• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum yapan arkadaşlar lütfen bana yardımcı olunnn

• Konu Sahibi Konu Sahibi tubi_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

tubi_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2011
12
0
36
İstanbul
Mrb arkadaşlar 39+5 haftalık hamileyim dün kontrölüm vardı dokora gittim,nst ye bağladı doktor alttan muayene etti ,çok küçük ağrılarım çıktı ve açılmam olmadığını söyledi, pazartesi günü yatış yapacağımı suni sancı vereceğini söyledi , benm korkum ya açılmam almazsa sezaryan doğum yapmak istemiyorum kendimi psikolojik olarak normal doğuma hazırladım .suyum iyi bebek hareketleri iyi neden beklemiyo,sorduğumda bebek tehliye girer dedi, korkuyorum.böyle olan var mı , ne yapsam da açılmam olsa doğum başla sa bilemiyorum ,hergün yürüyüş yapıyorum başka neler yapabilirim arkadşalr lütfen yardımcı olun bana.

doktorun hakli 40 hafta dolduktan sonra fazla beklemek bebegi riske atmak demek olur o yuzden suni sanci vererek dogumu baslatabilir.Suni sanci verilince mecburen acilman olacaktir,korkma,ama biliyorsun her zaman normal dogumun sezeryanla sonuclanmasi da muhtemel,ozellikle de ulkemizde.Normal dogumu gercekten istiyorsan doktorunla bunu en basinda konus ve lutfen beni gereksiz korkutup sezeryana almayin diye ricada bulun,belki insafli biridir.Onun disinda kendiliginden dogumun baslamasi icin ben esinle beraber olmani oneririm,sperm rahim agzini yumusatip ve acilma saglayabilir belki.Allah sag saglim kurtarsin butun bu yolda olanlari,bebegin de sende sag saglim kolaylikla kurtulun insallah.

teşekkür ederim arkadaşım yorumun için

benim gibi olan başka kimse yok mu neden yazmıyorsnuz.

slm canım korkma inşallah kendi sancın olur çünkü suni sancı dayanılmayacak kadar kötü tırmalttırıyor.o anda yalvarıyosun beni sezeryana alsınlar diye ama yapma sen onlar hemen alabilir ozaman doğum yaklaştıkça bebeğin hareketleri yavaşlarmış zaten hayırlısıyla doğur benim ikinci hamileliğim bende aniden gelen suyumla 8 aylık doğum yaptım çok zordu şimdi de korkuyorum allah yardımcımız olsun:49::49::49::49::49:

bencede beklememesi en güzeli sonrada geç kalındı denilebiliyo bi aksilik olunduğunda Allah korusun bence bol bol hurma ye normal doğum sancılarını arttırır yine olmuyosa sezeryan olursan yapacak bişi yok yeterki bebeğin sağlıcakla kucağına gelsin bende sezeryan oldum bence korkulacak bişi yok inş hakkında hayırlısı olan olur ...

iyi akşamlar yazdıklarınızı okurken mutlaka cevap yazmalıyım dedim çünkü şuanda en çok destege ihtiyacınız oldugu an. önceleikle saglıkla hayırlısıyla kolay bir dogum yaparsınız inşallah bende sizin gibi normal dogum çok istiyordum ve kararım çok netti sırf bu yüzden son bir ay hastane degiştirip normal dogumu çok önemseyen bir doktor buldum çünkü önceki doktorum son bir ay kala hastaneden ayrılmıştı ve ben normal dogurmaya çok kararlıydım 38. haftaya girdigim gün nst cekildi çok az sancım vardı alttan muane etti 3 santim açılmam varmış ama doktor biraz fazla zorladı hatta dediki şuan dogumu biraz başlatalım ogün çok rahattım ama biraz biraz agırlık hissediyorum tüm hamileliğim çok rahat geçmesine ragmen derken ertesi sabah yarım saatte bir sancı geliyor hala çok rahatım ve 5dakikaya gelmeden hastaneye gitmiycektim zaman geçtikce sancı araları azaldı o gece 10dakikaya bir indi hastaneye gitmeye karar verdim hala çok rahattım çantaları alıp yatagımı toparlayıp dagınıklıgı toparlayıp evden çıktım eşim benden panikti çünkü dogum olabilirdi nstye baglandım dogum sancısıydı 10dakikada bir ebe hastanede kalabilirsin yatış yapalım dedi ama açılmam yoktu 3santim aynıydı eve gitmek istiyorum diyip çıktım gece yarısı eve geldim ama sabaha kadar işte 4saat falan sürekli sancım vardı ve hep idrara çıkma ihtiyacı sabah 6yı çok zor yaptım artık sancım 5dakikada birdi ve zorlanmaya da başlamıştım6da tekrar hastaneye gittim nstye baglandım sancım evet çok fazla ama açılmam yok 3 santim doktor muane etti sancılarımsa daha çok artıyor ve çok zor dayanıyorum istersen suni sancı vereyim dedi ama bana sorarsan sezaryana alalım seni sadece yüzüne baktım ve kordonu kısa olabilir bedenine dolanmış olabilir çünkü bu sancıyla şuan bebegin kafasını görmeliydim dedi öyle söyleyince sezaryana hazırlandım ama hala sancım çok fazlaydı epidural yapılırken bile sancım vardı sancımın geçtiği an o 3-4 dakika arası anca vurulabildim epidural oldum sancımı hiç hissetmedim rahat bir sezaryen geçirdim taaki kızımı çıkardıklarında melegimin sesini duyunca çok heyecanlanmışım doktorum nolur sakın ol önce sen gör kızını bayıltmak istemiyorum seni hemen kızına makyaj yapıp getircekler dedi ama kalp atışlarım çok hızlanmış tansiyonum düşmüş mecbur bayılmışlar işte böyle olunca ilk ben koklayamadım dokunamadım ama ilk gördüğüm ana tüm sancılarımı unutturdu şuan hiçççççççç hatırlamıyor anımsamıyorum o sancıları tenine dokundugun an geçicek bütün çektiğin acılar ki onlara da acı denmez aslında yanagı yanagıma degdiği an dünya durdu sanki o kokusu hale burnumda hala koynumda bu benimmi şimdi diyorsun resmen. neyse çok uzattım ama bende doguma yaklasırken arkadaşların burdda yazdıgı dogum hiyakelerini hep okur okur rahatlardım biraz bile rahatlattıysam ne mutlu bana size önerim çokk rahat olun herşey olcagına varır içiniz ferah olsun çünkü siz ne kadar rahat olursanız bebeginizde o kadar mutlu içerde karnınızda oldugu anları çok özlüyceksiniz doya doya tadını çıkartın son günlerin. sancılar varken zaman geçmiyor gibi geliyor ama geçiyor kızım 7 aylık oldu bile abla olmuş gibi geliyor böyle yeni dogcakalrı görünce. mutlu haberler duymak dilegiyle. bu arada size tavsiyem mutlaka hurma yiyin bol sıvı alın ve yatmak yerine bol hareket edin ben o sancılarım varken son alışverişlerimi yapmıştım birde yanınızda panik insanlar varsa onlara pek kulak asmayın ben 5daikaya bir sancım varken telefonlarımızın şarj aletlerini bulup çantaya koymuştum rahat olmaktan hiçç zarar gelmek tabikide bir sorun yoksa nişanınınz veya suyunuz gelmedikten sonra mutlaka doktorunuz sizi yönlendirir.. saglıklı ve mutlu dogumlar olsun bol bol dua edin o anlar çok kıymetli anlar çünkü.. dualarınız kabul olsun bebeginiz saglıkla dogsun:nazar::nazar::nazar:

canimm
suni sanciya gerek kalmaz insallah
suni sanci ile dogurdum ben
37+2 de dogurdum
suyum gelmisti acilmam yoktu
sancimda yoktu
insallah sancin gelir zamanin gelmis cünkü
normal dogurursun
Allah yardimcin olsun :nazar::nazar::nazar:

SON 2 GÜN...
Rabbim hayırlısını versin diyorum sadece normal doğum veya sezaryan fark etmez artık yavrumu sağ salim kucağıma alıyım yeter ki
beni gerçekten rahatlattınız arkadaşlar çok sağlun,
Allah razı olsun ,sonucu mutlaka yazacağım bana dua edinn ..

SON 2 GÜN...
Rabbim hayırlısını versin diyorum sadece normal doğum veya sezaryan fark etmez artık yavrumu sağ salim kucağıma alıyım yeter ki

Sakinn oll,dogum oyle sandigimiz kdr zor birsey dglmis gercekten yasayinca anladim ...bende hep normal olcaktim ama kafasi oturmayinca sezeryana alindim,ve ilk gun gectikten snra gayet iyiydim;) hayirli dogumlar

bende 3 gün 3 gece sancı çektim 39+6 da başladı 40+2 de 5-6 cm açılma olmasına rağmen acil sezeryana alındım üst çatımın basık olduğu anlaşıldı ne su ne nişan gelmişti epidural yapılması içim sancımın geçmesini bekledik hatta iykide hemen almışlar bebeğimin kafası upuzun doğdu çok zorlanmış garibim şuan 45 günlük çok sağlıklıyız ,çok üzülmüştüm sezeryan oldu diye ama o kuru sancılar psikolojimi bozmuş doğum sonrası sancı gelcek diye tedirgin oluyodum ne şekilde olduğu önemli değilmiş önemli olan sağlıklı olmak
sağlıklı doğumlar diliyorum canım sıkma üzme kendini ne kadar soğuk kanlı olursan o kadar kolay oluyo :71:

Canım benimde senin gibi oldu.40 hafta dolunca doktor hemen sezeryanla aldı.riske sokmak istemedi.ben de hep normal istiyordum.her şeyin hayırlısı.Allah gönlüne göre versin.

SON 2 GÜN...

ne yaptın çok merak ettim.

arkadaşlar ancak şimdi yazabiliyorum :))
güle oynaya sancısız bir şekilde doğuma gittim ,saat 9 da suni sancı verildi,suni sancı gerçekten dayanılmaz bir şey sezaryana karar verecekim ki epudural olsun istedim açılmam geç ilerliyordu ,akşam a doğru epidural yapıldı onun çok faydası oldu doğumu hızlandırdı akşam 19:50 de normal doğum yaptım . kızım doğduktan sonra tüm ağrı acı hepsini unuttum .Allah herkese kolay doğum nasip etsin .nisam 3340 kg 50 cm olarak doğdu..:))

Ne güzel ya.Allah analı babalı büyütsün.umarım hepimiz alırız kucağımıza bebeklerimizi sağlıklıca...epiduralle ıkınmak zor oldumu.yani bi anlatırmısın nasıldı doğum.

valla canım benim bebiş gelmek bilmedi.doktor 40+5 de gittim sabah kan gelmişti çünkü,alttan muayene etti cocuğun bası yerleşmiş dedi,suni sancı verdiler ama o kadar sancılanmama rağmen açılma olmadı,o kadar kötü ki sancılar teyzeme ne olur beni öldürün bu sancılara dayanamıyorum dedim,en kötüsü o sancıları cekerken ikş de bir gelip seni parmaklamaları,baktık ki hala yok açılma 7 saat oldu suni sancı vereli çnkü,ve ben cıldırıyordum sezeryan için yalvardım ve sezeryan ile oldu.keske o sancıları cekmeden olsaymışım diyorum sezeryan..cok memnunum...

canım epudurali 4-5 cm açıklıktan sonra yapılıyor,yapan kişi uzman olmalı ki yapıldıktan sonra da ıkınma hissi olsun sende, ben sancıları epudural yapıldıktan sonra da hissettim ama daha az tabiki,zaten sen istemeden ıkınma hissi oluyo sende ,bebek çıkıktan sonra inan hiç bi ağrın sancın kalmıyo ben ağrıları çekerken ölcem falan sandım dayanılmaz geliyo ama şu an çok rahatım ,iyi ki de çekmişim doğum yapmış gibi değilim normal hayatıma döndüm..inş sende bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın korkma rahat ol ...

canım epudurali 4-5 cm açıklıktan sonra yapılıyor,yapan kişi uzman olmalı ki yapıldıktan sonra da ıkınma hissi olsun sende, ben sancıları epudural yapıldıktan sonra da hissettim ama daha az tabiki,zaten sen istemeden ıkınma hissi oluyo sende ,bebek çıkıktan sonra inan hiç bi ağrın sancın kalmıyo ben ağrıları çekerken ölcem falan sandım dayanılmaz geliyo ama şu an çok rahatım ,iyi ki de çekmişim doğum yapmış gibi değilim normal hayatıma döndüm..inş sende bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın korkma rahat ol ...

Oh ne güzel anlatıyosun.İçime su serptin.umarım herşey sende olduğu gibi yolunda gider..Ikınamıcam diye korkuyodum bende.Neler neler geliyo insanın aklına ya.Güzel olduğu kadar zormuş bu bekleyiş.

canım hayırlı olsun allah analı babalı büyütsün inş:nazar:
dikişlerin var mı peki

Back