tabi, doğduğum yer: Basel/Isviçre
saat: 11:15 (Isvicre saati, muhtemelen TR saati 12:15 oluyor)
doğum harita analizin..
GÜNEŞ Güneş kendini zirvede hisseder.Makam sahibi olmak isterler,güneşi bu evde olanlar... Politikacılar.
Güneş en tepede ve en sevdiği yerdedir.Birisinin altında çalışamaz. Ufak bir işte de olsa, patron olmak ister.
Güneş burada kendini nasıl iyi hissedeceğini bilir.Kendini tatmin edecek bilgilere sahip olacaksın ki,kendini tatmin edebilesin.Onuncu ev, toplumun bizi nasıl tanıdığını gösterir. Güneş onuncu evde olduğunda kimlik, kariyer ve profesyonel yaşamda hayat bulur. Güneş, bulunduğu burç özelliklerini göstererek toplum içinde otoritesini, gücünü göstermek isteyecektir.
Onuncu ev, anneyi temsil ettiğinden, buradaki Güneş anneyi çok önemli kılar. Annenin hayattan beklentisi çocuğa yansır ve çocuğun kendi kimliğini oluşturmasında anne büyük etkendir. Anne, çocuğun kendisini örnek almasını isteyebilir. Bu yerleşime sahip çocuk, annenin isteklerini ne kadar gerçekleştirirse, annesinin sevgisini o derece kazanacağını düşünür.toplumla bütünleşmek ve toplumun ona hayran kalmasını ister..toplumda mesleksel güce sahip olabilir..diğerlerinin kişiyi nasıl gördüğü önemlidir.Onuncu evdeki güneş başarı,ün ve her istedikleri olabilir.Hayatlarına kolaylıkla yiön verebilirler.Servet yapmaları,adlarını durmaları mümkündür.Başkalarını kolaylıkla etkilerine alabilirler.Herkesten saygı duyarlar.Başa geçmeleri ve büyük işler yapmaları olasıdır.İstedikleri konudan ine istedikleri kadar para kazanabilirler.Güneş sevdiği bir burçtaysa ve Jüpiter,Uranüs,Satürn,mars gibi güçlerden en az iksiyle tatlı açı yapıyorsa o zaman başarı oranı daha da artar.Ama güneş sevmediği bir burçtaysa ve diğer güçlerden birkaçıyla olumsuz açılar yapıyorsa durum değişebilir.Başarıyı elde etmek için uğraşabilirler.Türlü engeli aşmak,fazla çalışmak ve sorunları halletmek şartıyla insan istediği duruma gelebilir
Yetki ve sorumluluk almaktan korkmazlar. Aileleri iyi bir eğitim vermiştir. Siyasete ilgi duyarlar ve politikacıların güneşi 10.evdedir.ebevylerden biri ile kuvvetli bağ sonucu kendi ışığını kendine değil, o ebevynin yaşanmamış hayatına yöneltme tehlikesinden bahseder
10.ev iş alanını temsil eder sende yengeç burcu var, meslekleri.
Ebe, tekne yapıcı, anaokulu öğretmeni, gümüş satıcısı, liman başkanı, deniz biyologu, tarihçi,restorasyoncu, köpek yetiştiricisi, kümes hayvanları bakıcısı, çevreci, mimar, küratör, çocuklarla ilgili işler, aşçı, müze bekçisi, diyetisyen, aile planlamacısı, fırıncı, koleksiyoner, ev kadını, cankurtaran, nakliyeci, orman bekçisi, mimar
Ay'ı kova burcunda olan bir kişiyi hiçkimse özellikle aynı konumda olmayanlar anlayamaz.Bu tür kişiler hareketli , çarpıcı , sağı solu belli olmayan ve heyecanlarını güçlükle bastırabilen bireylerdir.Dima temas kurmaya , ilham almaya ve aktif olmaya ihtiyaç duyarlar.Deneyimleri severler.Havalı bir şekilde özgür olmak , bağımsızlığını göstere göstere yaşamak isterler.Tüm kapıların ve pencerelerin açık olduğu yerlerde daha huzurlu olurlar.Gizli bilimler ve doğaüstü olaylarla ilgilenirler.Bu konum özellikle astroloji ile uğraşmak için idealdir.Orjinallikleri , yaratıcılık ve kendilerine yeterlilikleri dikkati çeker.Gerçekten kimseye ihyitaçları olmadığı duygusunu verirler.İlgi odağı oldukları veya baskı altında kaldıkları zaman isyan ederler.Fazla yakınlık onlara boğucu gelir.Sevgili olmaktan ziyade iyi bir arkadaştırlar.Kolay ayrılırlar.Ayrıca genelde birtek sevgili veya eşle beraber olmazlar.Onlar zor gülerler zor ağlarlar ; hatta bu tepkilerinden hangisini seçmeleri gerektiğine zor karar verebilirler.Bunun yerine kendilerinin ve çevrelerindekilerin duygularına karşı tutarlı bir ilgisizlik göstermeyi , ne olduğu belirsiz , görünüşte önemsiz konular üzerinde kibirli , aydınca tartışmalar sürdürmeyi yeğlerler.Ara sırada , bize nedensiz gibi görünen birşeyler bu zırhlarını deldiğinde , en acayip davaların tutkulu yandaşları olup , insanların aynı heyecanı neden paylaşmadığına akıl erdiremezler. Kova; erkeksi, kararlı sabit bir hava burcudur. Duygularında inatçıdır fakat bunları pek belli ettiği söylenemez. Soğukkanlı ve kararlıdır. Kendine ayırdığı bir iç dünyası vardır. Kendine özgüdür ve diğer insanların izinden yürümez. Çok arkadaş canlısı olmasına rağmen Satürn’ün etkisiyle uzak ve soğuk olarak görünebilir. Uranüs’ün değişken ve şok edici yapısından dolayı da en umulmadık anda neşeli ve dışa dönükken, her şey yolunda giderken karamsar olabilen duyguları vardır.Zihinsel yoğunluğu olan entelektüel kişilerdir. Duygularını politikadan felsefeye pek çok farklı konuda yoğunlaştırabilir. Huzursuz ve yaratıcı kişiliğiyle sanki insanları da dikkatli olmaya ve çevresinde olup bitenleri daha ciddi yorumlamaya zorlar. Duygularını gizlemesinden dolayı gerçek eşini bulmada müşkülpesent davranır.İş konusunda da rutin, emir komuta zincirine bağlı bir işte çalışması hayli zordur. Radyo televizyon, sinema, bilim, politika, astronomi, astroloji veya evrensel konular içeren ve çalışma saatlerini, düzenini kendi belirleyeceği bir meslekte daha başarılı olur.Sevgi şefkat göstermekte pek başarılı sayılmaz. Aşkın tutku ve fiziksel boyutu yerine zihinsel ve dostluk kısmı her zaman ağır basar. Gerçek aşk onun için, dostluk ve platonik aşkla başlayıp daha sonra fiziksel yakınlığa dönüşendir. Duygularının gelişmesi için zihinsel ve entelektüel uyum şarttır. Aşık olduğunu anlaması uzun zaman alabilir. Bu da karşısındaki kişiyi epeyce zorlayabilir.Flört edici ve şıp sevdi değildir çünkü aşkın fiziksel boyutu hiç bir zaman yeterli olmaz
PLUTO 3.EVDE
pluto için zor bir yerleşimdir çünkü üçüncü ev iletişimin evi olduğundan pluto ağzı sıkı davranır.fakat araştırıcı soruşturucu bir aklı sembolize eder.ilgisiz, zor, doğalı bilen aştırıcı bir aklı sembolize eder kişi aşırı derecede meraklı olabilir, ve (Neredeyse) her şeyi bilebilir..kişi çok fazla hareket etmek zorunda kalarak yeni yerlerde kendini oluşturur..iletme dürtülerine sahiptir,, derin düşünceleri açığa çıkarmak için yeteneğe sahip olabilir,duygular iletişim çevre ve akıl önemlidir.. kişi dilbilimleri veya eğitici araştırmalarda çok yetenekli olur.Bu insanın zihni çok yönlü, ilhamcı, araştırıcı ve orijinaldir. İnsanları ve olayları ölçmek için keskin bir kabiliyeti olabilir. Diğer insanların gerçek davranışlarını anlamakta ustadır. Kendine yönelttiği tüm soruların yanıtlarını bilmek ister. Araştırmalar, beyni çalıştıran oyunlar, bulmacalar ilgisini çeker. Belki de detektiflik oynamaktan hoşlanır. Hayatın anlamını açıklayan alanlarda araştırma yapmaktan ve öğrenmekten zevk duyar ve böylece kendini yenilemek için fırsatlar bulur. Aradığı yanıtları bulamamak onda depresyon, hüsran veya kızgınlık oluşturabilir. Yazarak kendini anlatması tansiyonu düşürebilir. Bu şekilde düşüncelerini temizleyebilir ve yeni fikirlere kapı açabilir. Düşünceleri ve duyguları arındırılınca amacına ulaşmış nesneleri yok edebilir.Plüto 3.cü evde araştırma ruhunu ve derine nüfuz eden aklı simgeler. Bu insanın konuşma tarzı bunaltıcı, ısrarlı, manidar ve demogolojik görünüştedir. Derin düşünme ve taviz vermeden altta yatan nedenleri araştırma yeteneği vardır. Bazen bir fikirle büyülenmişcesine uğraşır ve tümüyle kendini kaybeder. Kendisini ifade etme ve başkalarını ikna gücü yüksektir. Fikirlerin gücünü iyi anlar ve bunları etkin şekilde kullanmayı bilir.Bu evdeki Plüto her türlü iletişim konusunda zorlayıcı biçimde titizve çok dikkatli bir insanı ifade eder. Kişi düşüncelerini açıkça ilettiğinden tam olarak emin olmak ister. Plütosu bu evde bulunan kişiler aynı zamanda elleriyle iyileştirmeye kanalize edebilecekleri büyük enerjilere sahip olabilirler ve genellikle her çeşit araştırma konusunda yeteneklidirler.Dikkatinizi çok çabuk toplayabilirsiniz. Yoğunlaşma gücünüz oldukça iyidir, iyi bir gözlemcisiniz. Bilgiyi, başkalarına nazaran size verdiği kuvvetten dolayı gerekli görürsünüz. Kayda değer ikna kabiliyetiniz vardır. Doğanın sırlarına ve her şeyin nasıl işlediğine ilgi duyarsınız.kişi aşırı derecede meraklı olabilir, ve (Neredeyse) her şeyi bilebilir..kişi çok fazla hareket etmek zorunda kalarak yeni yerlerde kendini oluşturur..iletme dürtülerine sahiptir,, derin düşünceleri açığa çıkarmak için yeteneğe sahip olabilir,duygular iletişim çevre ve akıl önemlidir.. kişi dilbilimleri veya eğitici araştırmalarda muazzam yetenekli olur.Bu insanın zihni çok yönlü, ilhamcı, araştırıcı ve orijinaldir. İnsanları ve olayları ölçmek için keskin bir kabiliyeti olabilir. Diğer insanların gerçek davranışlarını anlamakta ustadır. Kendine yönelttiğitüm soruların yanıtlarını bilmek ister. Araştırmalar, beyni çalıştıran oyunlar, bulmacalar ilgisini çeker. Belki de detektiflik oynamaktan hoşlanır. Hayatın anlamını açıklayan alanlarda araştırma yapmaktan veöğrenmekten zevk duyar ve böylece kendini yenilemek için fırsatlar bulur. Aradığı yanıtları bulamamak onda depresyon, hüsran veya kızgınlıkoluşturabilir. Yazarak kendini anlatması tansiyonu düşürebilir. Bu şekilde düşüncelerini temizleyebilir ve yeni fikirlere kapı açabilir.Düşünceleri ve duyguları arındırılınca amacına ulaşmış nesneleri yok edebilir.Plüto 3.cü evde araştırma ruhunu ve derine nüfuz eden aklı simgeler. Bu insanın konuşma tarzı bunaltıcı, ısrarlı, manidar ve demogolojik görünüştedir. Derin düşünme ve taviz vermeden altta yatan nedenleri araştırma yeteneği vardır. Bazen bir fikirle büyülenmişcesine uğraşır ve tümüyle kendini kaybeder. Kendisini ifade etme ve başkalarını ikna gücü yüksektir. Fikirlerin gücünü iyi anlar ve bunları etkin şekilde kullanmayı bilir.çocuklarda Derinden etkiler ve derinden öğrenir. Öğrenme konusunda başarılı olur. Öğrenmek ve iletişim için derin etkileri olur. Öğrenme yeteneği çok yüksek ve özgürdür. İlgi gösterirse konunun en derinine kadar kolayca inebilir ve hızlı öğrenir. Herkesin içine girmesine müsaade edilmeyen bir arşivin yöneticisi olabilir. Çok iyi araştırma potansiyeli verir. Araştırmacı yazar,gazeteci olabilir. Metafizikle,gizbilimle uğraşabilir. Sert etkiler altında geveze olabilir,”onu da biliyorum,bunu da biliyorum “ der. İletişimde ise yoğun duygular verir. Derin duygulara sahiptir ama bunu göstermez, kimse de bunu anlayamaz.
Yükselen Başak meraklı, belirsiz durumlarda kuşkulu ve eleştirel bir kişisel stili vurgular. Başak süreci artık yüzeydedir. Yükselen Başak insanı kimsenin uğraşmak istemediği sıkıcı detaylarla dolu işleri halletmekteki ustalığı ile tanınır. Zihinsel faaliyetlerinde uygulamacı ve araştırmacıdır. Ayrıntı, objektiflik ve analiz üstadıdır. Adaptasyon yeteneği gelişmiştir ve aynı zamanda bir işkoliktir. Bir olayı tekrar tekrar incelemesine rağmen hata yapmış olmamak için dönüp bir daha analiz etmesine sık sık şahit olunabilir. Her şeyden haberdar olmak gereksinimindedir. Araştırmak ve bilgi toplamak en zevk duyduğu uğraşılardır. İç ve dış dünyasında gösterdiği titizlik ve düzen düşkünlüğü onu ele veren diğer özellikleridir. Her şey yerli yerinde olmadıkça hiç bir işe başlayamaz. Liste yapmakta ve iş takibinde üstüne yoktur. Bu Yükselen'e sahip kişi iyi bir konuşmacıdır. Sınırsız bilgi birikimi ve olayları yorumlama üslubu sayesinde çevresindekilerin ilgi odağı olmayı başarır. Araştırmacı zekasının arkasına saklanmak gibi bir eğilimi vardır. Hemen her konuda açıklanmış olan bütün düşüncelerden haberi vardır. Konusunda otorite olanlara saygı duyar. Orjinal fikri üretmeye direnir. Kendi görüşlerini ifade etmektense diğer kaynaklardan ve başka insanların görüşlerinden alıntı yapar. En son gelişmeleri takip eder, ama etrafındakilerin onayını almadan onları benimsemekte tedbirli davranır. Ayrıntıya çok önem verdiği için mükemmel bir editördür. Her konunun can alıcı noktasını kolay yakalar. Sınıflandırma ve gereksiz bilgiyi elemede yeteneklidir. Doğal bir eleştirmendir. Kendine güveni olmadığı hallerde eleştri dozunu abartabilir. En büyük kusuru analizde aşırıya kaçması ve detaylarla uğraşmaktan tablonun bütününü algılayamamasıdır. Acil olana konsantre olurken uzun vadeli düşünememesidir.
YENGEÇ GÜNEŞ – BAŞAK YÜKSELEN BURÇ
kişiliğe idealizm, hümanizma, özgünlük ve arkadaş sevgisi gibi özelliklerin eklenmesinde etkilidir. İdealler uğruna, büyük çaplı organizasyonların içinde çalışmak ve insanlığa hizmet etmek oldukça önemlidir.
Yükselen Burcu Başak olan Yengeç in utangaçlığı ve bilinçdışı endişeleri yaşamın her alanında geri planda kalmak istemesinin temel nedenidir. Gözlem yeteneği çok gelişkindir. Yengeç-Başak aradığı emniyeti ve karşılıklı güveni elde ettikten sonra, sadık bir dost ve arkadaş olur. Çok detaylı bir düşünce sistemine sahip olması, endişeli doğasına daha da zarar verebileceği için bir dezavantaj olarak nitelendirilebilir. Yükselen Başak ın sosyal içerikli konularda, kendisini göstermesi, fikirlerini ortaya koyması daha kolaydır. Kendini insanlara hizmet ve servis yoluyla ifade etmekte mükemmeldir.
VENÜS 11.EVDE
Kişinin yaşamdaki hedeflerine ulaşmasında arkadaş çevresinden yardım göreceğini ve mevki sahibi olmasında arkadaş ve dostlarının etkisi olacağını işaret eder.yani venüs ü 11. evde olan kişiler her durumda kendisine yardım için dost bulmakta zorlanmazlar.çünkü bu kişiler kibar ve yumuşak davranışlarıyla insanları zorlanmadan kendilerine çekme yeteneğine sahip olurlar.bu kişiler halk arasındaki deyimiyle şeytan tüyüne sahip kişilerdir.karşı cinsten arkadaşlarlada çok iyi anlaşır kişinin güzel ve yakışıklı çocukları olur.önemli bir noktada venüs ü 11. evde güçlü etkiler almışsa umutlarına ve hayallerine kolay kavuşma etkisi verir.ama bunun aksi durumda gerçekleşmeyen dileklerine sadece uzaktan bakabilirler.tabiki bu durumlar venüs ün bulunduğu ev kadar burç ve aldığı açılarlada farklı yorumlar getirebilir harita sahibine Şeytan tüyüne sahip olma, kibar, yumuşak davranışlarla insanları zorlanmadan kendine çekme yeteneği, her zaman yardıma hazır dost bulma, karşı cinsten arkadaşlarla iyi anlaşma, güçlü etkiler varsa umutlarına kolay kavuşma, aksi halde gerçekleşmeyen dileklere uzaktan bakış Sosyal birisiniz, birçok arkadaş ve tanıdığınız vardır. Arkadaşlarınızı kişisel kazanç olarak kullanabilirsiniz. Birçok kulübe ve organizasyona üyesiniz. Bir arkadaşınızla evlenebilirsiniz. Başarılı bir eğlence yöneticisi olabilirsiniz. Becerili bir diplomat veya uluslararası finans uzmanı olabilirsiniz.
SATÜRN 5.EVDE
Engelleri: Kör Talih
Her zaman, her şeyi aşırı ciddiye alır, çok katı, hatta trajik görür. Her oyun (ve her flört) aniden ciddi bir boyut kazanır ve genellikle kötü biter. Gizliden gizliye suçluluk ve (bilinçsiz) bir tövbekarlık arzusu duyar. Ümitsiz durumlarda, hatta oyunu kaybettikten sonra, bile hep aynı karta oynamaya devam eder. fark edilme ve hayran olunma eksikliği çeker. Sevilmeye, hatta hoşlanılmaya layık olmadığını düşünür. Kendini göstermekten, ortaya çıkmaktan korkar (sahne korkusu). Ulaşılmaz, utangaç, çekingen, katı, sert, kıskanç, önemsiz şeylere kafa takan ve soğuk bir insandır. Aşkta hayal kırıklıklarına uğrar.
Saplantısı: Görev Kabilinden Oynamak
Tüm gücüyle dayanıklı olmaya ve hayatı ciddiye almamaya çalışır. Soğukkanlılıkla sahne ışığının tam ortasında çıkmak veya tasasız, neşeli bir hayat ve oyun ustası olmak için deli gibi çabalar.
Güçlü bir örgütleme yeteneği verir.sessiz sakin ama kararlı adımlarla çevresindekilere sözünü dinletir.çocuklar sorun yaratır.onlarla geçinmede başarılı olamaz.aşka duygusal yaklaşmaz.akıllı ve ciddi ilişkiler arar.mutlu kişiler değildirler Başkasının çocukları, ebeveynlerinin ölümü veya ayrılmasından doğan sorumluluklar taşımanız mümkün, çocuklar büyüdükçe tatmin edici olan ilişkileriniz, aşkınız etkilenecek ve daha çok içinize kapacaksınız. Kendinizi bağışlamaz ve cezalandırırsınız.hayattan zevk almak konularında kısıtlanmalar yaşar sanatsal eğilimlerin olsa bile sahneye çıkma korkusu verebilir.. kendini ifade edebilme konusunda biraz kastığını söyleyebiliriz.
İçimizde ki Sevgisiz Ebeveyn Ne Söyler Ne istediğini bilen insanlara hayranım. En çokta kararlı olmalarından ötürü. Hep bilmekteler bundan dolayı atılacak ilk adımları. Ben ise bunda zorlanmaktayım. Özel sorulara girilmedikçe bunda bende epey başarılıyım denebilir, ama ne zaman ki hislerim ve isteklerim soruluyor işte burada karar vermekte zorlanıyorum. Ya karar verdiğim karar yanlış olursa? Ya yanlış kararı vermiş ve başkalarını da bunun ardından süreklemişsem tüm sorumluluk bana binmişse, nasıl göğüslerim bu yanlış kararı herkes adına O kadar çok kavga ve anlaşmazlık söz konusu iken bu dünyada, dengeyi ben sağlayamam ki. Biri merkezde olmalı güneş gibi herkesin etrafında döndüğü, ya güneş yanlış yöne dönerse ve etrafındakilerde ona uyarsa? Biri doğru yolu göstermeli, ışıldamalı en ortada olmalı. O yüzden bir şeyler yapmalıyım. İçten içe genelde huzursuzum, çünkü bir şeyler düşündüğüm gibi gelişmeyebilir. En korktuğum ise hayatımı içinde ben olmadan yaşamak! Başkaları için ben otoriteyim, ama kendi hayatım için durum böyle değil. Çünkü içten içe parçalara ayrılabileceğimi bildiğimden kaçış yolunu seçiyorum ve kaçışta hep öne doğru oluyor bende. O zaman gururumu giyinip gücümü gösteriyorum. Her şey bir oyundan ibaret bir anda kaybedileceğim bir oyun Başkalarının beni hediye ve sevgi adına satın almayı istediğini görüyorum. Bana bir şeyler verip isteklerini yerine getirmemi bekliyorlar. Onları hem kaybetmek istemiyorum hem de bir yandan kendim olmak istiyorum. Hayır dediğimde oyun biter biliyorum. Bir kapıyı tam kapamak ya da tam sınırı koymak beni ürkütüyor.
Eros YENGEÇ BURCUNDA
Aşık olmadıkları kişiyle seks yapmakdan hoşlanmazlar ama rededilmek gibi korkuları olduğu için partnerini cinsel bir nesne olarak görme eğilimleri de vardır genellikle sadece seks odaklı bir ilişki bile kursalar partnerlerine aşık olurlar partnerinin onunla mutluluğunuda üzüntüsünüde paylaşmasını isterler partnerlerine karşı anaç davranırlar
10.EVDE İnsanların seni tutkulu çekici ve karizmatik biri olarak görmesini istersin.Cinsellik üzerine bir kariyer seçebilirsin.