• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum yapan anneleere sorum olacak

merga

Guru
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2011
217
1
318
Ordu
Tecrübeli annelere sorularım olacak

1-eylülde doğumum olacak az kaldı bebeğime aldıklarım bir tane battaniye,,3 tane kısa kollu zıbın,bir tane hastane çıkışı,birtane ayaklı üst takım başka bişey almadım..eksiklikleirmi söylerseniz sevinirim
2-kısacası bana ve bebeğime hastanede lazım olacak şeykler nelerdir
3-bebeğime park beşik aldım ve yatakda aldım..üstüne çarşaf örttüm..yastık vss bişey almadım neler alayım yatağına..yastık ve üstüne örtmek için neler lazım ?yastığını nasıl alayım
4-bebeğiniz için kullandığınz banyo ve temizlik ürünleri nelerdir..ben sabamed almak istiyorum..atını psleyince silmek için ne kullanıyosunuz
5-yeni doğan bebeği nasıl yatıyorsunuz,,hep sabitmi yatırıyorsunuz merak ediyorum..birde uyku düzeni ayarlaması konusunda bilgi istiyorum

teşekkür edeirm....

1-eylülde doğumum olacak az kaldı bebeğime aldıklarım bir tane battaniye,,3 tane kısa kollu zıbın,bir tane hastane çıkışı,birtane ayaklı üst takım başka bişey almadım..eksiklikleirmi söylerseniz sevinirim
3-bebeğime park beşik aldım ve yatakda aldım..üstüne çarşaf örttüm..yastık vss bişey almadım neler alayım yatağına..yastık ve üstüne örtmek için neler lazım ?yastığını nasıl alayım
4-bebeğiniz için kullandığınz banyo ve temizlik ürünleri nelerdir..ben sabamed almak istiyorum..atını psleyince silmek için ne kullanıyosunuz
5-yeni doğan bebeği nasıl yatıyorsunuz,,hep sabitmi yatırıyorsunuz merak ediyorum..birde uyku düzeni ayarlaması konusunda bilgi istiyorum

teşekkür edeirm....

Sana simdiden hayirli bir dogum diliyorum, Allah saglikla yavruna kavusmani nasip etsin insallah. 4 ay once, normal dogum yaptim. Elimden geldigince ozetle cevap vereyim sorularina.

1. Bir hastane cikisi daha al, normal yunlu battaniye haricinde (eger hastane cikisi icinde yoksa) birkac tane de penye battaniye al. Madem dogum eylule gelecek, onunuz kis. Bir kac tane de uzun kollu body ve zibin al. Yalniz kiyafet alirken kesinlikle asiriya kacma, cooook cabuk buyuyorlar, ve cok da hediye geldiginden yavrular bircogunu giyemeden buyoyorlar. Havlu takimini al. Patik, corap gibi seyleri unutma. Yedekli olsun bunlar. Yelek, hirka vs unutma. Bere illa ki hastane cikislarinda vardir yoksa, muhakkak bir kactane al. Yeni dogan icin ilk aklima gelenler bunlar.
2- nasil dogum yapacaksin, hastanede kac gun kalacaksin bilmiyorum. Ben kendi kullandiklarimi yazayim;
Kendime; bir onden acilan gecelik, sabahlik takim, bir de pijama takimi, kisa corap, depend hasta kilodu, terlik, onden acilan 1 tane sutyen ve lohusa tacimi koymustum.
Ogluma; 2 hastane cikis takimi, penye battaniyeleri icindeydi, bir tane yedek daha kalin bir battaniye, biberon, bir paket yeni dogan icin bebek bezi, hmm aklima gelenler bunlar.
3- biz besik aldik, yatagi yastigi vs icinde ama dogdugundan beri yastik kullanmiyoruz. bir cift nevresim takimi daha al yedek olsun.
4- biz de sebamed kullaniyoruz ve cok memnunuz. altini silmek icin UniBaby YENIDOGAN icin islak bez. Ayrica Mustela'nin pisik onleyici kremini muhakkak al.
5- dogdugundan beri sirt ustu yatiriyoruz, Allah korusun uykusunda bogulma riskini onluyor. Uyku duzeni zor canim, eger emzireceksen sana sunu diyecekler '' aman gogsunde uyutmaya alistirma'' ki sunu unutuyorlar, yeni dogan bebekler (ki bu 3 ay kadar suren bir donem) cok cok cabuk yoruluyorlar emerken ve memede uyuyorlar, haliyle de alisiyorlar. Ben artik calismiyorum ve evladima kendim bakiyorum, o yuzden memede uyumasinin benim icin hic bir sakincasi yok. Hatta boyle cok daha mutlu bir bebek. Bunun ileride de kendine guvenli bir cocuk olmasi acisindan faydali oldugunu okumustum. Yine de uyku duzeni konusunda baska fikirler de al, oncelik verecegin fikirler annelerimiz gibi yillarin tecrubesine sahip insanlar olsun ;)

Kolay ve saglikli bir dogum dilerim...

teşekkür edeirm....

allah kurtarsın cnm öncelikle
1- çok az şey almışsın bence ha gelecek diyorsan o ayrı ama bunlar daha hastanede kirlenecek yedeğin yok al mutlaka hemen derim ben
2- hastanede bebek bezi ıslak mendill, ağızbezi, 2-3 hastane çıkışı koy bebeğine.Sana gelince hastanede doğum hizmetlerini öğren öncelikle duruma göre nevresim takımı yastık falan götürmen gerekebilir.Ayrıca orkid, gecelik,terlik, pijama ve çıkarken giyeceğin kıyafeti koy, ben pek bişey koymadım diş fırça ve şampuanıma kadar hastanede verdiler çünkü
3-yastık almana gerek yok çünkü 2 yaşına kadar önermiyorlar ama yan yatırma yastığı gibi şeyler var onlardan bak istersen
4-chicco sebamed ve dalin aldım cnm hepsinden memnunum, primanın ıslak mendilini kullandım bebek bezimde prima premium care çooook memnunum gerçekten
5-yeni doğan daima yan yatırılır cnm tükürügünden yada gazından boğulmasın diye
uyku düzenin uzun birzaman hiç olmayacak çünkü ya acıkacak saat başı doyuracaksın yada gazı olacak huzursuzlanacak uyumayacak gene velhasıl uyku düzenini doğardoğmaz kuramazsın tatlım
hayırlı doğumlar olsun inşallah sağlıkla kavuş bebeğine cnm

merhaba, geçtiğimiz temmuz ayında doğum yapan birisi olarak sana önerebileceklerim öncelikle uzun kollu zıbınlardan 3-4 adet edinmen. hava sıcak ama bebişler kolayca üşüyebiliyorlar ki sen eylülde doğuracakmışsın, önümüz sonbahar.
penye battaniyelerden ben de bir tane almıştım ama yedeği olması gerektiğini anlayınca bir tane daha aldık. evde ya da bir yere gittiğimizde altına sermek için de, uyurken üzerine örtmek için de çok kullanışlı. tüm bunları %100 pamuk olanlarından almalısın. eğer bunları takım halinde alırsan içinde bere, eldiven olacağından bunların yedeklerine çok ihtiyaç duyulmuyor.
hastane için bebeğine bir takım hastane çıkışı bir takım da zıbın olmalı ( alt-üst-bere-eldiven şeklinde ) birkaç çift çorap
yarım paket yenidoğan bebek bezi ( molfix göbek bağı oyuntuluyu tavsiye ederim )
uni wipes marka ıslak havlu - biz hep ılık su dolu küçük bir kapta ıslatıp sıkarak kullandık, çünkü sadece ıslak pamuk tavsiye ediliyor, tercih yine de senin )
tülbent veya bez mendil, emzirirken lazım olacak, kusma ihtimaline karşı da lazım oluyor. 3-5 tane yeterli gibi.
tüm hastaneler bebeği emzirmeyi teşvik ettiklerinden ve bence böyle olmalı zaten, biberon alman gerekmeyecektir ilk etapta ama emzik hayat kurtarıcı olabilir (: nuk marka damaklı emzik almıştım, sıkıntı yaşamadık.
kendin için de iki takım önden açılabilen gecelik, terlik, hasta bezi ( ben sezaryen doğum yaptım,buna rağmen ciddi miktarda kan gelmişti ) , lohusa tacı (: birkaç iç çamaşırı, emzirme sütyeni , -belki üşürsün diye- bir çift çorap, ped, eger devlet hastanesi tercih ettiysen muhakkak tuvalet kağıdı ve kağıt havlu ( bunun için dua bile edebilirsin bana sonradan ((= kaşık,çatal ve bardak üçlemesi yine devlet hastanesi için )
benim aklıma gelenler şimdilik bunlar. ewe geçtiğinizde ( rabbim çok rahat bir doğum ve sağlıklı bir bebek versin inşallah ) ihtiyacınız olacak çooook şey var, gözün korkmasın da (((: dilersen onlar için de yazarım buraya.

Back