Doğum sonrasi kilolar

Mira_88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.379
1.238
133
36
Iyi akşamlar herkese

Konum buraya ait değil ama buranın trafiği daha yoğun olduğundan konumu burda açmak istedim umarım kimse kizmaz:)

Emziren anneler daha kolay ve çabuk kilo verir derler. Ne ilk nede ikinci bebekten sonra bu emzirip kilo verme kolaylığı bana uğramadı.
Hatta şimdi bebegimi full emzirdigim icin çoook daha az kilo veriyorum

Günüm öyle yoğun geciyor ki. Ev 2 cocuk derken bazen yığılıp kaliyorum. Oturup abur cubur yeme huyumda yoktur. 1 maksimum 2 porsiyon yer kalkar yine kostururum. Bana göre bu tempoda vermeliyim ama yok yok yok.

Şunuda fark ettim ki ciddi anlamda kalorisi düşük beslendigimde sütüm azaliyor bu ilk bebekte de öyleydi(ki kalorinin dibine vuran biride degilim, şuursuzca yemem)

Duydum ki çoğu kadın memeyi kesince kilo veriyormuş. Sizde nasil oldu?
Bebegim(3aylik)şukur emiyor sirf "kilo icin" onu emmeden de kesmek istemiyorum ama cok caresizim. 65kg olan ben su anda 86kiloyum yani durum cok vahim

Dukan diyeti yapabilirsiniz. 91 kilodan 68e indim ben. Hoş şimdi evlendim ve 75e geri çıktım ama yine aynı diyet ile vermeye başladım. Tavsiye ederim

panik yapmak için biraz erken değil mi 3 ay, ne yediğini merak ettim süt yapan sudur derler, yağ kısıtlaması yapıyorsan bu da yanlış mesela, ekmek ve şekeri kesip yağı (sağlıklı yağlar) ve sebzeyi arttırabilirsin
günlük koşturmanın pek etkisi olmuyor bence 1 saat tempolu yürüyebilirsin çocukları bırakcak biri varsa

Bebeğinizin süt alması tabii ki daha önemli.
En temizi bir diyetisyene gidip size özel beslenme planı oluşturulması.

Kalori düşürmeyin. Onun yerine hem daha faydalı hem sütü artırıcı hemde bebeğe yarayacak gıdalar tüketin. Mesela yeşil yapraklı sebzeler, baklagiller, et, yumurta gibi. Pilav, makarna, patates, şeker hayatınızdan çıkarın. Meyveyi saat 12 den önce tüketin vb.

Ilk altı ay diyetle kilo verilmiyor doktorum demişti beni spora yonlendirmisti dört ay bittikten sonra spora başladım alet çalıştım ve platese gittim haftada bir kilo verdim ilk ay sonra yavasladi ama vücudum toparlandi özellikle göbek ve kalça baya sıkılasti tabi ben sezeryanli olduğum için çoğu hareketi yapamiyordum sporu öneririm bide bol su içmek

ben doğumdan sonra doğum kilolarımın üstüne kilo aldım :) full emziriyordum da.
aşırı kilo almış olduğum halde 1 yaşında başladım diyete, o da diyetisyenle, 2 yaşına geldiğnde doğum öncesi kilomdan daha zayıftım.
acele etmeyin, keyfini çıkarın.

O zaman size şöyle bir günümu anlatayım.
8 olmadan kalkıyorum ev yogurduna biraz chia birazda keten tohumu ekliyorum.

Büyük oğlani kreşe hazırlıyorum 15-20dk geciyor, o yaptigim yogurdu yiyorum.
Oglani krese goturup geliyorum evi topluyorum(aralarda bebek emzirme ve bakimi tabii var)
30-45dk sonra normal kahvalti yapiyorum.
Genelde kepekli ekmek yumurta vs klasik seyler yiyorum ve bol su iciyorum cunku tek süt yapan bende sudur. Sonra yine ev isi.

12de oglum kresten geliyor beraber biraz corba veya haslanmis sade makarna yiyoruz(benimki yenme denilirse burnumdan geliyor).
Öglen uykusuna yatiriyorum cocuklari.
Yorgun degilsem yemegi hazirliyor 10 dk tv izliyorum ama genelde yorgunluktan bi saat bende uyuyorum.
Öğleden sonra parka iniyoruz agzima biraz meyve atiyorum.
Esim işten geliyor 17:15 gibi masaya oturup yiyoruz. Yemekten sonra maluk bulasik ve cocuklar arasinda yol yapiyorum.
Şu iste vardi burasida silinecekti derken dizi zamani basliyor ama dizi izlemeye vaktimde yok.

Otursamda tv önünde cerez ve meyve yemiyorum. Geçen özendim yaaa meyve soyayim yiyelim dedim ama inmedi ki ben istahli biriyimdir..

Bazen annemlere giderim yemek ye der ben yok filan derim. Sorar ne zaman yedin diye..Soyle bi saate bakarim bazen 3 saat gecmis olur ama o 3 saate sık emzirmis ve yorgunluktan ayakta duramayacak hale gelmisimdir.

Uzun lafin kisasi o kadar yorgunum ki ekstra spor yapsam kalpten giderim herhalde diyorum. 1-2 defa denedim cok rahatsiz oldum

Herkesin metabolizması farklı. Ben emzirirken kilo veriyorum. Hatta fazlasıyla zayifliyorum. Hamileyken de çok kilo almıyorum. Ama emzirmeyi kestigim anda 7-8 kiloya yakın alıyorum birden.
Önce hormonlarınıza bir baktirin yavaş mi çalışıyor? Çocuklarla ne kadar da yoruluyorum deseniz de günde bir saat aktif yürüyüş gibi olmuyor maalesef..

9 buçuk aylık bebeğim var 58 le hamile kaldım, 69 ile doğuma girdim. Doğumdan sonraki ilk 20 gün ekmek, hamurişi yemedim 3 öğün tencere yemeği ile beslendim 59 a düştüm. 40. Gün 56 oldum. Ama yediklerime dikkat ettim hep. Ne sütüm azaldı, ne de helva yedim diye arttı. Oturup besinlerle süt arttırma yoluna da gitmedim. 9 buçuk aydır bebeğimi emziriyorum. Ek gıdaya başladıktan ve gece emmeyi bıraktırdıktan sonra sütümde koyulaşma, göğüslerimde yumuşama oldu. Süt sağma makinesi ile çıkmıyor ama bebeğim emince süt geliyor. 2 yaşa kadar da tamamlamayı düşünüyorum.

Emzirerek kilo vermeyi çok duydum da, kilo almayı ilk defa sizden öğrendim. Enteresanmış. Ben kan tahlili yaptırmanızı ve hormonlarınıza baktırmanızı öneririm. Gebelikten sonra birçok hastalık terikleneniliyor hormonal olarak. Troid i duymuştum misal. Bu da kilo verememenizde etkili olabilir.

Bence hiç keyfi çıkartılacak bi durum değil gerçekten
Siz çıkardıysanız bravo diyorum
Ben de aynı dertten muzdaribim. Uzun süredir insan içine çıkasım yoktu gerçekten:/

Bence hiç keyfi çıkartılacak bi durum değil gerçekten
Siz çıkardıysanız bravo diyorum
Ben de aynı dertten muzdaribim. Uzun süredir insan içine çıkasım yoktu gerçekten:/

o zaman çok mutsuzdum tabi, ama şimdi iyi ki yemişim diyorum
hayatımın başka hiçbir döneminde öyle özgürce yiyip içemedim çünkü

Ben ilk bebegimde surekli kemik suyuna corba icmistim ve hem cok kolay kilo verdim hemde sutum cok boldu.
Ikinci bebegimde malesef etten tiksindim ve kemik suyu et vs yiyemedim hala da yemiyorum ama yine kilolar gitti ama tabi daha bi cabayla.
Bence hormonlariniza bi baktirin ozellikle tiroide.

o zaman çok mutsuzdum tabi, ama şimdi iyi ki yemişim diyorum
hayatımın başka hiçbir döneminde öyle özgürce yiyip içemedim çünkü
Ehehehehe
Benim için tam bir hezimetti yaaa hala geçmedi ama şu an için insan içine çıkabiliyorum en azından,o kadar toparladım

Ben emzirmenin çok faydasını gördüm. Bebeğim bir aylık sık emiyor. Doğumdan sona 10 kilo verdim emzirmek kalori yaktırıyor.Yemeyince de süt olmuyor. Süt olması daha önemli biz bir sene sonra zayıflasak da olur ama onların anne sütü alması gereken en önemli zamanları geri de gelmeyecek. Öyle düşünüyorum ayda iki kilo vermek normaldir diyorlar .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…