doğum sonrası depresyon

gonluguzel

Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2012
11
0
16
İzmir
mrb hnmlar ben yeni üye oldum ve hemen size danışmak istedim.ben doğum yapalı 1 sene oldu ilk zamanlar lohusalık hüznü yaşadım hemde şiddetli 3.ayımda düzeldim 2 ay kadar iyiidim sonra tekrar depresyona girdim ve halada ordayım maşallah :/ çok şiddetli deil ama sanki artık benim kişiliğim oldu böle olmak yapıştı kaldı bana nasıl anlatsam şöleki hiçbişeyden zevk alamaz oldum,mutsuzum,kendimi değersiz,silik,işe yaramaz hissediyrum (tabi böle hissetmeme eşimin bazı akrabaları sebep oluyo)hissediyorum sanki hiç düzelemicekmişim hep böle kalacakmışım gibi geliyo.şundan eminim ben doğum sonrası depresyona yakalandım.doğuma kadar herşey çok güzeldi.bide depresyon yanında okb gibi bişeyimde var herşeyi kafama takıyorum biri laf sölese günlerce kendimi paralıyorum bide çocuğumla ilgili saçma sapan düşünceler geçiyo aklımdan istemediğim halde.evde iş yapamaz oldum sürekli kendimi yorgun halsiz hissediyorum.çocuğuma sadece ben bakıyorum bana yardımcı olan birileride yok yanımda.pskiyatriye gittim ama emziriyorum ilaçda alamıyorum.emmedende kesmek istemiyorum çünkü çocuğum memeye çok düşkün ve kansızlığı var anne sütü onun için çok önemli.napabilirim hiç bilmiyorum.1.5 yaşına kadar emzirmek istiyorum ama o zamana kadar napıcağımıda bilemiyorum insan emziriyokende herşeyi deneyemiyo kısıtlanıyorum.böyle şeyler yaşayan varmı aranızda.sizlere danışmak istedim.artık böle olmak istemiyorum.tek umudum emzirmem bitince ilaç tedavisiyle düzelmem.nolur benim halim acaba .(bu arada çocuğumuda çoooook seviyorum)

canim oncelikle gecmis olsun...

ilk once bu hayatta yapacagin sey' hemen kurtulamasan da olumsuz dusuncelerden kurtulmaya calismak...

ben de baska dertlerden ayni duruma dusmustum ama buradaki arkadaslarin yorumlari ve yardimlariyla duzelmeye basladim...

aile fertlerinin canini sikan muhabbetlerini gomeceksin bor sure...

ilk once bir kadin icin en onemli seyden yani guzellikten baslamalisin ise..

durumun varsa yani elinden geliyorsa kocani sabah yollayip evini toparladiktan sonra yemek olayini hemen halletmeye calis. sonra eve donunce kafan rahat olacaktir...

dort dortluk temizlik yap ya da yemek yap demiyorum o gunluk yap bir seyler..

depresyon belirtileri goruyorum sende bir yerde okumustum depresif ruh hali icin onemli seylerden biri de evin derli toplu yerli yerinde olmasi ve kisinin kendisine bakim yapmasiymis...

asiri derecede olumsuz olaylarin icine gomulen kadin ya da erkek dis dunyadan hatta esinden bile keyif alamaz hale gelirmis..

bu bana da oldu//

ama atlattim cok sukur canim...

cocuguna cicilerini giydir sen de giyin ve sana en yakin kuafore gidip saclarini yaptir...

evde hafif makyajini da yap..

sonra cocugunla keyifli vakit gecirmeye bakmalisin...

esin icin yemegni ve sair hazir et sonradan sitrese girip acele ettin mi birden kotu olur cunku...

bu arada ev hanimiysan ya da calisiyorsan her ne yapiyorsan bu hayatta basarili oldugun mutlaka bir seyler vardir...

mesela dikis nakis mesela kitap okumak ya da yazi yazmak falan...

sen de lezzetli bir pasta apmayi deneyebilirsin...

guzelligini kesfet makyajini tazele ve derin bir nefes alip esini guler yuzle karsila...

devrim yapmiscasina abartma yalniz farkli hissetmeye calis...

umarim cinsel hayatin da yolundadir degilse kendini telkin edip esinin dikkatini de kendi uzerine cekerek keyif almaya calis her seyden...

canim kusura bakma ben kendi yaptiklarimi soyluyorum sana...

canin sikkin oldugunda kotu bir dusuncen olursa burada konu ac insanlar sana yardim edecektir...

sen de onlarin sorunlarini okudukca yardim ettikce rahatlarsin...

bende boyle oldu...

umarim siniri asmamisimdir.. ama unutma hayatini tekrar guzellestirecek olan sensin... solmak uzere olan bu cicegi tekrar sulayarak ona can verebilirsin canim...
umarim bana kizmazsin ben sadece kendi deneyimlerimi yazdim...

eger bunlari zaten yapiyor isen belki buradan yola cikarak daha keyifli seyler deneyebilirsin canim

ayrica uygun guzel havalarda disari cikmaya calis.. arkadaslarinla gorus ...

kendine guzel bluz etek ne giyiyorsan al...

guzelligini ortaya cikar esine karsi...

her ne ise..

GULUMSE CANIM. KENDINE GUVEN/ NESELI OL...

KONUS INSANLARLA...

ONLARI COK TINLAMA...

SANA DEGER VERMEYENE SEN DE DEGER VERME...

simdilik bu kadar umarim yardimim olmustur

cnm benim yanlış bişey söylemiyosunki neden kızayım sana aslında yapmam gerekenleri sölüyosun haklısında evdeyim ben ev hanımıyım yaşımda daha 24 burda bana annemler uzak yakın akrabalarım baya uzak eşimin ailesi çok yakınımda ama onlardayız sürekli artık insan sıkılıyo nihayetinde insan yaşıtı insan arıyo konuşmak dertleşmek için kimse benim böle olduğumu bilmiyo çünkü kimsenin bana yaaa böle bir derdinmi var napalım bişeyler yapalım demiyeceğini iyi biliyorum hatta sende ne var depresyona giriyosun derler yani eşim biliyo bitek bide uzakta oturan bir ark var arada tel onla konuşuyorum oda aynı senin gibi dio ama bunları yapmak içimden gelmiyo zorla kendini die ama inanki olmuyo hadi zorlayıp yapsam bile yine aynıyım yani değişen bişey olmuyo allahım bana sabır varsın diyorum vardır heralde bundada bir hayır ((

Canim benim...cok guzel tavsiyeler bunlar...

Cok sagol....cok hosuma gitti...gerci bunlar yapmaya calisiyorum bende...bendede depresyon var ama cocugumda henuz olmadi 1.5 yildir....fakat sen benim bi kez daha gozlerimi acmama yardimci oldun....

Umarim konu sahibi arkadas seninde isine yara....yavruna saril...ve basarabilirsib canim...

Allaha sigin zor aninda.

ne güzel bak senin işine yaramış arkadaşın tavsiyeleri ama bende malesef pek etki yapmıyor yani üzüldüm seninde benim durumumda olmana peki senindemi ilk doğumun benimki gibi çcuğun 1.5 yaşındamı bide çcuğumda yok depresyon demişsin orasını anlamadım cnm nasıl yani...

Hayir canim..ben hic hamile kalamadim 1,5 yildir

Bende baska etkenler depresyona sebep..

Ve bilirim cok iyi o halleri.

Allah yardimcimiz olsun cok zor..

Tedaviyi dene...iyi geliyor.

Hayir canim..ben hic hamile kalamadim 1,5 yildir

Bende baska etkenler depresyona sebep..

Ve bilirim cok iyi o halleri.

Allah yardimcimiz olsun cok zor..

Tedaviyi dene...iyi geliyor.

ahh cnm benim kusura bakma valla ben yanlış anladım çocuğumda yok deyince çocuğumda depresyon yok anladım hatta allahallah o nedemekki dedim kendi kendime valla özür dilerim yaaa olsun cnm herşeyde bir hayır vardır herşey zamanı geldiğinde olur demekki seninkinin daha zamanı deil üzülme 1.5 yıl neki allah hayırlısını hayırlı zamanda versin bak benim çok şükür bir evladım oldu ama bende böyle bir dertle karşılaştım her ne kadar üzülsemde vardır bundada bir hayır diyorum belkide ben böyle sen öyle sınanıyosun bilemeyizki başımıza gelen her olay bizim için allah tarafından birer sınav aslında bu sınavda bakalım allah yolundamı gidip allaha dua edicez yoksa yolumuzdan şaşıp allahın ylundanmı dönücez allah bizleri kendi yolundan şaşırtmasın bizlerin sınavlarını imanımızla geçmemizi nasip eylesin inşallah üzülme cnm benim sende allaha dua et ve deki bu benim allahımın bana bir sınavı vardır bundada bir hayır bana imanım yeter de gerisini düşünme içini ferah tut :)

Yok sorun degil canim evet bende aynen oyle dusunuyorum esimede diyorum..
Allah dert veriyor ki insanlar acaba ne yapacaklar bu dertle..caresini mi arayacaklar yoksa kotu yola mi gidecekler..

Belkide Allah istiyor ki caba sarf edeyim vs..

Ama Allah kotu dert vermesin...sagligimiz yerine gelsin....ruh sagligi cok onemli tatlim biliyorsun bunu benim gibi...yoksa dunya senin olsa ne fayda...Allah agiz tadi huzur versin...gerisi yalan...dunya mali dunyanin ama sevgi kalplerde ne guzel cicekler acabilecek guc...

Bir gulumseme belki bazen bir hayat kurtariyor...misal biri o gun intihar edecek...sokaktan gecerken sen o yabanciya tebessum ediyorsun...belki o da diyor yo yaa hayat yinede guzel....

aynen cnm çok doğru sölüyosun.bak bende neyin ne olduğunun farkındayım amma velakin durumum böyle işte benimde hani yani bunları bilmeme rağmen böyleyim bunları bilmem bile beni değiştiremiyr ya bende daha çok umudumu kesiyorum kendimden düzelemem ben diye içim daralıyo artık daha yeni annelik yaşıyken bunun tadına varamamak zehir zemberek olması çok kötü bir duygu anlatamam çok canım sıkılıyo bu duruma nolursunuz allah rızası için ben aslında dinine düşkün bir insanımdır ve allahıma çok güvenirim sizlerden ricam içinizden bir kereliğinede olsa allahım şu gonluguzel rumuzlu ark şifa ver derdinin dermanı ol derseniz çok memnun olurum allah sizlerinde derdine derman olsun inşallah :)

yokmu benim gibi başka böyle şeyler yaşayıpda kurtulan kurtulmaya çalışan bir fikri olan benim şuyumunda başına gelmişti böle böle yaptı diyen bir akıl ihsan verecek olan lütfen kızlar bana yardımcı olmanızı rica ediyorum yardımcı olamaya çalışanlardan allah bin kere razı olsun

benim bi tanidigim cok fena gecirdi bu lohusalik depresyonunu...oyleki cocugunu bile gormek istemiyordu o derece hayattan sogumustu..sabretmek gerek, bolca dua et...gerekirse bir psikologa git..belkide ilac kullanmadanda bu durumdan kurtulabilirsin...

insan dogumdan sonra bi acaip oluyor..monoton bir hayata giriyorsun cunku...surekli bebekle ilgilenmek vucudundaki degisiklik ustune ustluk sana destek olmak yerine kostek olanlar varsa..o zaman herseyi kafaya takarsin..ve bu surecte insan gercekten herseyi takiyor...cok gecmis olsun.

sağol cnm cvbın için bu konuyu açtığımdan bu yana bazı şeyleri aştım ama kafaya takma ve mutsuzluk zevk alamam hariç inşallah onlarıda aşarım bu kadarını başarabildiysem kimsenin haberi bile olmadan destek almadan bundan sonrada geri kalanını atlatırım belki diorum inşallah yarabbim çok zor ya allah benim gibi bu hali yaşayanlara sabır ve şifa versin ...

çok güzel yazmışsın ağzına sağlık bende aynı bu durumdayım alışveriş saç baş oyalanınca düzeliyorum ama sonra tekrar dön başa ne zaman bitcek bu işkence bilmem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…