• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum sonrası hangi meyveler yenilir

gilrean

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2010
1
0
36
İstanbul
Merhaba melekler,

ben 24 aralıkta doğum yaptım ve kızım oldu. 10 gündür meyve yemiyorum bebege gaz yapmasından korkuyorum. Sizce lohusalık dönemimde hangi meyveleri nasıl yemeliyim (kaynatmalımıyım)? Birde bebeğimde geceler gaz sorunu yaşıyoruz doktorumun verdiği hipp anason ve rezene cayı var gunde 2 bardak ondan içiyorum bir faydası olur mu? Birde gaz önlemek için yemeklerimde bir tutam kimyon atıyorum. cevaplarınızı bekliyorum :)
Vereceğiniz cevaplar için teşekkürler.
:nazar:

Merhaba melekler,

ben 24 aralıkta doğum yaptım ve kızım oldu. 10 gündür meyve yemiyorum bebege gaz yapmasından korkuyorum. Sizce lohusalık dönemimde hangi meyveleri nasıl yemeliyim (kaynatmalımıyım)? Birde bebeğimde geceler gaz sorunu yaşıyoruz doktorumun verdiği hipp anason ve rezene cayı var gunde 2 bardak ondan içiyorum bir faydası olur mu? Birde gaz önlemek için yemeklerimde bir tutam kimyon atıyorum. cevaplarınızı bekliyorum :)
Vereceğiniz cevaplar için teşekkürler.
:nazar:

merhaba canım,

ben 2 aralıkta doğum yaptım ilk 1 hafta çiğ meyve sebze süt ürünü tüketme dediler ben 1 ay oldu hala yemedim :))
ama yememizde lazım sütün kalitesi onlarla artıyo.
elma ayva kompostosu içiyorum hergün tek tükettiğim meyve bunlar pişmiş olarak..

içtiğin çayların gaza faydası olur bende içiyorum günde 2-3 defa ayrıca sab simplex gaz damlası kullanıyorum..
kimyonunda gazı önlediğini duydum ama denemedim..

:S aboww ben hapır hupur yiyorum her şeyi çiğ meyve falan... hiç duymamıştım öyle bir şey. gazı falan da var zaten ama normal değil mi?? bu arada bana gaz için elma yağıyla karnına soldan sağa masaj yap dediler. yaptım bir-iki akşam. idare eder yani, hemen çıkmasa da denenebilir.

elmanın çok gaz yaptığını duydum. ben bol bol cennet elması yani hurma denen domatese benzeyen meyveyı yıyorum. gaz yapmıyo ve süt arttırıyomuş. yemek olarak ne yiyeceğimi şaşırdım tabi. sebzelerin hepsi gaz yapıyo. bilmeden pırasa yedim de bi gün ben de bebiş de mahvolduk gazdan.

Back