• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Doğum temizliği için neler yaptınız

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Nesemcim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2009
778
31
118
34
Merhaba arkadaşlar, sorum şu her hamile arkadaş doğum temizliği diyip duruyo evi için ben 1 ay önce halılarımı yıkattım zaten camlarıda bugün sildim onun dışında normal olağan temizlik acaba başka özenilmesi gereken bişeyler mi var yardımcı olurmusunuz sizler neler yaptınız bide kaçıncı haftanızda onun dışında bebeğin herşeyi tam hastane çantası hazır kıyafetler yıkandı ütülendi şifonyere dizdim yardımcı olun kızlar çok tecrübesizim

çarşaflarımı hazırlamıştım ben güzel saten çaraflar serilmişti ama geldiğimde yayılı oldu kullanmadım öncesinde. Sonra geceliğim falan hazırlandı o kadar.İlk kez duydum bende merak ettim bak şimdi.

Sen gereken temizligi yapmissin zaten ben o kadarini bile yapamadim yapamasanda rahat ol herkez halini goruyo son ayimda hic bise yapamadim annemler gunluk isleri yapmaya gelirlerdi o kadar sadece dogumdan sonra serilcek nevresimlerini ve misafir icin temz nevresimlerini yastiklarini ayarla bi kenara koy o kadar canm hayirli dogumlar;)

kendi temizliğimi 2 haftada bir yapıyorum ağda falan korkumdan ne zaman olur bilinmez :18: benim çevremde çok hamile vardı anam herkezin dilinde bi doğum temizliği bende dedim acaba özel bişey mi yapılıyo ben zaten büyük çoğunluğunu yaptım günlük temizliğide 2 günde bir yapıyorum sil süpür işlerimi

Biz bi bayram temizligi bide bahar temizligi biliriz dogum temizligide neymis:52: onu soleyenler herhalde cok asiri titiz olan ew hanimlaridir..

Bence bahsedilen evin temizliği. Hem bebek olunca bir süre halı-tül-perde vs temizlik zor olur hem de bebek görmeye gelen çok misafir olacağından doğumdan min 1 ay önce derin temizlik yapılmalı. Bebiş de temiz eve gelsin dimi ama :))))

Bence bahsedilen evin temizliği. Hem bebek olunca bir süre halı-tül-perde vs temizlik zor olur hem de bebek görmeye gelen çok misafir olacağından doğumdan min 1 ay önce derin temizlik yapılmalı. Bebiş de temiz eve gelsin dimi ama :))))

sanırım demek istenilen o arkadaşım zaten halılar, camlar, perdeler, dolap içleri temiz artık gözüme çarpan yerleri ağır ağır yaparım teşekkür ederim kızlar cevaplarınız için

sanırım demek istenilen o arkadaşım zaten halılar, camlar, perdeler, dolap içleri temiz artık gözüme çarpan yerleri ağır ağır yaparım teşekkür ederim kızlar cevaplarınız için

Alıntı BijinEda kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
sanırım demek istenilen o arkadaşım zaten halılar, camlar, perdeler, dolap içleri temiz artık gözüme çarpan yerleri ağır ağır

ben hiç bir şey yapamadım arkadaşlar 17 nisanda doğum iznine çıkacağım evi komple değilde 2 odamı boyatacağım diğer odalarım temiz halılar yıkmaaya gidecek camlar vitrinler perdeler oy oy baya iş varmış yapılacak :) bebeğimin beşiğide gelmedi temizlikten sonra gelsin dedik eşyaları yerleşecek doğum çantam bile hazır değil ay ben nasıl yetiştiricem şimdi yazarken bile gözüm korktu

sanırım demek istenilen o arkadaşım zaten halılar, camlar, perdeler, dolap içleri temiz artık gözüme çarpan yerleri ağır ağır

ben hiç bir şey yapamadım arkadaşlar 17 nisanda doğum iznine çıkacağım evi komple değilde 2 odamı boyatacağım diğer odalarım temiz halılar yıkmaaya gidecek camlar vitrinler perdeler oy oy baya iş varmış yapılacak :) bebeğimin beşiğide gelmedi temizlikten sonra gelsin dedik eşyaları yerleşecek doğum çantam bile hazır değil ay ben nasıl yetiştiricem şimdi yazarken bile gözüm korktu
Oo sen baya gec kalmisin ama calisiyosun sanirim calisinca olmamasi gayet normal hepsi yavas yavas olurda arkadasim bence bu hafta hastane cantani hazrla digerleri cok acil degil ama bebis supriz falan yapmaya kalkarsa en azindan cantan hazirda dursun bence nacizane fikrim;)

Oo sen baya gec kalmisin ama calisiyosun sanirim calisinca olmamasi gayet normal hepsi yavas yavas olurda arkadasim bence bu hafta hastane cantani hazrla digerleri cok acil degil ama bebis supriz falan yapmaya kalkarsa en azindan cantan hazirda dursun bence nacizane fikrim;)

çalıştığım için inan hiç vaktim yok akşam eve gelmem 20:30 falan buluyor yemek ye falan derken hop yatma vakti vakit kalmıyor bir şeyler yapmaya dediğin doğru diğer işler olmasada olur ama en azından hastane çantamı hazırlayayım saten heyecan başladı bende
nacizane fikrin için teşekkür ederim :)

çalıştığım için inan hiç vaktim yok akşam eve gelmem 20:30 falan buluyor yemek ye falan derken hop yatma vakti vakit kalmıyor bir şeyler yapmaya dediğin doğru diğer işler olmasada olur ama en azından hastane çantamı hazırlayayım saten heyecan başladı bende
nacizane fikrin için teşekkür ederim :)

maşallah doğumuna çok az kalmış canım :nazar: boya zaten 1 günde biter halıları ee yıkamacı yıkayacaktır perdeleri kocan çıkartır sen makineye atarsın gene o takar :1: vitrinleri de ben oturduğum yerden hafta sonu 1 saatte sildim bitirdim sende öyle yapabilirsin camlar için 37 haftalıksın yavrum bişey falan olur birine falan sildirsen olmaz mı ki :26:

maşallah doğumuna çok az kalmış canım :nazar: boya zaten 1 günde biter halıları ee yıkamacı yıkayacaktır perdeleri kocan çıkartır sen makineye atarsın gene o takar :1: vitrinleri de ben oturduğum yerden hafta sonu 1 saatte sildim bitirdim sende öyle yapabilirsin camlar için 37 haftalıksın yavrum bişey falan olur birine falan sildirsen olmaz mı ki :26:

Öyle yapıcam canım mecburen silemem ben saten komple eve kadın gelecek 100 tl anlaştım :) kayın validem kilolu cama cıkamaz sığmaz saten :)) annem bacağından ameliyat oldu eyilip kalkması yasak namazı bile oturarak kılıyor perdelerde kocamın elinden öper :) vitrinleri falan kendim yaparım artık yavaş ben bunları yaparken zaman birden geçer bir bakmışım hastaneye doğuma gidiyorum
Hepimize hayırlı doğumlar arkadaşlar

Son düzenleme:
hohoyt:) doğum temziliği yapılcak son işi bu kaldı:))))

önceee dolap içlerinden başlancak tv ünitesi,konsol,gardolaplar,şifonyer,komodinler,ayakkabılık bunların içleri ciflencek pırıl pırıl yapılcak:) kışlıklar yıkancak yerleirne temiz temiz konulcak ......bu sanırım bi hafta sonumu alır

sonna mutfakkk:) aklımdakileri yazim

mtfak dolapları çamaşır suyu ve cif le sikincek
kullanılmayanlar yıkancak, sararan bardaklar falan parlatılcak , halısı silincek yeni yıkatmışım ama üstünden bi sildiririm,ocağımın arası boyancak kocişin ellerinden öper....
buda bi hafta sonumu alır:)))))

diğer hafta sonu banyo ve kiler
kiler güzelce boşaltılıp süpürülüp geri dizilcek banyonun tüm fayansları çamaşır suyuyla slincek yerler ovulcak derz araları parlatılcak,duşa kabinin kağıları sökülüp ciflencek
buda bir hafta sonum

en sonundada kadın alıp mutfağın duvarlarını sildirip camları sildiririm kapıları sildiririm evdeki eşyaları eçkip siler süpürür
koltuklarım deri zaten kılıflarını yıkarım salon halım 4 ay önce yıkandı ama beki yıkamaya veririm bilemedim

böyle işte :)))

benim için doğum temziliğinden çok bahar temziliğini çağrıştırıo ama:)

evimde boya badana şuan yapılıyor ev dandini heryer heryerde, pazar kadın gelecek ama kadından önce eşyalar yerine yerleştirilecek, bebek odasındaki fazlalıkları napıcam bilmiyorum :( kadın cam kapı koltuk sileceğinden dolap içleri dışları ellerimde öpecek galiba vitrin içindekiler yıkanacak, perdeler yıkanacak,silmek süpürmek dert değilde şu eşyaları yerleştirmek asıl dert sanırım bebek odasını şimdiye kadar hardiye gibi kullanıyorduk napıcam hiç bilmiyorum ama napalım tatlı telaşlarımız olsun bunlarda...

Kızlar temizlik yapacağız diye kendimizi yormayalım. Aşırı yorgunluk, erken doğumu tetikliyormuş. Allah korusun! Günümüze yaklaşmış bile olsak, o günlerde çok enerjik olunuyormuş. Bu enerji de doğum için gerekliymiş. Yani vücut doğum için enerji biriktiriyormuş. Onu da temizlik vs harcamayalım. Yardım istemekten, gerekirse bir yardımcı tutmaktan kaçınmayalım. Hadi olmadı, şöyle bir üstten temizleyelim yeter. Hiç bir şey bizden, bebeklerimizden önemli değil. ;)

maşallah hanımlar ne çok işimiz var bizim :nazar: bebişler temiz temiz eve gelsinler dimi

kızlar benim temizlik bitti çok şükür herşeyim tamam artık doğumu beklicez hayırlısı ile
Allah kucağımızada almayı nasip etsin bebeklerimizi.

Kızlar temizlik yapacağız diye kendimizi yormayalım. Aşırı yorgunluk, erken doğumu tetikliyormuş. Allah korusun! Günümüze yaklaşmış bile olsak, o günlerde çok enerjik olunuyormuş. Bu enerji de doğum için gerekliymiş. Yani vücut doğum için enerji biriktiriyormuş. Onu da temizlik vs harcamayalım. Yardım istemekten, gerekirse bir yardımcı tutmaktan kaçınmayalım. Hadi olmadı, şöyle bir üstten temizleyelim yeter. Hiç bir şey bizden, bebeklerimizden önemli değil. ;)

Arkadasa katiliyorum. Lutfen hanimlar, su anda en onemli sey bebisleriniz ve sagliginiz.. Zor ve agir is yapmayin, eve gelenler zaten bebege bakmaya gelcek, evi inceliyecek haller olmuyo, yeni gelin degilki bu yani, dogum adi ustunde... Kendinizi yipratmayin, oldugu kadar olsun...

Hepinize hayirli dogumlar, sevgiler :16:

Back