• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum sonrasında emzirirken hangi korunma yöntemini seçtiniz???

glupglup

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2009
1.236
22
358
49
İstanbul
Doğum yapalı 45 gün oldu ve emziryorum. Acaba hangi korunma yöntemini seçmeliyim sizce arkadaşlar ???? Yardımcı olursanız çok sevinirim

en güzel korunma yöntemi doğal olan korunma yöntemi şu durumda.çünkü ilk altı ay hap ve bir aylık iğne kullanmazsın, üç aylık iğnelerde seni mahvediyor.bütün metabolizmanı bozuyor. o yüzden en iyisi doğal korunma.

ya bu korunma olayında en saglıklısı erkegin korunması diye düşünüyorum....bende öyle yapıyorum acıkcası....şu dönem hiçbir şekilde hap igne falan kullanamam...

sağlık ocağında banada spinal önerdiler ama asla yaptırmam :( iğne olabilir dedim ama şimdi yorumları okuyunca vaz geçtim.

ilk 7 ay kondomla korunduk..aslinda doktorum daha iki aylik dogum yapmisken hap yazmisti ama hap adet olmami engellicek diye almadim kocam korundu..7 aydan sonra korunmak istemedi bnede doktorumun yazdigi emzirmeye uygun hapa basladim 2 ayi zor gecirdim hap bitmeden kestim cünkü adet olamayinca cildirdim resmen..bencede en iyisi erkegin korunmasi

Doktorum tam olarak bana bunları söyledi.

Bebeğinizi düzenli olarak emziriyorsanız, adet görmediğiniz sürece doğum sonrası ilk altı ay içinde emzirmenin gebelikten koruyucu etkisinden yararlanabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki noktaları mutlaka dikkate almalısınız.

Emzirmenin gebelikten koruyucu etkisi bebeğin emmesinin refleks yolla hipofiz bezinden yumurtlamayı baskılayıcı prolaktin hormonu salgısını artırmasından kaynaklanır. Normalde süt üretiminden sorumlu olan prolaktin hormonu kanda belli bir seviyenin üzerinde seyrettikçe yumurtlama baskılanmaya devam eder. Hipofiz bezinden salgılanan miktar direkt olarak bebeğin günlük emme süresi ile ilgili olduğundan, bebeğin yalnızca anne sütüyle beslenmesinin hormon salgılatıcı etkisi prolaktinin en üst seviyede salgılanmasını sağlar. Bebeğinize ek gıdalar vermeye başladığınız andan itibaren bebeğiniz sizi daha az emecek ve böylece daha az prolaktin salgılanacaktır. Prolaktinin yumurtlamayı baskılaması için salgılanması gereken miktar kişiden kişiye değiştiğinden şu öneriyi dikkate alın: Bebeğinize ek gıdalar vermeye başladığınız andan itibaren artık emzirmenin gebelikten koruyucu etkisine tam olarak güvenmeyin ve bir aile planlama yöntemi uygulamaya başlayın.

Doktorum tam olarak bana bunları söyledi.

Bebeğinizi düzenli olarak emziriyorsanız, adet görmediğiniz sürece doğum sonrası ilk altı ay içinde emzirmenin gebelikten koruyucu etkisinden yararlanabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki noktaları mutlaka dikkate almalısınız.

Emzirmenin gebelikten koruyucu etkisi bebeğin emmesinin refleks yolla hipofiz bezinden yumurtlamayı baskılayıcı prolaktin hormonu salgısını artırmasından kaynaklanır. Normalde süt üretiminden sorumlu olan prolaktin hormonu kanda belli bir seviyenin üzerinde seyrettikçe yumurtlama baskılanmaya devam eder. Hipofiz bezinden salgılanan miktar direkt olarak bebeğin günlük emme süresi ile ilgili olduğundan, bebeğin yalnızca anne sütüyle beslenmesinin hormon salgılatıcı etkisi prolaktinin en üst seviyede salgılanmasını sağlar. Bebeğinize ek gıdalar vermeye başladığınız andan itibaren bebeğiniz sizi daha az emecek ve böylece daha az prolaktin salgılanacaktır. Prolaktinin yumurtlamayı baskılaması için salgılanması gereken miktar kişiden kişiye değiştiğinden şu öneriyi dikkate alın: Bebeğinize ek gıdalar vermeye başladığınız andan itibaren artık emzirmenin gebelikten koruyucu etkisine tam olarak güvenmeyin ve bir aile planlama yöntemi uygulamaya başlayın.

O nedenle mi bazı hanımlar emzirdikleri halde farkında bile olmadan hamile kalıyorlar. Ben asla güvenemem valla sütün koruyuculuğuna. Prezarvatifle korunuyoz şindilik. Adet olunca spiral taktırıcam

O nedenle mi bazı hanımlar emzirdikleri halde farkında bile olmadan hamile kalıyorlar. Ben asla güvenemem valla sütün koruyuculuğuna. Prezarvatifle korunuyoz şindilik. Adet olunca spiral taktırıcam

sana katılıyorum benim bir arkadaşım sırf bu yüzden su bile vermedim sadece anne sütü verdim dedi. kızcaz 3 ay hamile kalmış iki gözü iki çeşme ağladı yazık kolay değil vücut kendini toplamadan tekrar aynı şeyleri yaşamak!

sütün koruyuculuguna asla güvenmem...annem ablam 2 aylikken bana hamile kalmis =((
bende dogum yaptim 43 gün lohusa kanamam devam etti ve tam 52 günlükken adet olmaya basladim...o zamandan beride her ay düzenli olurum

ben 3 aylık ıgnelerden vuruldum ama esım korunmayı ıstese daha ıyı olurdu benım ıcın cunku dogum yapalı 3 kere bırlıkte olduk bosu bosuna ıgenın yan etkılerını cekıyorum onun yüzünden:olmaz:

vallahi sütün koruduğuna kesinlikle inanmıyorum
ben 3 aylık iğne vuruldum çok memnun kaldım
kilo almadım kilo verdim hiçbi sorun yaşamadım
burda yazılanları okuyunca şaşırdım
ama geçen ay bıraktım iğne adet olmayı engeller dediler
çok hareketliyim adet olunca belki daha fazla kilo veririm diye düşündüm
bi ihtimal adet olursam diye ama hala olmadım
galiba çok sık emzirmemden dolayı olamıyorum
şuan prezervatifle korunuyoruz...

en güzel korunma yöntemi doğal olan korunma yöntemi şu durumda.çünkü ilk altı ay hap ve bir aylık iğne kullanmazsın, üç aylık iğnelerde seni mahvediyor.bütün metabolizmanı bozuyor. o yüzden en iyisi doğal korunma.

nobility, doğal korunma yöntemi nasıl oluyor?

Back