Selamlar Ozgeozal,
Bende 2 bucuk ay once dogum yaptim.
Evliligimin ilk 2 yilinda hap kullanmistim mecburen fakat hic tavsiye etmiyorum.
O kucucuk ilaclar tum hormonal dengemizi bozuyorlar, vucudumuza disaridan hormon alip dogal isleyisini degistirmek cok gereksiz.
Hem emzirirken kullaniliyor mu hap bilemiyorum.
Ondan sonraki 2 yilda spiral kullandim, hemde hic dogum yapmamis biri olarak.
Ve spiral ile adet gunlerimi 1-2 gun uzatmasi disinda sorun yasamadim.
Spirali cikarttirdiktan sonraki ay hamile kaldim.
Ve dogumdan sonraki 50. Gunumde doktoruma gidip tekrar spiral taktirdim ve sorunsuz kullaniyorum.
Spirali hormonsuz olanlardan tercih ettim ve korkulanin ya da sanilanin aksine simdiye dek sorun yasamadim.
Kondom cok guvenilir bir yontem degil, igne ve haplarda hormonlu oyuzden boyle bir tercih yaptim.
Umarim sizde icinize sinen bir yonteme karar verirsiniz, sevgiler:)
koldan iğne yaptırarak korunan bir arkadasım vardı. etkisini falan arastırmadam ama aylıktı sanırım. spiral ii değil diyorlar. kadınsal sorunlara yol acıyormuş. hap ta en ii korunma yontemi diye duydum ama o da hormonal bozukluk yapabiliomuş.
ıstıkrarlı kullanmak gerek.
fikrinizi paylaştıgınız için teşekkür ederim. bana da simdilik en yakın spiral geliyor. hap süte geçmeyen cıkmış.onu aldım ama henüz kullanmadım.cesaret edemiyorum.seneye takrar gebe kalmayı planlıyorum.bu yüzden spiral taktırmalımıyım.oğlum suan 5 ayını bitirecek.o 1 yasına girdiğinde hamile kalmak istiyorum .bu kadar kısa bir süre için taktırdıgıma değermi
doktorumun da bana verdiği hap buydu. ama hala kullanmadım.şuan adetimin 2. günündeyim. hangi gün başlamalıyım acaba ona da emin değilim.doktoruma sormadm.Cnm ben mini hap kullaniyorum enzirirken kullaniliyi adi cerazette cokta memnunum
bu konuda sebebin sadece bu hap olabileceğini düşünmüyorum.çünkü çevremde doğumkontrol hapı kullanıp da torun sevenler varvalla ona inanma süte geçmeyen die bişey yok onlar ticari oyun cocugunun gelecegini riske atma. benim tanıdığım bi aile var 3 cocugundada kadın kullanmış emzirirken 3ününde cocugu olmuyor. onlar cahillikten yapmış. ama kesinlikle emzirirken hap kullanmayın.
fikrinizi paylaştıgınız için teşekkür ederim. bana da simdilik en yakın spiral geliyor. hap süte geçmeyen cıkmış.onu aldım ama henüz kullanmadım.cesaret edemiyorum.seneye takrar gebe kalmayı planlıyorum.bu yüzden spiral taktırmalımıyım.oğlum suan 5 ayını bitirecek.o 1 yasına girdiğinde hamile kalmak istiyorum .bu kadar kısa bir süre için taktırdıgıma değermi
fikrinizi paylaştıgınız için teşekkür ederim. bana da simdilik en yakın spiral geliyor. hap süte geçmeyen cıkmış.onu aldım ama henüz kullanmadım.cesaret edemiyorum.seneye takrar gebe kalmayı planlıyorum.bu yüzden spiral taktırmalımıyım.oğlum suan 5 ayını bitirecek.o 1 yasına girdiğinde hamile kalmak istiyorum .bu kadar kısa bir süre için taktırdıgıma değermi[/QU
eğer kısa bir süre içinde tekrar bebek istiyorsan spirali hiç taktırmamalısın bence onu taktırmakta çıkartmakta bayağı zahmetliymiş,
valla ona inanma süte geçmeyen die bişey yok onlar ticari oyun cocugunun gelecegini riske atma. benim tanıdığım bi aile var 3 cocugundada kadın kullanmış emzirirken 3ününde cocugu olmuyor. onlar cahillikten yapmış. ama kesinlikle emzirirken hap kullanmayın.
Ben de hapı kesinlikle tavsiye ederim.Tüm dengenizi bozmaması için kullanmadan önce dahiliyeye gidin.Ben hap kullanıcam da tüm tetkiklerimi yaptırmak istiyorum deyin.Yapıyorlar.Sonuçta herhangi bir şey çıkmazsa kullanın.Ama kullanırken kaliteli hap olmasına dkkat edin.Yoksa çok sıkıntı çıkarabilir.
Emzirenler hap kullanamıyor.İşte sıkıntı burda baş gösteriyor.Fakat östrojensiz bir hap çıkmış yeni.Kullanılabiliyormuş.Güvenebilirseniz tabi.6 ay bi şekilde sabredip 6 ay sonra spiral taktırmak en iyisi.En azından emzirme dönemi bitene kadar.Sonra yeniden düşünülebilir
oyy ne cesaret.zaten haplar yeni yeni düzeldii.Eski haplar zaten çok ağırdı.Bi de emzirirken.Oy yani.Benim de tek düşüncem çocuğumun üremesinde zararı olur mu diye.Ondan şüphem olmasa kullanırdım.Gerçi sıfır östrojen üretilmiş yeni.Ama yine de cesaret edemiyor insan...
Kizlar benim esim korunuyo yani bazen kondomla cogu zaman gericekilme ile... zaten ilk 3 ay nerdeyse bisi olmadi normal dogum.yaptigim.icin cok korkuyodum oglum 6 aylik ve ben halen adet gormedim hic adet gormeden hamile kalinir mi ?
Bide bebegi 3-4 aylikken.yeniden hamile kalanlar var nasil oluyo adet goruyolarda mi oluyo aklim almiyo bide daha vucut kendini toplamadan nasil cesaret ediyolar ya hayret ve giptayla bakiyorum bu sekilde olan varsa anlatabilirmi.. bendede hamile kalirmiyim ki...
yaaaÇok iyi araştırdım evet adet olmasanda kalınıyormuş bunu öğrendikten sonra bi tanıdığımın 4 ay sonra adet görmeden hamile kaldığını ve aldırmak zorunda kaldığını öğrendim. Süt koruyo diye bir muhabbet yokmuş yani..... Hemde 1 seneye kadar adet görmemek normalmiş emziriyorsan geç olursun diyorlar. Benim şu anda 5 . Ayım yeni adet gördüm. 😉
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?