• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Doğum sonrası hangi ped ve iç çamaşırı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Cemren0604

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2015
1.835
2.411
133
Kızlar doğum çantası hazırlamaya başlayacağım fakat ilk doğumum olduğu için tecrübenize ihtiyacım var. Başta külotlu hasta bezi düşünüyordum fakat içeriğinde adedi fazla ve ilk zaman yoğunluğu dışında diğer günler kullanmak mantıklı gelmiyor hem fiyatı hem rahatsız edeceğinden daha sonra eledim onu. o yüzden ped düşünüyorum. Zaten hastanemde veriyor ilk doğumdan sonra ev için fazladanda isteyebilirim verirlerse. Fakat nasıl ped almalıyım orkid gece yetiyor mu yoksa mesane pedleri var dependin ondan mı alsam bilemedim. Birde iç çamaşırı olarak ne tavsiye edersiniz doğumdan sonra kanamanın olduğu dönem normal iç çamaşırı iş görüyor mu yoksa hamile külot mu almam lazım ? Bir arkadaşımızda ucuzundan bir kaç tane kilot almış tek kullanımlığa 10tl vereceğine öyle birşey mi yapsam.. Benim için önemli olan ped çünkü bulaşmama riskimin az olduğunu bilmek istiyorum bu yüzden Yardımcı olursanız çok sevinirim..

Ben ilk iki gün hasta bezi kullandım üstüne büyük beden çamaşır giydim.Diğer günler gece kullanılan pedlerden aldım onlarla hiçbir sıkıntı yaşamadım çok şükür.

Ben ilk iki gün hasta bezi kullandım üstüne büyük beden çamaşır giydim.Diğer günler gece kullanılan pedlerden aldım onlarla hiçbir sıkıntı yaşamadım çok şükür.
Hasta bezi kullanmamış olup ped kullansaydınız acaba yeterli gelmiş olurmuydu. hastane ilk baş veriyor diye ben hasta bezi almak istemiyorum, ilerleyen günlerde de ped kullanmak istiyorum

İlk günlerdeki kanama yoğunluğu kişiden kişiye değişir canım.
Benim yoğundu ve hastanenin verdiği bezi kullandım ilk gün. Normal doğum olduğu için ertesi gün eve gittik ve orta boy mesane pedi kullandım. Çok rahat ettim. Normal regl için olan pedleri yüzeyleri naylonumsu olduğu ve benim epizyo dikişlerimi rahatsız edeceğini düşündüğüm için tercih etmedim.
Bunun yerine pamuk yüzeyli mesane pedleriyle çok daha fazla rahat ettiğimi söylemeliyim.
Özellikle normal doğumsa pamuk yüzeyli bebek bezlerini kenardaki lastiklerini koparıp yada mesane pedleri kullanmanı tavsiye ederim. Yine de öncelik senin rahatlığın...sevgiler... :)

İlk günlerdeki kanama yoğunluğu kişiden kişiye değişir canım.
Benim yoğundu ve hastanenin verdiği bezi kullandım ilk gün. Normal doğum olduğu için ertesi gün eve gittik ve orta boy mesane pedi kullandım. Çok rahat ettim. Normal regl için olan pedleri yüzeyleri naylonumsu olduğu ve benim epizyo dikişlerimi rahatsız edeceğini düşündüğüm için tercih etmedim.
Bunun yerine pamuk yüzeyli mesane pedleriyle çok daha fazla rahat ettiğimi söylemeliyim.
Özellikle normal doğumsa pamuk yüzeyli bebek bezlerini kenardaki lastiklerini koparıp yada mesane pedleri kullanmanı tavsiye ederim. Yine de öncelik senin rahatlığın...sevgiler... :)
Çok açıklayıcı anlatmışsınız çok teşekkür ederim :) bende tam olarak ne almam gerektiğini merak ediyordum çünkü çok çeşit var külotlu vs ben boşada masraf yapmak istemiyordum. Aklımdaki mesane pediydi sizde tavsiye edince daha iyi oldu benim için çok sağolun :)

40 gün bebek bezi kullandım. Hemşire taktı hastahanede bende evde aynı düzeni sürdürdüm. Ekstradan bez almaya gerek kalmadı. :D sezeryan ise eski yüksek bel gebe külotlarını kullan. Normal ise istediğin iç çamaşırını tak.

40 gün bebek bezi kullandım. Hemşire taktı hastahanede bende evde aynı düzeni sürdürdüm. Ekstradan bez almaya gerek kalmadı. :KK70: sezeryan ise eski yüksek bel gebe külotlarını kullan. Normal ise istediğin iç çamaşırını tak.
:KK48: ne güzel masrafsız olmuş ben de bugun mesane pedi aldım. Bebek bezi kayar diye tereddüt ettim. 8 tldi canped büyük boy aldım :) 4 tane de iç çamaşırı. Kirlenmesi durumunda kullanmak için. Pedi hastanede verirlerken ilk gün biraz daha isterim ev için sonrasında bu pedi kullanırım diye düşündüm. Külotlu istemiyordum ama tercih eden çoktu. Hışır hışır evde ses çıkarmasını, içinde rahat edemeyeceğim durumları düşündüm birde sadece başta kullanıyorsun sonra paket olduğu gibi kalmasın istiyordum. Malum 20tl bile ihtiyac oluyo bebek eksikleri bitmek bilmiyo :) kimis de normal pedle idare etmiş ama ben o da yeterli emmezse diye düşünüyordum ama çok şükür çıkardım aradan tavsiyeleriniz sayesinde çok teşekkürler cevaplarınız için :)

:KK48: ne güzel masrafsız olmuş ben de bugun mesane pedi aldım. Bebek bezi kayar diye tereddüt ettim. 8 tldi canped büyük boy aldım :) 4 tane de iç çamaşırı. Kirlenmesi durumunda kullanmak için. Pedi hastanede verirlerken ilk gün biraz daha isterim ev için sonrasında bu pedi kullanırım diye düşündüm. Külotlu istemiyordum ama tercih eden çoktu. Hışır hışır evde ses çıkarmasını, içinde rahat edemeyeceğim durumları düşündüm birde sadece başta kullanıyorsun sonra paket olduğu gibi kalmasın istiyordum. Malum 20tl bile ihtiyac oluyo bebek eksikleri bitmek bilmiyo :) kimis de normal pedle idare etmiş ama ben o da yeterli emmezse diye düşünüyordum ama çok şükür çıkardım aradan tavsiyeleriniz sayesinde çok teşekkürler cevaplarınız için :)

Canım normal doğumda çok kanama olmuyor normal ped ile idare ediyorsun ama sezaryen sonrası çok kanama oluyor. Mecbur ya hasta bezi ya bebek bezi koyacaksın. :) ben bebek bezi ile rahat ettim. hiç de kaymadı. kenarlarında ki lastiği kopartıp takıyorsun.

Back