- 15 Ağustos 2011
- 655
- 112
- 123
- Konu Sahibi Turunculamba
-
doğum sonrası acayip büyüktü ebe baktı hemoroit dedi.bilmiyorum tabii ama dogum sonrası ve hamilelikteki gibi agrısı kalmadı.o memelere canım sıkılıyo hem ılerlemesın istiyorum. doktora hiç gitmedim bu konuda göstermedim de. ama baglatmak ameliyattan farklıymıs. ebem demişti dogum sonrası baglatabılırsın dıye.nasıl olur bilmiyorum.Bana hamileliğin en zor kısmı ne diye sorsalar bu derim, kabızlık ve hemoroidBir kaç tane küçük kesecik oldu bende hamilelik ve sonrasında ama Allahtan hemoroid değilmiş,ona çevirmemesi için jel ve ilaç vermişti. Kabız olmamak çok önemli.Ameliyat için çok kötü şeyler duydum ben de,doğum sancısı hafif kalırmış. İnş. gerek kalmaz sizin de. Dr teşhis koydu mu sizin? İlaç aşaması geçmiş mi, müdahale mi gerekiyormuş kesin?
canım baya söndü aslında.bu dediğin ilaç sönen memeleri de koparıyo mu.Yine de doktorunuza danışarak kullanın ama bir merhem var ve oldukça iyi geliyor söndürmekte. İsmi Proctolog. Ameliyattan önce deneyin derim. Geçmiş olsun.
İnş. sizinki de değildir, ben kullanmadım ilacı,jeli kullandım ara ara ve kabız olmamaya dikkat ettim. Çok çok küçük,beni rahatsız etmiyor ama ilerlememesi için uğraşıyorum. Doğal tedaviler filan var,mesela sıcak suya oturup yavaşça içe sokmak gibi,kürler filan da var bir araştır istersendoğum sonrası acayip büyüktü ebe baktı hemoroit dedi.bilmiyorum tabii ama dogum sonrası ve hamilelikteki gibi agrısı kalmadı.o memelere canım sıkılıyo hem ılerlemesın istiyorum. doktora hiç gitmedim bu konuda göstermedim de. ama baglatmak ameliyattan farklıymıs. ebem demişti dogum sonrası baglatabılırsın dıye.nasıl olur bilmiyorum.doktora gidicem bakalım inşaallah hemoroit degıldir.jel ve ilaç sizinkini düşürdü mü.hiç yok mu şimdi
canım baya söndü aslında.bu dediğin ilaç sönen memeleri de koparıyo mu.
7 haftalık hamileyım daha şimdiden kabızlıkla cebelleşiyorum.ki afedersın gunde 2 kere tuvalete cıkan ben.bagırsaklarıma nazar boncugu takıcam dıyen ben!! ölüyorum resmen.su için bol bol dıyorlar hıkaye!amelıyat için hiç bi fikrim yok ama kabız olmamak ıcın fıkrı olan varsa bı zahmet soylesın.cok fena evaba gırer.o derece vahım haldeyim
Bol su tabi ki ilk baş, aç karnına kuru kayısı üzerine su, barbunya ve bamya yemeği zeytinyağlı, muz çok iyi bir besleyici hamilelikte ama aynı zamanda da kabız yapar, az çay için, posalı şeyler ve kepekli ekmek tüketin. Bende hamileliğimin ilk haftalarında çok çektim, hatta aferedersin tuvalette ıkınırken bebek düşecek diye korkardım. Ama sonra geçti, bir de ben bol bol zeytinyağı tüketiyorum. Örneğin yoğurt yerken bile içine azcık zeytinyağı damlatıyorum, akşamları mutlaka bol zeytinyağlı salata yapıp ekmeğimi suyuna banarak yiyorum, zeytinyağlı yemek olmazda olmaz. İnşallah ilerleyen haftalarda düzelir.
canımsın ...ayyy hepsini denicem zeytınyağının etkısı oldugunu bılmıyordum..valla bende sureklı tedırgın haldeyım çocuk duser dıye...her hangı bı ılaç yada kür var mı?
Canım doktorum bir ilaç vermişti ama inan hatırlamıyorum, bende kullanmadım zaten. Malum ilk zamanlar fazlaca kaybetme korkusu oluyor. Ben sabah kahvatısında bile, kızarmış ekmek üzerine zeytinyağı-kekik-nane faan serpip yiyorum. Zeytinyağı ağırdır biraz ama, eğer çok sıkıntın varsa içebiliyorsan yarım çay bardağı iç, ama bu zor oluyor. hele bir de şimdi mide bulantın falan varsa hepten beter olursun. En iyisi bu şekilde. Bir de tabi, şu ara incir yiyebilirsin. Kesinlikle faydası çok.
7 haftalık hamileyım daha şimdiden kabızlıkla cebelleşiyorum.ki afedersın gunde 2 kere tuvalete cıkan ben.bagırsaklarıma nazar boncugu takıcam dıyen ben!! ölüyorum resmen.su için bol bol dıyorlar hıkaye!amelıyat için hiç bi fikrim yok ama kabız olmamak ıcın fıkrı olan varsa bı zahmet soylesın.cok fena evaba gırer.o derece vahım haldeyim
canim aynen benimde sindirimim cok iyiydi.ki benim kabizligim hamileligimin ilk zamanlarinda yoktu.hamilelikte hemoroite tek sebep kabizlik olmuyo.artan kan basincin yukun derken...benim en cok dogumda ilerledi.inanilmaz oldu.dogumdan sonrada devam etti kabizlik.ama hemoroitim kuculdu cok hafif agri yapiyodu.dedigin gibi bazen sunu yiyin bunu icin hikaye kaliyo.dogumdan sonra ben kabizligima hemde aylar suren kabizligima careyi tek danonenin activia yogurdunda ve kahvalti gevreklerinde buldum.simdiden basla bence.icinde ekstra bakteri bulunduran kahvalti gevregi icin daha sivi bir yogurt.istersen fotosunu atayim.bunla birlikte yulaf, misir gevregi, pirinv bugay patlagi kuru yemjsleri karistirip kaahvaltida olmadi ogle yemegimde yiyorum.kabizligima ilac dahil bisey fayda etmiyodu.ozellikle dogumun yaklastiginda hic kabiz olma.olmaki dogum esnasinda ekstradan artmasin heemoroitin.ben bu dertten cokmcektim onun icinde uzunca yazdimmcqnim.insaallah isine yarar seninde7 haftalık hamileyım daha şimdiden kabızlıkla cebelleşiyorum.ki afedersın gunde 2 kere tuvalete cıkan ben.bagırsaklarıma nazar boncugu takıcam dıyen ben!! ölüyorum resmen.su için bol bol dıyorlar hıkaye!amelıyat için hiç bi fikrim yok ama kabız olmamak ıcın fıkrı olan varsa bı zahmet soylesın.cok fena evaba gırer.o derece vahım haldeyim
Ilgili bolumemi tasidiniz anlamadim??konunuzu ilgili bölüme taşıyorum. bilginize
ben varım yenı hemorıdım var
gecen hafta doktora gıttım fark ettıgım an ve devamı 2 gun baya agrım oldu
ama cok pardon tuvaletımı yaparken degıl gundelık hayatıma devam eerken
sonra agrı azaldı ama korkudan doktora gıttım
zorlanmadan olan bılmem ne hemorıodı genelde amelıyatsız ıyılesmezler baya kuculmus ama sansımızı deneyelım dedı
ılac verdı
hap ve krem 2 ay boyunca kullan daha osnra kontrole gel dedı
ıgrenc bırsey bunların bırde sonme durumumu var ınanın bılmıyordum fark etmedım aksama hemen bakmalıyım :S
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?