Çocuk Hastalıkları Doğum sonrası korse ve soğuk içecekler hakkında beni aydınlatır mısınız?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

isimmine

Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2013
85
1
16
İstanbul
benim birbuçuk aylık bebeyim var kız sezeryanla doğum yaptım birinci sorum emziriyorum bana doğumdan sonra emzirdiyim için sakın soğuk su veya başka bişi yeme içme dediler gazlı içeçekte içme dediler gazlı deyişde ben soğuk su içmek istiyom dondurma falan ne zaman yemeye başlayacağım malum sıcakta dayanılmıyo hem canıda istiyo insanın ikinci sorumda karnımı ne zaman bağlıcam korsemi kulanım yoksa bağla diyolar nasıl bağlıcam korse kulanırsam ne kadar nasıl kulanmam gereklı hiç çıkarmadanmı ne zaman başlarım ne olur yardımcı olun bilen ve cevaplayan arkadaşlara şimdiden çok teşekür ederim

öncelikle hayırlı olsun bebeğiniz,sağlıkla büyütün, bende 2010 temmuz ayında doğum yapmıştım,o senede hatırlarmısınız bilmem nasıl sıcaktı anlatamam izmirde yaşıyorum bu arada sıcağı tahmin edersiniz, inanın bana hiç soğuk su içme diyen olmadı nasıl içtim o suları anlatamam, benim size tavsiyem soğuk için ama buz gibide olmasın dolaptaki suyu dışardaki suyla karıştırarak için, klimalı ortamda durmayın, karnınıza gelince ne doktorum nede başka biri sezeryan olduğum için sardırtmadı, bu konudada tavsiyem korse, slip şeklinde satılanlar var biraz yüksek bel çokta değil göbeğinizi kapatacak şekilde, gündüz takın gece çıkartın , duruma göre eğer çok rahatsız ederse o an çıkarın bi süre sonra yine giyin korsenizi 2 hafta kullansanız kafi,bu sıcaklarda biraz sabır işi ama napcan mecbuuuuurrr :) bende aldım korse ama toplasan 3 gün anca giymişimdir vücut kendini toplayacağı kadar zaten topluyor bizlerinkisi temkili olmak sadece, umarım bi faydam dokunmuştur hoşçakalın

teşekürler arkadaşım evet baya aydınlatın tamam suyu anladımda dondurma yiyincede hemen normal sumu içim ya bu kadar ince sormamın sebebi beni çok korkutular bebeyine bişi olur diye söylemek istemiyom anlarsın neyse dediyin gibi mecbuuuuurr:))ne çektik bee:)

canım öncelikle dondurmayı hemen olduğu gibi yeme örneğin buzluktaysa çıkar bikaç dakika snra ye suyuda dediğim gibi karıştırarak iç, herşeyi ye iç ama herzaman abartıdan kaç, bende doğumdan çıktım temmuz ayı 2 gün hastanede kalın çorap giydim hemşire öyle kızdıki , milletin lafına bakmayın bu havada çorapmı giyilir dedi soğuğa basmayın terliksiz gezmeyin hepsi bukadar dedi,bide canım şunu asla unutma bana bebeğe su verme dedi doktor vermedim, sonra sarılık oldu 17 dereceye çıktı bebek zayıf sütüm az hastaneye yenidoğan ünitesine gösteriyoruz bir sürü bebekli anne çoğu bana bebeğinize su verin bol bol emzir ve su ver dedi bende bu kez doktorları dinlemedim hazır suyu kaynatıp soğutup verdim çok şükür sarılığı atlattık. doktorlar zaten bu konuda 2 ye ayrılıyor kimisi verin kimisi bir kay kaşığı verin diyor ayol bir kaşığı su nedirki zaten verirken yarısı kaşıkta kalıyor heleki sıcak biyerde yaşıyorsan o bebeciği susuz bırakma tecrübeyle sabit

gazlı içecekler kola,fanta felaket bebekte gaz yapıyor.ben hiç içmedim.soğuk su
hakkında bilgim yok. ben soğuk su içmem hep ılık su içerim.

güzel arkadaşım sağol vala hemen dolaba koştum soğukla sıcak suyu içtim içtimm içtim:))patliyana kadar karıştırıp tabiki şimdik dolaptan ayran meyva suyu buna benzer şeyleri gazlılar hariç içip arkasından normal su içtimmi bişi olmaz allahın izniylen demi:)ben hastanede iki gün kaldım aynen ama çorap giymedim yanıyodu ortalık terlik giydim bebişe su verme olayına gelince kimseye sormadım ama ara sıra veriyom çay kaşıylan satın alma suyu kaynatıp soğutupta aynen dört beş kaşık vermeye çalışıyom dediyin gibi yarısı zaten geri atıyo dökülüyo:) bişi sorcam canım ya kızım biraz kilolu doğdu kilosu güzeldi doktor sütüm yetmez az gelir diye ki az geliyodu gerçekten yoktu ilk başlarda mama yazdı ver dedi verdim ama artık sütüm var çok sık emerse yetmiyor o arada mesela gece veriyom çıldırıyo sancı yapıyo gaz anlican bende kestim iki gündür mamayı baktım düzeldi ondanmış aptamil vermicem bida bunun yerine gaz yapmayan mama varmı? 2aylık bebişim mutlaka vardırda mama bilmiyom işte mamayı neden istiyom gece vermek için dışarı çıkarken hastane v.s her yerde açamıyoz:)sağ deme bu inek o kadarda sütlü deyil:)))kadın olmak anne olmak dünyanın en mükemel ve en zor şeyi rabim hayırlı evlat nasip etsin

canım biz oğluma 1 haftadan itibaren aptamil verdik çünkü çok zayıf doğmuştu 2760 gr. sarılıkta olunca hemen doktorumuz mama yazdı Allah o doktordan razı olsun mamayı verince zaten hemen kilo almaya başladı, aptamil anne sütüne en yakın olanıymış zaten, sen bol bol sıvı tüket aman meyve suyuna ağırlık verme inanılmaz kilo yapıyor iç tabi ama abartmadan ben 2 günde 1 litrelik kaysı suyu içiyordum vişne portakal gaz yapıyor gerçi kaysıda yapıyo ama diğerleri kadar değil neyse konuyu atlamadan şunu söyliyim sütün yetersizse elbette mama vereceksin doğal yollarla (sıvı tüketerek bu arada hoşaf en iyisiymiş) sütünü arttır artmıyorsada mam takviyesi yap, mamaya koyacağın suyuda mutlaka kaynat. biberenunda cam olsun valla aklıma başkada bişi gelmiyor, her emzirmeden yada mama vermenden 2 dakika sonra gazını al, ya yan yatırıp sırtını sıvazla yada kucağına alıp , deneyimlerim bunlar tatlım takılan bişi olursa sorabilirsin bu arada soğuklara dayanma fazla sıcakta

canım evet bende kayısı içiyorum diyerlerini binde bir kayısıda hemen hemen bir haftada bitiyor ben su içiyorm çook içmeme gerekiyormuş 2aylık hamileyken şeker çıktı bende insülün vurudum hamilelim boyunca günde dört defa dediler hamilelikten sonra geçer 2 ay oldu hala var ve el parmaklarımdada uyuşma ağrı kaldı elimlen bişeye eleyince fazla hisedemiyorumbuda beni çok üzüyor bu şeker hastalı bende kalırsa bu düşünce beni çok üzüyo gebeyken gitiyim dahiliye doktoruma gitmem gerek korkuma gidemiyom geçenlerde sağlık ocanda kan tahlili yaptı ayle hekimi şeker yine var dedi insülün verirlermş yine emzirdiyim için bıktm canım yanıyo o kadar iğne vurunmaktan:)hep mi kalır allahıma hep yalvarıyorm aslında benim o kadar derdim çokki canım off of bu arada oğlun gerçektende çok kilolu doğmamış kızım 4kilo doğdu ama hemen 4oogr kaybeti sonra tekrar aldı düzeldi tabiki şişliyiymiş o allaha şükür sarılık olmadı hafif var yok gibi oldu doğunca vurdular iyne sarılık için bıde daha sonrada salıkocanda vurdurdum. tabıkı mama yapıcam suyu kaynatıyom canım çok sağol ya yardımcı olmaya çalışıyorsun çok tatlısın:)eyer seninde bir sorunun veya sorun olursa bende elimden geldiyince cevaplarım.

rica ederim canım, bi faydam olmuştur umarım, bu arada şeker rahatsızlığına çok üzüldüm inşallah geçer yediklerine çok dikkat et nerde oturuyorsun

rica ederim canım, bi faydam olmuştur umarım, bu arada şeker rahatsızlığına çok üzüldüm inşallah geçer yediklerine çok dikkat et nerde oturuyorsun
nasıl dikat edim canım yediklerime edememki emziriyorum hem yasakları sevmem zaten:)şaka bir yana emzirdiyim için olmaz istanbulda oturuyorum sen canım nerde oturuyorsun he bu arada seni sevdim kız arkadaşlık isteyi yoladım kabul etinmi etiysen buradan deyilde kendi profilimizden yazışamıyozmu malum ben acemiyimde burada:)

arkadaşım bikere şu düşüncen çok yanlış emziriyorsun diye herşeyi lop lop yemenmi gerekiyor,mesela tatlı yemeyiver yerine hoşaf iç yada bir tane ye nefsini körelt, çayı şekerli içme, süt yapmaktaki amaç şekerli çay değilki bol sıvı tüketmek belki anlatamadım ama sen bazı yerlerde duracaksın emziriyorsun diye bütün şekerli tatlı şeyleri yemen gerekmiyorki arkadaşım, kendi sağlığını düşünmezsen bebeğine senin kadar kim iyi bakacak??? ben izmirde yaşıyorum

soğuk içecekler dondurma da dahil bebekte gaz yapar. gazlı içecekler ise gazın dışında kafein içerir ve bebeğe geçer içindeki pek çok zararlı ile birlikte. vücuduna aldığı her besin bebeğine ulaşıyor bunu böyle düşün. süt yapacak diye şekerli gıdalarla beslenme sütü yapan sudur. ben bebeklere su verilmesine karşıyım. böbrekleri yormaya gerek yok. ben hiç vermedim şimdi maaşallah turp gibi. ne zaman ek gıda veya biberon mamasına başlar o zaman verilmeli.

canım ben zaten çayı şekerli içmiyorumki tatlıyıda çok nadir yerim oda çok azdır daha çok acılı şeyleri severim dondurmayı diyorsan yasaklar tatlıdırya bende nefsimi köreltmek için az bişi yedim geçti giti:))izmir güzel yer:)

tatlım ben "yediklerime dikkat edemem ki emziyorum" lafına binaen yazmıştım, o halde sorun yok devam inşallah
İzmir candır

tatlım ben "yediklerime dikkat edemem ki emziyorum" lafına binaen yazmıştım, o halde sorun yok devam inşallah
İzmir candır
sen ne taraftasın izmirde alaçatıyı bilirsin çok güzel orasıda şu kordon boyunuzu bi gezemedim meydanı falan gezdim biraz şeker için dokdora gitim yeni insülün verdi bende doğumdan sonra kurtulurum diyodum hayalmiş

ben karşıyaka tarafındayım canım. evet alaçatıyı bilirim yani bilirim derken gezmek için bikaç kez gittik. İzmirin en çok sevdiğim yeri alaçatıdır, izmire gelsen zaten sağında solunda her tarafında gezilecek çok güzel yerler var. kısacası ege bambaşka bir karadenizi göreceksin şu hayatta birde egeyi. canım senin şeker hastalığı düşüyormu çıkıyormu ilerlemişmi bu konuda pek bir bilgim yok bu hastalığı yenme şansın nedir tekrar geçmiş olsun, bu arada sen nerede yaşıyorsun

ben istanbuldayım canım şekerim çıkıyor tip 2 şekerim çok yükselmiyor insülün verdi d.r emzirdiyim için bakalım nolacak hayırlısı burada alıntıylan yazışcamıza kendi sayfamızdan yazamazmıyız bu arada ismim mine senin nedir canım

ben yeni üyeyim zannediyorum özelden yaamıyorum sen denese, adım bilge

ben yeni üyeyim zannediyorum özelden yaamıyorum sen denese, adım bilge
merhaba bilgecim memnun oldum canım sitede 50 mesajdan sonra özel yazabiliyormuşuz benim 43müş sana yazmayı denediyimde böyle bir yazı çıktı sende dene bakalım senin kaç bende yeniyım çok eski deyilim:)

bilgecim özelden yazamıyom az kaldı ama ben burdan yazmak zorundayım sen rahatça yaz bana ben üstü kapalı yazarım önemli bişi olursa uyarıp söylersin kızım 3üncü ayına girdi gece gündz onlan uraşıyorum kpss ye girdimdiyosun başarı senlen olsun canım ne olmak istiyosunki ne mezunusun yaş kaçtı canım bu arada izmir yanıyodur inan istanbulda yanıyo birde nemde var ölüyoz anlıcan:)şekerim devam ediyomuş çok moralım mozuluyor bu durma doktor şeker var dedi tip2 miş şekerim üzgünüm canım bilge burcun ney senin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…