doğum sonrası tırnak batması...yardım lütfen...

seydaogretmen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2010
155
3
arkadaşlar merhaba benim doğum sonrasında her iki ayak başparmağımda tırnak batması oluştu.6 ay oldu bu durumu yaşayalı ve hiçbir çözüm bulamadım.ortopedi,genel cerrah,cildiye derken bir çok doktora gittim ama hiçbiri adam akıllı bir tedavi yapamadı.ameliyat dedi iki doktor da.çok zor durumdayım çok acı çekiyorum bu durumu yaşayan veya ameliyat hakkında bilgisi olan varsa lütfen konuyu cevaplayın.şimdiden teşekkürler...

benim de olmustu tirnak batmasi,cok kilo almistim cunku,kilo verince durum duzeldi ama kilo verene kadar da tirnaklari dipten kesmemi onermislerdi ve ise yaramisti,hic uzamasina musade etmeden dipten kesmek lazim duzenli olarak.gecmis olsun

Gecmis olsun.bende yasadim cektirme kesinlikle ama yanlardan protez gibi cubuk takip tirnagin batmadan uzamasini sgliyorlar bunu dene arkadasim boyle kurtuldu.bensse mantar kremi arti tirnak bakim cilasi ve batikonlu pamuk minik minik tirnak altina yerlestirdim bu arada ilk zaman dokunulmuyor bile ben uyusturucu bir urun dokmustum siringayla.sonra pamukla doldurdum altlarini.batan kismi kaldirdim yani.uzamasini sagladim.halada pamuk koyuyorum.

Gecmis olsun.bende yasadim cektirme kesinlikle ama yanlardan protez gibi cubuk takip tirnagin batmadan uzamasini sgliyorlar bunu dene arkadasim boyle kurtuldu.bensse mantar kremi arti tirnak bakim cilasi ve batikonlu pamuk minik minik tirnak altina yerlestirdim bu arada ilk zaman dokunulmuyor bile ben uyusturucu bir urun dokmustum siringayla.sonra pamukla doldurdum altlarini.batan kismi kaldirdim yani.uzamasini sagladim.halada pamuk koyuyorum.

çok geçmiş olsun Allah şifa versin.aynı sorunu ben de yaşadım şu an ayakkabı giydiğimde parmaklarımda hafif acı var sadece önceden çıplak ayakla yürümek işkenceydi sanki parmağımın her tarafına iğne batıyordu 1 aydır ben de batıkla uğraşıyorum. batık oluşmaya başladığında formdan ve internetten araştırdım gözüm korkttu doktora gitmeye ve kendi yöntemlerimle tedaviye çalıştım. önce soğan közleyip sardım gece yatarken. ertesi gece sarımsak ezip közlenmiş soğana kattım greyfurt kabuğunun içine koyup sardım sabaha kadar yatak odam turşu gibi koktu :)))) baktım olmuyor formda kimlere hangi ilaç verilmiş onu araştırdım ve fucidin krem aldım onu kullandım iltihap pamuğa çıkıyordu kremi sürünce. baktım hala iyileşme yok aldım elime manikür makasını girdim tırnağın altına tam olarak tırnağın batık kısmında tırnak gibi bir yapı var batan yer orasıydı o kısmı kestim çok acıdı ama orayı kesince iyileşme süreci başladı ayağımda artık kremi kullanmıyorum yavaş yavaş iyileşiyor.

bende buradan öğrendiğim şeyi uyguladım sirke kına karışımı yaptım ve sürdüm baya aldı iltihabını ama yine çare olmadı.fucidini bende uyguladım ama ne yazıkki...sanırım bendeki batık baya ilerlemiş ki hiç birşey fayda etmedi...

tırnağın köşesindeki o yapıyı aldıktan sonra düzelme oldu ben de fucidin sadece iltihabın ilerlemesini önledi inşallah sizinki de bir an önce düzelir çok zor bir durum Allah şifa versin. internette telden bahsediliyordu tırnağa takılıyormuş bi bakın isterseniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…