doğum sonrası adet görme

yavrukartal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2011
30
1
48
merhaba kızlar
2012 eylül ayında doğum yaptım ve ocak ayının ilk haftası adet gördüm üzerinden neredeyse 1 ay geçmesine rağmen 2.kez adet görmedim bu arada doğumdan 40 gün sonra spiral taktırdım.ne olur ne olmaz diye haftasonu gebelik testi yaptım negatif. kasıklarım o kadar çok ağrıyoki son bir haftadır .
sizlere sorum şu adetimin bu kadar düzensiz olması normalmi?

Doğum sonrası adet düzensizliği dediğimiz erken adet olma, adette gecikme, 2 adet arası olan ara kanama... bunların hepsi normal. Ben de 2012 Ağustos annesiyim. Ara kanama olduğunda endişelenip dr. a gitmiştim ve hepsini sordum bir bir. Tüm bunların normal olduğunu loğusalık sürecinden çıktığımız için rahmin toparlandığını ve yeni bir gebeliğe hazırlık yaptığını o yüzen düzen tutturmaya çalıştığını söyledi. Emziren annelerin emzirmeyenlere göre daha düzensiz olabileceğini de ekledi. Yalnız bildiğim kadarıyla spiral de adet düzensizliği yapabiliyor. Vücut içerideki yabancı maddeye alışmaya çalışıyor çünkü. Kasık ağrıların spiralden kaynaklanıyor olabilir, vücut kabul etmemiş olabilir ya da kayma yapma yapmış olabilir. Bunların hepsi olasılık tabiki. Kontrol ettirmende fayda var derim.

çok teşekkür ederim
geçen ay doktora gittiğimde baktırmıştım spiral yerindeydi kayma olmamış ama bilemedim şimdi
ama neyseki bugün adet oldum çok korkmuştum ya hamileysem diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…