• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum yapan anneler, bizlere neler tavisye edersiniz?

aybuke07

İKİ AŞK ANNESİ ZAYIFLIYOR
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2008
6.614
95
363
Antalya
herkese selam,

günler geçtikçe doğum heyecanı , telaşı, korkusu hepsi bir arada yaşanıyor

biz kızıma daha hiç bişey almadık, bu ay başlamayı düşünüyoruz

bu sebeple sizlerden tavsiyeler almak istiyorum

1. ilk olarak doğum çantası hazırlayacağım. bu çantada neler olmalı?

2.Bebek arabasını nasıl olanından alırsak memnun kalırız?

3. Klasik soru amaaa, beşik mi park yatak mı?

4. Emzirme için hangi malzemelere ihtiyacım var?

bu konuyla ilgili o kadar çok başlık var ki:)
öncelikle hiçtelaş etmeyin,herşey halloluyor,Allah yardım ediyor.kolaylıklar diliyorum.uykularım kaçıyordu gece yatağa yatınca düşünmekten,nasıl olacak,nasıl doğacak,kim bakcak vs.amaaaaaaaaaaann tadını çıkarın hamileliğin,içinizde kıpırdayışının,eşinize şımarmanın:)

Canım telaşını anlıyorum.
Malzeme çantana mutlaka emzik koy derim klasik şeyleri zaten koyarsın.
Ben emzik vermicem dedim koymadım. Sonra baktım olmuyor veriyim dedim almadı asla. Vereceksen yanına al ve hemen ver derim.

Bebek arabası kesinlikle çift yönlü olanlardan al.

Kesinlikle beşik. Kullanımı daha uzun.

Emzirme dönemi için lansinoh krem ve göğüs pedleri al bolca.

Hayırlı doğumlar dilerim.

bende pek bişi almadım daha bi hastane cıkısı bi kaç tane tulum hediye falan geldi battaniye havlu iç zıbın çok lazım oluyormus bi kaç tane ondan gerisinide memlekette alıcam burada cok pahalı bebek eşyaları park yatak almaya karar verdim ben baktım çok kullanıslı biz gezdiğimiz için pratik bişi olsun die takıp cıkarıldıgı vede şirin oldugu için yüz örtüsü die bişey var annem benimkini verdi bana ama bi tanede koyu sarı olsun diyorlar bebek sarılık olmasın diye 2 gecelik takımı çamaşır ped falan ayarladım bide bebek bezi yavas yavas tamamlanıyor işte allah hayırlı kolay doğumlar nasip etsin hepimize

sarı bezle sarılığın ne ilgisi var anlamadım. tamamen hurafe canım. hatta sarı bez giysi vb. şeyler kullanmayın bebeğin sarılık olduğunu farkedemeyebilirsiniz diyor doktorlar

Öncelikle bebeğini şimdiden güle güle büyüt . Hayırlı uğurlu olsun. Alışveriş konusunda dert etme zaten bu haftalardan sonra yapılıyor. Geç kalmadın :) Ben hastane çıkışı olarak 2 takım almıştım yanıma chicconun . Tulumlu olanlarından ve çok rahat ettim. Chicconun göğüs temizleme mendili ve lansinoh krem, göğüs pedi ve ÖZELLİKLE BELE GEÇEN EMZİRME MİNDERİ....Emzirme minderi bebeği tam göğüs hizana çıkartıyor. Bebekte gaz sorununu azaltıyor ve göğüsün daha az acıyor. En önemlisi sırtın ağrımıyor elini kolunu nereye dayayacağım derdin olmuyor.Bunlar hala daha vazgeçilmezlerim. Ben yalancı meme vermedim. Doktoruma sorduğumuzda Çınar 3 aylıktı verebilirsin silikonlu damaklı dedi ama benim eşşek için geç kalmıştım. Ben yandım sen yanma al yanına ve ver. Sonra ellerini emiyorlar. Ayrıca Humana Still Tee iç günde 2 kez doğumuna birkaç hafta kala. Ben çok yararını gördüm. Hatta lansinoh krem sürmeye de başla ki göğüslerin hazırlansın. Şimdiden bol bol su iç. Yatak konusuna gelince benim oğlum hala beşikte yatıyor. Çünkü sallanmaya alıştı. Chicco'nun park yatağı katlanmış ve hiç kullanılmamış şekilde koridorda yatıyor. Araba konusuna gelince hafif ve çift yönlüsüne bak. Çünkü ben 2. arabamı aldım. İlk arabam çift yönlü ve ana kucaklıydı ama ağırdı. Ayrıca bebeğini sakın kucağına alıştırma... Füsfüs gibi sarının hurafe olduğuna şiddetle inanıyorum. Göz yanılmasından başka birşey değil. Her bebek sarılık olur ama göğüs hizasına inmemeli. Şimdiden hayırlı doğumlar. Sevgiler..

1. ilk olarak doğum çantası hazırlayacağım. bu çantada neler olmalı?

2.Bebek arabasını nasıl olanından alırsak memnun kalırız?

3. Klasik soru amaaa, beşik mi park yatak mı?

4. Emzirme için hangi malzemelere ihtiyacım var?

1.Doğum çantası için nette gördüğüm abartı listeler gibi bir liste olusturup kocaman bavulla gittim hastaneye ama sadece şunlar lazım oldu:
kendim için:
1 adet gecelik
1 adet sabahlık
terlik
2 tane külot
1 çift çorap
1 adet yüz havlusu
tarak-toka kırmızı kurdela
sabun
hasta bezi(kesin 1 paket koyun)
kutu mendil-ıslak mendil
yüz kremi

bebek için:
2 adet eldiven
2 battaniye
2 body
2 tulum
2 tek üst (yelek gibi oluyor ya)
2 çift çorap
2 şapka
5 ağız bezi
pişik kremi
ıslak mendili
bebek bezi(10-15 tane)
emzik
2. bebek arabası için ufak birşey al bence,biz komplike bişi aldık henüz 2 bilemedin 3
kez kullandık,arabaya sığmıyor taşıması dert...
3. kendi evinse,taşınma derdin falan yoksa bence beşik
4.emzirme için hiçbişiye ihtiyacın yok,sadece göğüs ucu yarası olursa ben aventim kremini kullsnmıştım,işe yaradı

gecelik içinde kimi önden düğmeli kimi uzun elbise şeklinde diyor hangisi kullanışlı olur acaba bayanlar?

Öncelikle bebeğini şimdiden güle güle büyüt . Hayırlı uğurlu olsun. Alışveriş konusunda dert etme zaten bu haftalardan sonra yapılıyor. Geç kalmadın :) Ben hastane çıkışı olarak 2 takım almıştım yanıma chicconun . Tulumlu olanlarından ve çok rahat ettim. Chicconun göğüs temizleme mendili ve lansinoh krem, göğüs pedi ve ÖZELLİKLE BELE GEÇEN EMZİRME MİNDERİ....Emzirme minderi bebeği tam göğüs hizana çıkartıyor. Bebekte gaz sorununu azaltıyor ve göğüsün daha az acıyor. En önemlisi sırtın ağrımıyor elini kolunu nereye dayayacağım derdin olmuyor.Bunlar hala daha vazgeçilmezlerim. Ben yalancı meme vermedim. Doktoruma sorduğumuzda Çınar 3 aylıktı verebilirsin silikonlu damaklı dedi ama benim eşşek için geç kalmıştım. Ben yandım sen yanma al yanına ve ver. Sonra ellerini emiyorlar. Ayrıca Humana Still Tee iç günde 2 kez doğumuna birkaç hafta kala. Ben çok yararını gördüm. Hatta lansinoh krem sürmeye de başla ki göğüslerin hazırlansın. Şimdiden bol bol su iç. Yatak konusuna gelince benim oğlum hala beşikte yatıyor. Çünkü sallanmaya alıştı. Chicco'nun park yatağı katlanmış ve hiç kullanılmamış şekilde koridorda yatıyor. Araba konusuna gelince hafif ve çift yönlüsüne bak. Çünkü ben 2. arabamı aldım. İlk arabam çift yönlü ve ana kucaklıydı ama ağırdı. Ayrıca bebeğini sakın kucağına alıştırma... Füsfüs gibi sarının hurafe olduğuna şiddetle inanıyorum. Göz yanılmasından başka birşey değil. Her bebek sarılık olur ama göğüs hizasına inmemeli. Şimdiden hayırlı doğumlar. Sevgiler..
bir kere nu kadar güzel anlattığın için sana çok teşekkür ederim, tam istediğim cevapları vermişsin:hooray:
tabi bu bilgileri nette bulabilirim ama amacım tecrübeli annelerin fikirlerini almak ve kendimi ona göre yönlendirmek
Humana Stilll tee nedir, bir çay anladığım kadarıyla ama içeriği ne , bir de ne faydası var?

bu bahsettiğin emzirme minderini nereden alabilirim, ben kola takılan emzirme yastıklarından almayı düşünüyorudum ama bu bele takılanı il defa senden duyuyorum, örneğini de görmedim nasıl bişey, dediğin gibi kullanışlı ise kesin alırıma.s.

Son düzenleme:
lansinoh kremi sürmeyi sakın ihmal etmeyin .o tatlı emzirme anı kabusa dönmesin.erken başlayın .daha 2. günü acımaya yara olmaya başlıyo.doğru emzirmeyi öğrenene kadar.yara olursa bi yandan emdiği için iyileşmesi zor oluyo.en iyisi baştan tedbir

merhaba ben normal doğum yaptım bır ay once ve
1)hastaneye götüreceklerın konusunde megileraya katılıyorum.benım hastane yatak koruma bezlerınden istemişti.
doğumdan sonra kanaman cok uluyormu olmuyor mu dıtye endı verdıklerı hasta bezlerınden kullanmanı ısty-ıyorlar cunku kac tane değiştirdiğini söyluyorsun onlar ıcın bır olcu oluyor.ama ben yınede kendı goturdüğüm hasta bezlerıne ıhtıyac duydum ılk gun kanamam cok olduğu ıcın.
bebeğin için cok alışveriş yapmana gerek yok.oda guzel buda guzel deyıp abartma.alttan cıtcıtlı badyler ve ayaklı altlar cok işime yarıyor benım.en az 5-6 adet omalı onlarda cunku cok kusan bır bebeğin olabılır ve sureklı degıstırmek durumunda kalabılrısın.

2)bebek arabası bende henuz almadım arastırıyorum ama hafıf kullanışlı kolay katlanabılen,rüzgarlığı yağmurluğu olan,sırtı tam yatabılmesı aradığım ozellıkler..

3)kesınlıkle park yatak....beşik kıs surelı kullanım park yatak uzun surelı. ayrıca bebeğin bıra buyuyp yataga zarar vermeye başlıyor bır sure sonra .benım gorumcem 3 yasındacocuğu 2 beşiğini aldı.
park yataklardan craft jenny benımki cok guzel ve kullanışlı olduğun düşünüyorum.bıraz buyuynce 4-5 yasşına fılan gelsın ozaman genc odasına yakın bısı yapıcam ergenlıge kadar kullansın dıye.park yatakta 100 lıra gıbı ucuz bı r5akamda olduğu ıcın verdığın paraya acımazsın.bır sure oyun parkı olartak da kullanabılır..oyuncak seepetı vs.. olabılır..

4) doğru sekılde emzırırsen göğüslerın yara olmaz canım,emzırme yastığı fılanda gereksız bence.doğru pzoısyonda emzırmeyı öğrendıkten sonra bunlara gerek kalmaz.oyuzden emzirme için birsey oneremeyeceğim..

Son düzenleme:
lansinoh kremi sürmeyi sakın ihmal etmeyin .o tatlı emzirme anı kabusa dönmesin.erken başlayın .daha 2. günü acımaya yara olmaya başlıyo.doğru emzirmeyi öğrenene kadar.yara olursa bi yandan emdiği için iyileşmesi zor oluyo.en iyisi baştan tedbir

bu kremi sürmeye doğumdan önce mi başlıyoruz?

sanırım doğumdan önce göğüs çatlamasını önleyici kremler kullanmamız gerek, emzirmeye hazırlık, vahide arkadaşımın bahsettiği lansinoh krem sanırım doğum öncesinden kullanılmaya başlanıyor, umarım yanlış anlamamışımdır, yanlış anlaşılma varsa düzeltin

sanırım doğumdan önce göğüs çatlamasını önleyici kremler kullanmamız gerek, emzirmeye hazırlık, vahide arkadaşımın bahsettiği lansinoh krem sanırım doğum öncesinden kullanılmaya başlanıyor, umarım yanlış anlamamışımdır, yanlış anlaşılma varsa düzeltin

Ben de onu anlamaya çalışıyorum canım doğru mu anladık acaba?

çok da önce kullanmaya başlamanıza gerek yok kızlar
neticede o kremler yara olan göğüs uçlarının tedavisinde kullanılıyor
yara olmayan göğüs ucunda herhangi bir etkisi olacağını sanmıyorum
ben doğumdan 2-3 hafta önce kullanmaya başlamıştım

canim emzirme ile ilgili olarak en cok isime yarayan ve halada kullandigim emzirme yastigini bende kesinlikle tavsiye ederim.bu yastigi hamileliginin son zamanlari yatman, dönmen zorlastigi zamanlarda kendin icinde kullanabilirsin.arkadaslarin bahsettigi gögüs catlaklari icin olan kremi bence hemen almana gerek yok.cünkü herkeste yara olacak diye bisey yok.belki ihtiyac duymayacaksin.bana lazim olmamisti.eger lazim olursa zaten Türkiye deki hastahanelerin icinde yada yaninda eczaneler var.ordan iki dakka aldirirsin.gögüs pedi ben iki paket almistim.onuda bir paket almani lazim olursa ikinci paketi almani tavsiye ederim.süt yapan caylar yerinede bol bol komposto, sütlac gibi tatli seyler ve bol su icmeni tavsiye ederim.bence herseyin dogali makbuldür.ama en cok sütü moral ve mutluluk yapiyor bunu unutma.bebegin icin cok fazla kiyafet alma.zaten bir sürü hediye geliyor ve cogunu hic giydiremiyorsun bile.özellikle süslü püslü kiyafetleri hic tavsiye etmem.giydirilmiyor.penye tulum ve pijamalar ideal.bunlarda benim nacizane önerilerim

ayy bu konu iyi olmuş bende aldım lansinoh krem 2 hafta varken kullanmaya başlıcam ama emzirme yasığı hangini aldınız resim koyarsanız sevinirim veya bi link verirseniz

arkadaşlar bende 20 gun önce sezeryanla dogum yaptım size tavsiyelerim kesinlikle gögusler için krem almanız sonra iş işten geçtigi zaman benim gibi acı içinde kıvranırsınız 1 hafta önceden surmeye başlayın ltf emzirme yastıgı gerçekten çok guzel tavsiye ederim birde gögus pedleri işinize yarıyo hastanye goturun derim 2 tane hastane çıkışı bebege yeterli kızlar badi ve patikli pijamalar gerçekten önemli ve gerçekten pozitif olun eger öyle olursanız dogumunuzda ve daha sonrasıda hiç anlamadan geçiyo inanaın bana ve ben dogumu gözumde çok buyutmeme rahmen gayret ve sabır ederek hiç aglamadan doguma girdim ve ben bunu başarıcam deyip işi çözdum kızlar inanın korkulcak bişey degilmiş tabi sezeryandan bahsediyorum ve hepinize hayırlı dogumlar

arkadaşlar emzirme yastağı iki çeşit buldum biri düz biçimde biri bele takılan ay şeklinde olan acaba hangisi daha kullanışlı gebeliğin son aylarındada kullanılıyormuş şimdiden alayım diyorum

Back