• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum sürecini başlatmak ve hızlandırmak

glutensiz hemsire

Asfiya'm 26/10/23 👶🏼💕
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2022
1.303
2.840
53
Merhaba,
40+3 hamileyim.
Doğum sancılarım 20.00 gibi başlamıştı ama şuan kesildi gibi..
Doğumu hızlandırmak için denediğiniz ve etkili bulduğunuz yöntemler varsa yardımcı olur musunuz?

-Hibiskus çayı içtim
-Ananas ve hurma yedim
-Secde pozisyonunda günde 10 dk bekledim
-Tek ayağıma topuklu giyip yürüdüm
-Günde en az 10 kat inip çıktım
-Squat yaptım
Salı günü 2 cm açıklığım vardı. Cuma akşamı 10 dk’da bir sancım başladı. Hastaneye gittiğimde 5 cm açıklık vardı. 8 saat sonra 39+3’te doğum yaptım.

Sancıların tam olarak ne sıklıkla gelmişti? Dinlenmeye geçtiyse yalancı sancı olabilir. Ben çok şükür dün doğum yaptım. O sancılar bi başladı mı geçmiyor 🤭
5 dk da bir 40 sn sürdü 1 saat kadar ama kesildi sonra 🥺
Merdiven inip çıkmıştım ben açılma olması için, faydasını gördüm.
Benim son kontrolde 4 cm açıklık vardı zaten ama sancım yoktu hiç. Dün sevinmiştim başladı diye ama durdu bir süre sonra 😐
-Hibiskus çayı içtim
-Ananas ve hurma yedim
-Secde pozisyonunda günde 10 dk bekledim
-Tek ayağıma topuklu giyip yürüdüm
-Günde en az 10 kat inip çıktım
-Squat yaptım
Salı günü 2 cm açıklığım vardı. Cuma akşamı 10 dk’da bir sancım başladı. Hastaneye gittiğimde 5 cm açıklık vardı. 8 saat sonra 39+3’te doğum yaptım.
Bütün ananası tek başına yedim, kase kase hurma yedim, evde merdiven indim çıktım bir süre ama bunu çok yapamadım siyatik ağrısı sebebiyle. Diğerlerini de kontrolden gelince yapacağım teşekkür ederim 🌹

Doktorum çağırdı muayeneye gidiyorum şimdi . 🌹

Sancıların tam olarak ne sıklıkla gelmişti? Dinlenmeye geçtiyse yalancı sancı olabilir. Ben çok şükür dün doğum yaptım. O sancılar bi başladı mı geçmiyor 🤭
Doktor plansız çağırınca aceleyle çıktım evden mesajınızı düzgün okumamışım. Hayırlı ömürlü olsun, size de çok geçmiş olsun.
Bebeğiniz gazsız olsun sizinde bol bol sütünüz olsun inşaallah 🤲🏻🥰

Doktor plansız çağırınca aceleyle çıktım evden mesajınızı düzgün okumamışım. Hayırlı ömürlü olsun, size de çok geçmiş olsun.
Bebeğiniz gazsız olsun sizinde bol bol sütünüz olsun inşaallah 🤲🏻🥰
Çok teşekkür ederim size de kolay sağlıklı doğumlar dilerim inşallah bi avazda biter herşey 🤲💕

Back
X