doğum sonrası kilo verme emzirirken

günaydinlarr :) ben ayda tartilacam bakalim kac kilo gidecek.. hic uyumadik bugun kiz dis cikariyo sanirim ..ben aciksamda bastiriyorum kendimi fazla yememeye ozen gosteriyorum insallah faydali olur

günaydinlarr :) ben ayda tartilacam bakalim kac kilo gidecek.. hic uyumadik bugun kiz dis cikariyo sanirim ..ben aciksamda bastiriyorum kendimi fazla yememeye ozen gosteriyorum insallah faydali olur
geçmiş olsun,, benimki de çıkartıyor sanırsam,,, heryer salya,,, kıyamam bunlara,,,
ara öğünleri denedin mi? yoğurt, müsli , meyve veya kuruyemiş gibi ,,,

günaydınlar,,,
sabah tartıldım, 80,9 çıktım, dün akşam ki karbonhidrat şokundan sonra 81 leri görürüm sandım ama :) hoş gerçi 100 gr paçayı sıyırdık,,,
Bugün tam bir hafta oldu diyete başlayalı ve 600 gr gitmiş,, zaten ayda 2 kg dan fazla vermek istemediğim için benim için ideal oldu,,,
Dün akşam eşimin işi çıktı hadi hadi derken yemek saati 1 saati geçti tabii ben aç kurtlar gibi oldum,,, sofraya oturduğumda gözüm dönmüşdü,,,,
artık bu haftadan itibaren akşam yemeklerine biraz çeki düzen vermek istiyorum,gerçi akşam yemeklerinde çok pişirmem,, ama ekmeğe bir zaafım oldu,,, akşam yemeklerinde yediğim ekmeği bir dilime indiricem,, veya hergün 1 kahve fincanından bulgur pilavı yapacağım,, eşimle ikimize,,,
umarım iyi bir hafta olur bu hafta,,, bir 500 gr daha gider ,,,

insallah canim gider gider .. ara ogunlerde bazen meyve meyveli yogurt yada bir bardak süt icerim

selamlar,,
bugün kahvaltıda ,,
az müsli ve yarım dilim ekmek le peynir yedim,,
öğlen,,
yumurtayı sütle pişirip, bir dilim ekmekle yedim,,
akşam üstü dışarıda domates çorbası içtim,,
bir dilim ekmekle,,
akşam,,
2 tabak taze fasulye,
1 dilim ekmek
1 tabak tam buğday makarna,,
ara öğün olarakda,,
müsli yedim,,,

selamlar,,
bugün kahvaltıda ,,
az müsli ve yarım dilim ekmek le peynir yedim,,
öğlen,,
yumurtayı sütle pişirip, bir dilim ekmekle yedim,,
akşam üstü dışarıda domates çorbası içtim,,
bir dilim ekmekle,,
akşam,,
2 tabak taze fasulye,
1 dilim ekmek
1 tabak tam buğday makarna,,
ara öğün olarakda,,
müsli yedim,,,

Yumurtayi sutle pisirmek nasil oluyor acaba merak ettim.
bu arada ben de emziriyorum 10 aylik bir oglum var. Seni takip ediyorum. 85.4 ile basladim pazartesi gunu. Insallah hedefine ulasirsin canim

Yumurtayi sutle pisirmek nasil oluyor acaba merak ettim.
bu arada ben de emziriyorum 10 aylik bir oglum var. Seni takip ediyorum. 85.4 ile basladim pazartesi gunu. Insallah hedefine ulasirsin canim
sağol tatlım,,umarım fit günlerimize geri döneriz,,,
bir tane yumurtayı 3 yemek kaşığı süt ile karıştırıyorum , daha sonra yapışmaz tavaya bir damla zeytinyağı koyuyorum bu karışımı döküyorum 3 dk kadar pişiriyorum,,pişirirken ara ara yavaşca karıştırıyorum,,, ben genelde tost ekmeğinin üstüne koyuyorum birde ektradan çörek otu serpiyorum,,, internette çırpılmış yumurta scramble yumurta diye tarifleri var,, bu arada süt keyfe keder istersen daha az istersen daha çok koyabilirsin,,,(ben genelde daha çok koyuyorum)
afiyet olsun,,,

bu sabah tartıldım gene 80,9 çıktım,,,
cumartesi ve pazar günleri genelde geç kahvaltı yapıyorum,,
o sebeble büyük bir kahvaltı oluyor en başta açıklayayım :)
kahvaltı,,
1 gevrek ( yarısı kepekli)
1 dilim çavdarlı ekmek,,
pastırmalı yumurtalı ( çemen sütü çok artırıyor cumartesileri pastırmalı yumurta günüm)
çok az peynir,
3-4 zeytin
domates, salatalık v.s
öğlen yemeği
çok az müsli
akşam yemeği
fırında somon,
1 küçük patates,
salata,
1 dilim ekmek,,,
ara öğün
2 ceviz
1 dilim kavun,,
kahvaltı da ekmeği fazla kaçırdım ama öğlen hem ekmek yemedim hemde yediğim müsli çok azdı,,,
bakalım yarın kaç kg çıkacağım,,
bu arada sütümde bir azalma yada başka bir şey olmadı,,
bu ara yazmayı unuttum ben hergün 1 bardak nescafe içiyorum içine çok az süt koyarak,,,

Kac jilo cikacaksin ben de merak ediyroum canim.
insallah 7 li rakamlari görürsün

bu sabah da tartıldığımda 80,9 çıktım,,, ama olsun, biliyorum ki bu kilolar bir günde alınmadı bir günde de verilemez,,
sabah,,
domatesli ve peynirli kepekli tost,,
öğlen,,
bugün dışarıdaydık, ve ıkea ya gittik genelde somon yerim ama bugün canım lazanya istedi,,, (istemez olaydı) tadı kötüydü ama yedim,, bir bardakda diyet cola içtim ( 10 gündür ilk defa kola içiyorum,)
eşim de sağ olsun en sevdiğim şeyleri almış, soğan halkası, patates kızartması ve tirumusu,,
ben sadece bir tane soğan halkası , bir tane patates lızartmadı ve bir çatal tirumusu aldım,, ve bununla kaldım,,, tamam yememem gerekiyordu ama en azından birer tane alıp, nefsimi körelttim,,,
eve geldiğimizde,, ben az müsli yedim,, az kalsın unutuyordum yarım gevrekde arada gitti,,,eşimde sağ olsun en sevdiğim dondurmayı almış,,, emziriyorsun olmaz falan dedi, 1 çay kaşığı dondurma yedim,,,
akşam,,
3 tane köfte, bol salata, 5 yk bulgur pilavı ve yarım dilim kepekli ekmek yedim,,,
bugün gerçi bütün gün dışarıdaydık, ,yürüdük gezdik alışveriş yaptık,, umarım tek tek olan yaramaz olan şeylerde eriyip gitmişdir,,,
bu arada erkekler gerçekden çok tuhaf,, geçen cumadan beri diyetteyim,,, ve eşim eve sürekli en sevdiğim çikolata, gofret ve dondurmları alıp duruyor ve bende yemiyorum,,, irademe sahip olabilirim diyorum ama bugün tırtıkladım,, neyse yarın sonuçları görürüz,,:)))
yarın yeni bir ay başlıyor ve umarım yeni başlayan bu ayın sonunda 2 kg gitmiş olur :KK66:))

bu sabah tartıldım,,, 80,8 i gördüm,,, kaç gündür 80.9 da takılı kalmışdım,,, ama yılmadım,,, 100 gr da olsa 50 gr da olsa kilolar yavaş yavaş gidiyor ve gidecek,,,, 10 gün önce başladım ve toplamda 700 gr verdim,,, az gibi görünebilir ama tam benim istediğim hızda sonuçta ayda 2 kg dan fazla vermek istemiyorum,,,

haa sonradan gordum mesaji yavas yavas verecez insallah hem biz avantajliyiz emzirdigimiz icin 500 kalori yakiyoruz
evet insan yediklerinden günde 500 kalori azaltarak ayda 2 kg verebiliyor,,, avantajlıyız ama sütüm azalıcak diye de tedirginim bazen,,, gerçi ben abur cuburu kestim birde ekmeği biraz kestim,,,

bu sabah tartıldım ve 80,8 çıktım,,,
sabah,,
1 yağda yumurta
az yağlı peynir, 2 kibrit kutusu
1 dilim ekmek
öğlen
1 tabak bulgur pilavı
sonra oğluşumla dışarı çıktım,,,
cafede oturdum ve domates çorbası içtim 1 dilim ekmekle,,
akşam,,
zytinyağlı bezelye yemeği,,, ama 2 tabak yedim,,
3 dilim de ekmek yedim,,,
ara öğün
yarım muz
ve az müsli,,
bugün oğlum kangurusunda yaklaşık 3 km falan yürüdüm ve 200 kusur basamak çıktım,,
akşam yemekden sonra da 1 saat evi temizledim sildim süpürdüm,,,,,
baya aktif bir gündü,,,umarım karbonhidratlar gitmişdir :)))
şu ekmekle olan ilişkimi bir yoluna koyamadım,,,
işin tuhaf tarafı doğumdan önce ekmeği yemezdim sadece bir dilim sabah kahvaltısında akşam da arada 1 dilim yerdim,, eşim 2- 3 günde bir ekmek alırdı eve,,,, tek başıma yaşadığım dönemlerde 1 paket tost ekmeği alırdım 10 gün yerdim, hatta daha fazla dolapda tutardım ekmeği hep,,,
şimdi,,, kuru ekmekle karnımı doyursam olucak yani,,,, resmen canım ekmek çekiyor,,,,
belkide biraz daha büyük kahvaltı ve öğlen yemeği yemeliyim,, offf ama hiç sevmiyorum tek başıma yemek yemeyi,,,,,
neyse yarın sabah büyük bir kahvaltı ve büyük bir öğlen ve az bir ekşam yemeği yiyeceğim,,,,

Son düzenleme:
bu sabah da tartıldım 80.8 çıktım,,
sabah kahvaltı da
2 dilim ekmek,
2 yağda yumurta ( yumurtalar çok küçükdü)
2 kt kadar az yağlı peynir
öğlen
1 tabak bezelye yemeği
1 dilim ekmek
tahin-pekmez
1 dilim ekmek
akşam
3 köfte
1 kase domates çorbası
salata
2 dilim ekmek,,
aralarda
siyak kuru üzüm çok yedim,,,,:110::110::110:
1 dilim ekmek
bugün adetim başladı o yüzden bir tatlı krizidir gidiyor,,, çok delirmemek için öğlen tahin pekmez yedim daha sonra da siyah kuru üzüm yedim,,,
ben genelde adetimin 3. günü falan kilo veririm,, büyük ihtimal yarın da aynı kiloda olurum,,,
bugünde yarım saatde olsa yürüyüşe çıktık oğluşumla kangurusuyla,,,,
sütümde bir azalma olmadı,, ama ben inanılmaz yorgunum,,,,
kalsiyum tabletlerini yeniden içeyim bari,,,,
ve hala yılmadım 80,8 olabilir ama vericeğim bu kiloları 50gr 100 gr olarak vericeğim,,,,

günaydınlar,,,
dünkü tahiz-pekmez ve kuru üzümden sonra umudu kesmişdim kendimden amaaaa bu sabah tartıldığımda 80,7 çıktım,,,
gerçekten yavaş yavaş veriyorum kiloları,,,
bu hafta sonu annem geliyor, oda sağolsun dikkat eder yediklerine,, onun için önümüdek, hafta biraz daha hızlı kilo verebilirim,,,
hoş gerçi bazen annemle sapıttığımız ve bir pasta alıp yediğimizde olur,,,
ama beni biraz kilo vermiş görünce umarım beni destekler,,,

bu sabah nihayetinde 80,7 çıktım,,,,
sabah kahvaltı da
1 dilim ekmek
domates,
normal peynir
1 dilim ekmek
tahin-pekmez
öğlen
2 kase domates çorbası
1 dilim ekmek
akşam yemeği
1 tabak mercimek çorbası
2 tabak tavuklu pilav
yarım dilim ekmek
aralarda
1 müsli
5 ceviz
bugün tavuk piilav biraz abartı oldu ama,,,oldu misafir için yaptım,,, walla yedim de,,,
gerçi adetim başladığı için böyle tuhaf bir açlığım vardı,,,, karnım doydu,,, karbonhidarat açlığı :))))
geçen gün içine giremediğim bitin kıyafetlerimi kaldırdım,, dolabımda şu anda sadece 3 tane üst var, ve bir tane de tayt, birde şık bir ylek ( malum poponun kapanması gerek) birde yağmurluk,,,
hafta sonu gene kendime tayt aldım,, umarım bu aldığım son taytım olur dedim,,, ( şimdi bu kilodayken alışveriş yapmak istemiyorum, onun için taytlerle geçiştiriyorum,,,, zaten 75 falan olunca bir tane pantolum var onun içine girerim diye hayal ediyorum,,,,,
şişman olmak şişmanken alışveriş yapmak ne kadar zor bir şeymiş,,,,
ama vericeğim bu kiloları,, sonrada kendime skinny jeanslaer alıp çatır çatır giyeceğim,,,
yada seneye yaza boyfriend apntolonumu giyip, paçalarını kıvırıp tapuklu pabuçlarımı giyeceğim,,,,
yapacağım,,, zayıflayacağım,,,

şimdi tartıldım ve 80,4 çıktım,,,,
birdenbire 5 leri 6 ları görmeden direkt inmem şaşırttı doğrusu özellikle dünkü 2 tabak tavuklu pilavdan sonra alırım diye bile düşündüm,,,
gerçi ben adet olduğum zamanlarda bünyem fazla çalışır, eskiden ilk 3 gün canım ne çekerse yerdim,,, çikolata, pasta, dondurma, bir gr kilo almazdım,,, vermezdim de,,,,
gerçi benim tavuklu pilavından ötekilerden kalır yanı yok ,,,, :p
neyse ne olduğu yarın ve önümüzdeki günlerde belli olur,,,
kahvaltı yaptım, ütü yaptım oğluşumu uyuttum, şimdi bende uyucam,,, ikinci sabah uykumu :)))

X