Doğum sonrası ve hurafeler

polanegri

Nefis-e
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2010
1.278
8
116
kızlar geçen hafta doğum yaptım.malum gelen giden bitmiyor.kaynanam başta olmak üzere tüm teyze diyebileceğim yaşta insanlar konuşup duruyor.ilk başta meme ucum yoktu yok bu çocuk aç sağmakla olmaz memeden çıkanla sağılan bir olmaz neyseki şimdi emiyor.gece tuvalete gitme,çamaşır asma,asarsanda ikindiden önce topla,beşiğin yastığının altına ekmek anahtar koymak.hadi kuran koyarsın anlarım.ekmek günah değilmi ya.çocuğun banyo yaptığı suyu dökmemek.vs.:36::36::36::36:Kimisi göbeğini denize at kimisi toğrağa göm kimisi şuraya buraya at diyip duruyor.beynim sulandı.sizlernde çevresnde böyle insanlar vardır eminim.seste çıkaramıyorm yaşlı insanlar die.öyle korkuttularki gece wc ye tek gidemiyorm.loğusalık bir yanda uykusuzluk bir yandan birde bu tarz muhabbetler bunaltıyor.içimi dökeyim dedim.aklıma geldkçe yazarım yada yeni şeyler çıktıkça yazarım.

allah yardımcın olsun, bizdede vardıda sizinkiler baya abartmış, 40 gün yanımda annem ve kaynanam dönüşümlü kaldı kafayı yiyodum, 40 çıktıda rahat ettim

allah yardımcın olsun, bizdede vardıda sizinkiler baya abartmış, 40 gün yanımda annem ve kaynanam dönüşümlü kaldı kafayı yiyodum, 40 çıktıda rahat ettim
aynen şu anda gündüz kaynanam gece annem kalıyor.40 çıkana kadar böyle devam edecekmiş.

2 yeni şey daha öğrendim.
-bebeği emzirirken su içersen memen kıllanırmış
-emzirirken göğsü işaret ve orta parmakla tutmıcakmışsın çocuk annemin memesini kesiyolar zannedermiş.baş ve işaret parmakla tutmak lazımmış

yeni yeni şeler duydukça yazacağım:27::27::27::27::27::27::27::27::27::27:

2 yeni şey daha öğrendim.
-bebeği emzirirken su içersen memen kıllanırmış
-emzirirken göğsü işaret ve orta parmakla tutmıcakmışsın çocuk annemin memesini kesiyolar zannedermiş.baş ve işaret parmakla tutmak lazımmış

yeni yeni şeler duydukça yazacağım:27::27::27::27::27::27::27::27::27::27:

neler var yarabbimmmmmm:)))) buarada şu emzirme muhabbeti bi şekilde doğru.şöyle doğru yanlış emzirme şekillerinden biri aslında.bende ilk zamanlar göğsümü işaret ve orta parmağımla tutuyodum ve malesef göğüs ucu çatlağına sebep oldum günlerce ağlayarak emzirdim.şimdi doğrusunu öğrendim baş ve işaret parmakla tutuyorum.

bebeğin hayırlı uğurlu olsun canım Rabb'im sağlık sıhhat versin gerisini boş ver. inan hepimizin başında :31:

cahilliğin önüne hiçbişi geçemiyor malesef :19:
gülerek değil kızarak okudum hepsini
bakalm bnm başıma neler gelicek
gerçi bnm annemde güler böyle şeylere,kayınvalideme de sordum o da saçmalık diyor
da bakalım başka km ne der :20:

benimkiler daha fena bende kırkı çıkana kadar kafayı yemek üzereydim anname birşey demez de kayın valdem tam hurafeci bebek doğunca yok neymiş karın var ya bildiğiniz keçi koyun karnı o alınacak temizlenecek ve içine sarılacakmış hasta olmazmış o zaman ya asıl ondan hasta olur mikrop kapar ben sanki ona sarıldımda mı bu güne kadar geldim ne kadar iğrenç ve cahilce daha bitmedi bebek tuz ve balla iyice ovulmalıymış benim kızım temmuz sıcağında tuz ve balla sarılacaktı kesinlikle izin vermedim çocuk su kaybedecekti zaten doktoruda buraların hurafelerini bilince doğumda uyarmıştı bide kırkı çıkma mevzusu var yok kovanın içine kırk taş sayılıp atılacak çocuk ve ev halkı o suyla banyo yapılacak yok evde temizlik yapılacak bütün herşeyin üstüne o sudan dökülecek falan bu sürü terane hurafeleri geçtim temmuz ayında o sıcakta cam açtırmaz aman ceyran yapar hasta olur hava 50 derece yani

aynen bende nefret ediyorum bu muhabbetlerden allahtan 40ımız çıktıda rahatladık herkes bişey söylüyor ve resmen insanı korkutuyrlar gece tek uyuymaz olmuştum anlattıklarından keşke insanlar şu saçmalıklara bi son verse zaten doğum yapmışız ve büyük bir sorumluluğumuz var artık lohusayız bide böyle saçma şeylerle insanı yoruyorlar!!!

az evvel kayınvalidemle tartıştım. neymiş çocuk ağlayınca kucağıma alıyormuşum kokuma alışacakmış, karnını doyurup hemen bırakacakmışım yerine ki bana alışmasınmış sonra kötü olurmuş bencillik ediyormuşum, onların zamanında başkasının yanında çocuk sevmek bile ayıpmış. hey Allahım ya, daha 2 aylık bebeğim nasıl almam kucağıma, bana ihtiyacı olduğunu bildiğim halde ağlarken nasıl oturupta izlerim. bana alışacak tabi ki, annesinin kokusunu bilen bebekten daha doğal bişe olabilir mi? çok şükür aramızda 8 saatlik bir mesafe var da anca bu kadar karışabiliyor. telefondan bile yaptı yapacağını sinirimi zıplattı. bayramda gidecektim ziyaretlerine,torunlarını görsünler diye, 'bayramda süpriz yapıp gelecektik ama madem öyle gelmiyorum anne,şimdi siz orda sevecem diye bırakmazsınız çocuğu kucağa alışır iyice' dedim,eşimide aradım gitmiyoruz dedim 'tamam' dedi. noldu şimdi, kim kaybetti? tutun şu çenenizi azıcık, bırakında anne olmanın keyfine varalım, sarıp sarmalayalım yavrularımızı. kızımı kucağıma aldığım için sorguya çekiliyorum ya hayret bişe. doğumdan önce melek gibi olan kadın nasıl oldu da böyle davranır oldu anlamış değilim :31:

herseye karışıyorlar ya kendilerinden soğutuyorlar ya bırak karışma sanane bırak annesi istediği gibi büyütsün bebeğini.bende çok tartıştım.yasadıım yer sıcak doktor klimada 27 derecede kalın üzerinide kat kat giydirmeyin dedi 25 günlükken geldi ve bütün düzenimi bozdu klimayı kapattırdı birde bebeği kundak yaptı yavrum nasıl ter döküyor isilik oldu evde köşe kapmaca oynadık resmen 15 gün o kundak yaptı ben açtım ama huzurum gitti.

Allah analı babalı güzel günlerde büyütmeyi nasip etsin 40 çıkana kadar idare edicen artık çünkü doğruluk payı var lahusa 40gün yanlız bırakılmaz gündüz olabilirde gece yanlız kalmamaya bak ve akşam olunca dışarı çıkmaz lahusa buda aklında bulunsun :) tanıdığım kişilerin başından bazı şeyler geçtiği için söylüyorum canım bende inanmazdım ama gerçekten oluyomuş böyle şeyler kendi üzerinde ve bebeğinin üzerindede kuran bulundur....

doğum yaptığımda ablamın düğününe 11 gün vardı. annem gelememişti kaynanam vardı evi yakındı bize. bebeğe alışana kadar sağolsun yanımda durdu. kucağıma alamıyordum altını değiştiremiyordum üstünü değiştiremiyordum nasıl emzireceğimi bile bilmiyordum. 2-3 gün gecede kaldı gündüzleri sık sık geldi. ben tam artık bunalımlara giriyordumki malum lohusa depresyonu, aldım bebişi eşimle beraber arabamızla 8 saatlik yola çıktık. ablamın düğününe gittim. düğün telaşı kalabalık koşturmaca derken lohusa depresyonu falan kalmadı. annemde sağolsun öyle abartılı şekilde davranmaz. sadee lohusasın gece yalnız kalma derdi. zaten yatak odamız büyüktü eşim ben bebişimizin beşiği falan hep beraber yatıyorduk. ramazan olduğu için sahurda annemde bakıyordu huysuzlaşırsa falan. çok şükür 40ımız çıktı ben zaten bebeğime alıştım derken geri döndük. kaynanama da ihtiyaç yok şimdlik arada sırada gliyor 1-2 saat bebeği seviyor gidiyor. kafam rahat çok şükür. ama doğum iznim bitince neler olacakbakalım

Back