• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum yapan anneler sütünüz ne durumda

sayra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2008
441
7
96
İstanbul
kızlar benim sütüm iyi hamd olsun humana çayı içiyorum eczanelerden temin edebilirsiniz ayrıca bi arkadaşın tavsiyesiyle kuru dut aldım kaynatıp suyunu içiyorum ikiisde bebeğe süt yapıyor ayrıca gaz problemimizde yok bunlardan dolayı çok şükür tavsiye ederim tabii kayısı suyuda iyi sıvı tüketinde sütümüz bitmesin inek gibi oldum bebek öyle içiyrki bana yemek yedirtmeyecek diyorum oğluşum izin verde ineğin otlansın da sana süt olsun :) dinleyen nerdee...:)

Maşşallah benim süt çok fazla geliyo.hatta biraz önce bebiş emerken ağzından taşıyo diye pompayla çekmek zorunda kaldım.60 cc sağdım :) daha da geliyodu.bibereno koydum,uyansın içiricem.süt için extra bişi yapmıyorum.günde 3 lt su en iyi süt kaynağı zaten...

Maşşallah benim süt çok fazla geliyo.hatta biraz önce bebiş emerken ağzından taşıyo diye pompayla çekmek zorunda kaldım.60 cc sağdım :) daha da geliyodu.bibereno koydum,uyansın içiricem.süt için extra bişi yapmıyorum.günde 3 lt su en iyi süt kaynağı zaten...

evet canım haklısın su en iyisi ama takviye olarak yazdıklarım neden olmasın inşallah sütümüz hep iyi olur tükenmez:) sağlıkla büyüt bebeğini ...

sayra bbeğin kaç günlük gaz problemimiz yok demişsin de...biz gazdan kafayı yiyeceğiz de merak ettim...

Benim sütüm kalmadı :( humana çayı,üzüm suyu,tahin,su hiç bişi fayda etmedi :( önceleri pompayla sağıyordum şimdi pompayla bile çıkmıyor :( bebişim mama ile büyüyor :(

benim sütüm de az :(( aptamil veriyorum, ayrıca bebeklerde gaz 3. haftadan sonra başlar söyliyim gazı yok demek için çok erken...
siz 3 saatte bir uyandırmak için besleyebiliyomusunuz yoksa zaten kendimi uyanıyor???

sayra bbeğin kaç günlük gaz problemimiz yok demişsin de...biz gazdan kafayı yiyeceğiz de merak ettim...

1 haftalık canım humana çayı gaza iyi geliyor içinde rezene var bunun yanında da başka bitkiler tabii emzirdikten sonra hemen gazını çıkart ben ilk günler yapamıyordum ama kendisi çıkartıyordu gazını şimdi yapıyorum dene istersen geçmiş olsun..

benim sütüm de az :(( aptamil veriyorum, ayrıca bebeklerde gaz 3. haftadan sonra başlar söyliyim gazı yok demek için çok erken...
siz 3 saatte bir uyandırmak için besleyebiliyomusunuz yoksa zaten kendimi uyanıyor???

canım gaz her zaman olur aslında nihayetinde annenin besiniyle besleniyor dolayısıyla gazın başlama süresi olmaz sanırım yakınımda bi arkadaş var bebeğinin ilk günlerinde gaz problemi yaşadı hastanede çıkarttılar gazı ayrıca bağıra bağıra fıtık olmuş allah esirgesin bu arada kendisi uyanıyor saatte yada 2 saatte bir uyanıyor karın şişliğinden anlaşılıyor zaten gaz olup olmadığı

Benim sütüm kalmadı :( humana çayı,üzüm suyu,tahin,su hiç bişi fayda etmedi :( önceleri pompayla sağıyordum şimdi pompayla bile çıkmıyor :( bebişim mama ile büyüyor :(

,selam kızlar;
benimde az gibi ama uğraşıyorum emzirmeye. Misafir gelirse ,ağlayınca hemen bağrıttırmadan sarılıyoz mamaya, ama kaşıkla veriyorum mamayı. Sağlık ocağındaki hemşire öyle dedi alışmasın diye. Birberonun tadını alırsa, meme başı ile şaşkınlık yaşıyomuş bebek. Ama tek başıma kalınca uğraşmaya çalışıyorum. İlk başta süt akıyo ve meme başı yumuşak oluyo , tutamıyo. Sonra da mıklarken ağlarken tutuyo. Ama sanki yetmiyo gibi.
Bende humana çayını içiyorum.Bide helve,süt ve bulgur da işe yarıyor.
Bi yazıda emzirmeye çalışın bırakmayın diyordu. Bende uğraşıyorum, inşallah daha da iyi olur bebeğim.

Aranızada hiç sütünü sağan var mı?
İkisinden de ne kadar cc çıkıyor. Ben ilk hafta denediğimde 50 yi anca çıkarabilmiştim. Geçen gün helva ve sütten sonra 75-80 gibi çıktı.
Acaba ne kadarı normal. Ben az gibi yetmiyo gibi hissediyom.
Bu arada kakamız da az oluyo. Nerdeyse iki günde bir. Ondan önce gene 6 günde bi geldi , çok zayıflamıştı miğdesi dolsun anca demişti doktor.

İkisinden de ne kadar cc çıkıyor. Ben ilk hafta denediğimde 50 yi anca çıkarabilmiştim. Geçen gün helva ve sütten sonra 75-80 gibi çıktı.
Bu arada kakamız da az oluyo. Nerdeyse iki günde bir. Ondan önce gene 6 günde bi geldi , çok zayıflamıştı miğdesi dolsun anca demişti doktor.

canım kakasının iki günde olması doymadığı anlamına gelir ama ne kadare çok emzirirsen sütün o kadar fazla olur ucunu tutamıyo falan deme bende ilk gün zorluk çektim meme ucunu alamıyordu ama şimdi iyiyiz sıcak duş yap göğüslerine duş altında masaj yap sıcak su iyi gelir bol bol su iç süt iç sütün olur merak etme :)

........................................................................................

kızlar hangı marka sut sagma makınesı kullanıyorsunuz?fiyatıyla bırlıkte yazarsanız sevınırım..bende almak ıstıyorum.esım eczaneden wee almıs hıc memnun kalmadım bır turlu sagamadım onunla:(
benımde sutum suan ıyı gelıyor allaha sukur.doktor kayısı ve seftalı suyu,mercımek ve helva tavsıye ettı.bol su ve meyve suyu ıcmeye calısıyorum...

Merhaba bende sütümü sağıyorum.. hastaneden çıkarken kilo kaybettiğimiz için aç kalmasın da sütü nasıl alırsa alsın diye biberonla veriyordum.. O anki psikolojik duruma yediklerime içtiklerime göre sütün miktarı değişiyordu..bir de ilk günler deli süt dedikleri şey olurmuş..süt çok fazla akıyordu göğüslerimden ama şimdi fazla değil gün içinde bebeğe yetiyor..O gün dinlenemediysem akşam sütüm çok azalıyor..Bende gece bir öğününü mama veriyorum..Bende aptamil kullanıyorum..
iki gündür de bebeğim Allaha şükür daha iyi..O yüzden göğsümden emziriyorum..Biberondan sonra zor geliyor tabi cokacimcoook ama alışıcak.. Ben elimden geldiği kadar anne sütü vermek istiyorum... Ama olmazsa da üzülmem..Mama ile de bebekler büyüyor..Onlar da gayet sağlıklı oluyorlar... a.s.
Yeter ki sağlıkları yerinde olsun...
Kakasını da ilk doğduğu gün 7 kez yaptı...Kilo kaybetmesi de biraz bu yüzden oldu.. Su kaybetmiş.ilk günler sütüm de gelmedi herhalde bebek beslenemedi ama fazla da kaka yapınca susuz kaldı... Şimdi gün içinde birkaç kez yapıyor... ama mama aldıysa yapması zor oluyor..
:nazar:

kızlar hangı marka sut sagma makınesı kullanıyorsunuz?fiyatıyla bırlıkte yazarsanız sevınırım..bende almak ıstıyorum.esım eczaneden wee almıs hıc memnun kalmadım bır turlu sagamadım onunla:(
benımde sutum suan ıyı gelıyor allaha sukur.doktor kayısı ve seftalı suyu,mercımek ve helva tavsıye ettı.bol su ve meyve suyu ıcmeye calısıyorum...

Duygu canım ben Avent manual olanı kullanıyorum.. Ve çok da memnunum...hem göğüs uçlarımı acıtmıyor..Masaj başlığı var..ilk pompa da sütün gelmesini sağlıyor.. Ve yeni süt kanalları açılmasını sağlıyormuş.. Bebek için ilk alışveriş yaparken onu almıştım.. Allaha şükür de kullanıyorum.. fiyatı 129ytl ydi..

Duygu canım ben Avent manual olanı kullanıyorum.. Ve çok da memnunum...hem göğüs uçlarımı acıtmıyor..Masaj başlığı var..ilk pompa da sütün gelmesini sağlıyor.. Ve yeni süt kanalları açılmasını sağlıyormuş.. Bebek için ilk alışveriş yaparken onu almıştım.. Allaha şükür de kullanıyorum.. fiyatı 129ytl ydi..

cansucum;aventın bende gordum ama bana cok pahalı geldı.ben sadece acıl dısarı cıkmam gerekırse yada hasta olursam dıye buzluga atmak ıstıyorum sutumu..sen sureklı kullanıyormusun canım?göğsunden emzırsen daha ıyı degılmı?

nuraycım ıkı gunde bır az degılmı ya,benımkı gunde 4 5 kere yapıyor :uhm:

cansucum;aventın bende gordum ama bana cok pahalı geldı.ben sadece acıl dısarı cıkmam gerekırse yada hasta olursam dıye buzluga atmak ıstıyorum sutumu..sen sureklı kullanıyormusun canım?göğsunden emzırsen daha ıyı degılmı?

canım öylesi daha iyi.. Ama benim göğüs uçlarım hiç yoktu.. silikon uçları da bizim beyfendi istemedi.. Bende pompa ile sağıp verdim ilk günler artık göğüs uçlarım belirginleşti pompa saysinde.. 2 gündür göğsümden emiyor...

canım öylesi daha iyi.. Ama benim göğüs uçlarım hiç yoktu.. silikon uçları da bizim beyfendi istemedi.. Bende pompa ile sağıp verdim ilk günler artık göğüs uçlarım belirginleşti pompa saysinde.. 2 gündür göğsümden emiyor...

cok sevındım canım..inşallah hep göğsünden emer.en azından 6 sy emzırsek gerısı onemlı degıl zaten...

nuraycım ıkı gunde bır az degılmı ya,benımkı gunde 4 5 kere yapıyor :uhm:

Selamv duygu;
ne bileyim duygu ya.. Cuma akşamı 2 kere yaptı kakasını. Cuma akşamından beri yok. Bizde mama takviyesi ile devam ediyoruz. Meme almıyo gibi mama veriyoz. Uğraştığımız zaamn memeyi tutuyo ama doymuyo gibi , aranıyo.

Mama verilmesi kaka yapmasını zorlaştırır mı? Süt sağdığınızda bir kerede ikisinden de ne kadar süt çıkarıyorsunuz arkadaşlar?

Back