Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Kızlar yaklaşık dört buçuk ay önce normal doğum yaptım eşimle 2 ay boyunca hic birlikte olmadık birlikte olduğumuz zamanda vajinada kanamam oldu normal diye düşündüm sonraki birlikteliklerimizdede kanama oldu bu durumu yasayan var mi normal mi?
Kızlar yaklaşık dört buçuk ay önce normal doğum yaptım eşimle 2 ay boyunca hic birlikte olmadık birlikte olduğumuz zamanda vajinada kanamam oldu normal diye düşündüm sonraki birlikteliklerimizdede kanama oldu bu durumu yasayan var mi normal mi?
Doğumdan sonra vajinal kanama ilişki sırasında ya da sonrasında oluyorsa, bu kesinlikle dikkate alınması gereken bir durum. Her ne kadar bazı kadınlar doğumdan sonra vajinal hassasiyet, kuruluk ya da ilk ilişkilerde hafif kanamalar yaşayabilse de, bu durum birkaç seferden fazla tekrar ediyorsa normal kabul edilmez ve mutlaka kontrol edilmesi gerekir.
4,5 Ay Sonra Vajinal Kanamanın Olası Nedenleri:
Rahim içi iyileşmenin tamamlanmaması: Doğum sonrası rahmin iç duvarı (endometrium) zamanla toparlanır. Bu süreç bazen uzayabilir.
Rahim ağzında ya da vajina içinde yara (erozyon): Cinsel ilişki sırasında bu alanlar kolayca kanayabilir.
Dikiş izlerinde hassasiyet ya da iyileşme problemi (doğumda yırtık varsa): Bu da kanamaya yol açabilir.
Hormon eksikliği (özellikle emziren annelerde östrojen düşüklüğü): Vajinal kuruluk ve tahriş yapar, ilişkiyle kanama olabilir.
Rahim içi polip, miyom ya da enfeksiyon: Bunlar da ilişkiyle veya kendiliğinden kanama yapabilir.
Ne zaman doktora görünmeli?
Kanama her ilişki sonrası oluyorsa,
Kanamaya ağrı, kötü koku, yanma gibi belirtiler eşlik ediyorsa,
Kanama çoksa veya uzun sürüyorsa,
kadın doğum doktoruna başvurmak çok önemlidir.