Doğum sonrası saç dökülmesi

Cilekliekler7

Hakediyorum her milimini bu dik gülüşün..
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2020
967
1.687
Sanırım kel kalacağım. Doğumdan sonra saçım anormal derecede dökülmeye başladı. Banyo da ayrı, tararken ayrı, gün içinde ayrı... Avuç avuç dökülüyor resmen. Doğum sonrası normaldir düzelir diye bekledim ama nafile. Artık hem yerlerde saç görmekten bıktım hem de önlerden açılmaya başladı. Ki saçlarım çok gürdü. Ne yapabilirim, nasıl durdurabilirim yardım edin saçımı açmaya korkar oldum.

Bende ayni dertten muzdaribim hamileyken tek tel dokulmeyen saçlarım akın akın terk ediyor kafamı :)
İşte hamilelikte dökülmeyen saçların doğumdan sonra toplu olarak döküldüğünü, 6.aya kadar sürdüğünü okumuştum. Ama benim önler bildiğin açılmaya başlad. daha bebeğim 4 aylık, 6.aya kadar Bi tutam saçım kalacak heralde

Az önce biri sormuş. Ona yazdım. Baktım burda'da aynı dert. Faydasını görürsün belki.

Benim saçım seyrektir. Hamilelikte herhangi bir gürleşme veya iyleşme görmedim. Normal seyrinde devam etti. Şuan bebeğim 3 aylık. Doğumdan sonra çok dökülür dediler ben kel kalmayı bekliyordum. Ama hiç dökülme olmadı. Bunda demir hapını bırakmamam ve omega 3 hapına devam etmem etkili olduğunu düşünüyorum.

Benim de aşırı döküldü doğumdan sonra kel kalıcam diyordum. Şuan bebeğim 8 aylık azalmaya başladı ilk zamanlar ki gibi değil. Bana da biri 9.ayda geçiyor demişti.

Hamilelikte iyi beslenip ekstra vitamin mineral kullanip depolari dolduruyoruz. Haliyle saclarimiz dokulmuyor. Dogumdan sonra emzirmeye cogu bosaliyor. Saglikocaginda kan testi verip depolarına baktir. Gerekli vitaminleri yazsınlar.

Az önce biri sormuş. Ona yazdım. Baktım burda'da aynı dert. Faydasını görürsün belki.
Teşekkür ederim. Bıttım sabunu kullanarak dökülmeyi baya azalttım. Şuan bebeğim 7 bucuk aylık oldu. 6.aydan itibaren dökülen saçlarım geri gelmeye başladı çok şükür.

Sac dokulmeniz gayet normal.
Dogum oncesinde (hamileliginizde) kullandiginiz vitaminleri kullanmaya devam edin.
Aslinda o vitaminlere emzirme surecinde de ihtiyaciniz var, cunku cocugun sizden aldigi sutte vucudunuzdan birseylerin eksilmesine sebebiyet veriyor.
Hamilelik doneminde eminim saclariniz gayet iyiydi, cunku almis oldugunuz vitaminler fayda sagliyordu.

Ayrica, kaliteli bir sampuan kullanin ve sampuaninizi degistirmeyin.
Duzenli ayni sampuani kullandiginizda da sac dokulmenizde azalmayi goreceksinizdir, SIK sampuan degistirmekte sac dokulmesine sebebiyet verir.
D vitamininize dikkat edin, ayrica kansizlik yasamamaya.

Allah saglikla evladinizi buyutmeyi nasib etsin, hayirli olsun.

Teşekkür ederim. Bıttım sabunu kullanarak dökülmeyi baya azalttım. Şuan bebeğim 7 bucuk aylık oldu. 6.aydan itibaren dökülen saçlarım geri gelmeye başladı çok şükür.
Baska ne uyguladınz benimde 8 aylık bebegim ama haladökülme durmadı lavabolar tıkanıyor çok sukur kücük kücük cıkıyorlr yoksa kesin kel kalırdım

Baska ne uyguladınz benimde 8 aylık bebegim ama haladökülme durmadı lavabolar tıkanıyor çok sukur kücük kücük cıkıyorlr yoksa kesin kel kalırdım
D vitamini, b12 vitamini ve tiroid degerlerinize baktırın bunlar da etkiliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…