• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum sonrası diz ayak ve eklem ağrısı çeken varmı.

elielif

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2012
64
1
46
Karaman
doğu yapalı 3 ay oldu epidural oldum son günlerde erimden kalkamıyorum diz v ayak eklemlerim çok ağrıyo merdiven çıkarken dizim acıyor.doğumla alakası olabilirmi.benim gibi lan var mı doktora gittinizmi.

ben de 2 yıl önce suni sancı ile normal doğum yaptım ve doğumdan yaklaşık 1 ay sonra dizlerimi bükemez ayaklarımın üstüne zor basar olmuştum özellikle sabah uyandığımda yataktan kalkmak işkence gibiydi... doğumdan sonra bazılarında böyle durumlar olabiliyormuş büyük ihtimalle değişen hormonal yapı ile alakalıymış galiba ablam da aynı sorunu yaşamıştı çünkü.. hamilelikte salgılanan progesteron hormonu kaslarda gevşemeye neden oluyor doğumdan sonra da kaslar eski sıkılığına kavuşurken böyle ağrılara sebebiyet verebilyormuş.. benim ağrılarım 2-3 ay içinde geçmişti anca.. almış olduğunuz epiduralin etkisi olduğunu düşünmüyorum ben epiduralsiz doğum yapmıştım bende de aynı problem oldu sonuçta.. doğumdan sonra vücudun kendini toplaması 1 yılı buluyor.. umarım en kısa sürede bunu atlatırsınız ufak bebekle bu ağrıları çekmek çok zor gerçekten.. geçmiş olsun kendinizi fazla yormamaya dikkat edin..

cnm aynı sorunu bende yaşadım özellikle ilk 3 ay sonrada ara ara devam ediyordu hiç bir açıklama ve çare bulamadım ben taki kızım biraz büyüyüp uykusu düzene girene kadar arada yine aynı sorunum oluyordu özellikle dizlerimde sonra keşfettimki ben gece uykusuz kaldığımda çok sık uyandığımızda oluyor bende bu ağrılar.belkide seninkide bu yüzdendir yeterince dinlenemediğin için.bende epidural normal doğum yaptım ondan olacağını hiç sanmıyorum tatlım.

kalsiyum magnezyum desteği sıkıntıyı hafifletirmi acaba.burda ilgilide bir doktor yok bu konuyla ama biraz daha bekleyim dediğiniz gibi geçer inşallah başka bir sorun olmasında:)

Back