Doğum sonrası kadın

1774

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2020
123
123
53
Merhaba herkese,
En güzel duygulardan biridir mutlaka annelik, çocuk sevgisi muhakkak hiçbir şeye değişmiyordur. Bunlar evet bildiğimiz şeyler benim aklıma takılan doğum sonrasında “kadın” olarak hayatınızda neler değişti. Bireysel düşünüm anne sevgisi ya da çocuğu düşünmeden. Doğum ve sonrası size ne kattı ve götürdü bunu çok merak ediyorum. Eşinizle olan diyaloğunuzu nasıl etkiledi, bireysel olarak düşünüp sizdeki değişikleri paylaşır mısınız?

İlk doğum sonrası hayatımda ciddi anlamda hiçbir değişiklik olmadı, bakım, sosyallik eşle diyalog. Ama gel gelelim ki 2.çocuk sonrası ciddi anlamda tepetaklak oldum. Anksiyete başladı, çocuklardan ve evin bakımından kendime sıra hiç gelmedi, hiç zamanım olmadı. Eşimle fındık kabuğunu doldurmayacak şeylerden kavga etmeye başladık, tahammül sıfırdı vs bildiğiniz her şey tersine dönmüştü ve benim lohusa kafam abartmıyorum 1 sene sonra geçti halbuki ilk doğumda lohusalık kafası yaşayanlara abartıyorlar gözüyle bakıyordum ki hiçte öyle değilmiş, acı bi şekilde uzun süre tecrübeledim :) Ama çocuk büyüdü ve ben yine eski halime döndüm. Belirtmeden geçemicem 2. bebeğim istenmeyen bir gebelikti korunurken kaldım hamile ilk oğlum 9.aylıkken. İstemeyerek geçirdim 9 ayımı bunun büyük bir önemi var yaşadıklarımda. Tek mirası bu yassdıklarımın esimle hala tartısmamız oda artık yavaş yavaş azalıyor ve ben bu sene sonu yeniden planlıyorum çocuk, isteyerek olduktan sonra değişen çokta bir şey olmuyor. Hakkını helal et uzun yazdım biraz Hayat çok farklılasıyor ama iyi bir şekilde

Bende 2 ay once ilk dogumumu yaptim,ilk zamanlar aglamalar,depresyon,dogum kilolarım, esime tahammulum yok kavga ediyoruz bazen,bebegimi herseyden sakınır paylasamaz oldum,zaten butun gun bebekleyim ayri odada ,birbirimizle eski paylasiminiz kalmadi haliyle,sogudum gibi esimden ama seviyorumda aslinda belki bazi seylerin de birikmesidir

Evliligim oturmadan yasim gecmeden cocuk yapayim dedim ikiz olduVe oturmayan evliliğe 2 bebek birde prematüre olunca ağır geldi.Kendimi onlari doyurmaya büyütmeye uyutmaya adadım.Esimle kendimizce onca planımız varken bizi derinden sarsti.Cocuklar 2 yaşına geliyorlardı kii plansız hesapta yokken hamile kaldım.Ilginc ama biz tam boşanma kararı vermişken hamile olduğumu anladim.Sonrasinda kararımdan ilerlesem de mahkeme az kala barıştık.Bebegimiz doğdu o bizim sanki sağlı sollu elimizi tuttu.Cocuklarimizla huzuru sonunda bulduk.

Doğumda acı cekmiyormusunuz .sancı zor değil mi.nasil da üçüncü gebeliği istiyorsunuzben çok korkuyorum

Ablamın hikayesi gbi. Çocuğu istemezken tam aldatildigini ogrenmisken ikizlere hamile kaldigini ogrendi şimdi devam evlilikte mecbur

Doğumda acı cekmiyormusunuz .sancı zor değil mi.nasil da üçüncü gebeliği istiyorsunuzben çok korkuyorum
Valla benim acı eşiğim yüksektir iki doğumda da 7-8 cme gelene kadar adet sancısı gibi hafif hissedip sonrasında da dayanabilecek kadar sancım oldu ikincide, ilkinde suniyle doğurmama rağmen yine ay bu çok kötü bidaha çocuk doğurmam gibisinden triplere girecek kadar sancı çekmedim. Ama öyle sancı çeksem de yine de düşünürdüm çünkü hayatta çektiğimiz acıların yanında bebeğimizi dünyaya getirirken ki acı hiçbir şey benim gözümde :) Alt tarafı gelip geçiyor :) Doğumdan korkuyorsan zerre kadar korkma vücudunu dinle yeter o an, sonrası her şey kolay . Gözünde büyütürsen istemsizce acı çekersin ama bebeğime kavusucam diye korkularından arındığın an muhteşem bir doğum olur:)

Epidural onerirmisin peki

Bence tamamen ese bagli 12 gunluk anneyim. Esim izinliydi bu surecte 3 gun sonra ise baslayacak. Ise basladiginda durum nasil olur bilemem. Ama esim o karar yardimci oldu ki ona bir kez daha asik oldum. Sezeryan oldum ilk 4 gun kendime gelemedim hem agridan hem uykudan annesi bizde olmasina ragmen bebege sabaha kadar o bakti sadece emzirmek icin beni uyandirdi. Onun sayesinde dinlendim. Uya digimda da bebegimle vakit gecirdim. Dedigim gibi ise basladiginda durumlar nasil olur bilemem illaki degidir ama ilk 10 gun yorgunlugumu aldirdi yaa gerisinde yorulacam zaten mecbur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…