ben kızımı evimizde anneme bıraktığımda 5 aylıktı..
imkanımız vardı öğle arasında eve gelip emziriyordum, günde 2 kez de süt sağıyordum. saat 16.00 da çıkıp eve gidiyordum.
ek gıda işinde biraz ilerleyene kadar bu şekilde devam ettim, sonra öğle arası gitmeyi bıraktım ve çalıştım öğle aralarımda, işten 15.30 da çıkmaya başladım, allah razı olsun müdürüm çok anlayışlıydı.. 1 yaşına kadar yani süt iznim bitene kadar bu şekilde devam ettik.
27 aylık olana kadar annem baktı, sonra da kreşe başladı minnoşum.. çok şükür şimdi 3,5 yaşında.
yeni anne olmanın psikolojisi bana çok ağır gelmişti, üstelik annem başka şehirden gelip 1,5 yıldan fazla bizimle yaşadı, bunun yükü de ağırdı.. çok şükür hepsi geride kaldı.. annemin babamın hakkını asla ödeyemem, büyük fedakarlık ettiler..
siz de bebeğinizi annenize ve eşinize bırakacaksınız, emin ellere yani.. işin içinde bakıcı yok, çok şanslısınız.
hep bu açıdan bakın olaya.. süt sağmayı ihmal etmeyin, şimdiden stok yapmaya başlayın. ek gıdaya başlasa bile bence 9-10 aylık olana kadar doyacak kadar yemiyorlar, 1 yaşına kadar ana besin kaynağı anne sütü olacak, o yüzden tedarikli olun..