus. :(( Umarim bende anneme benzemem dogum konusunda :(((

Back