• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Doğum şekli ve bebeğin kilosu

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Ucarkbr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2021
52
8
1
28
Merhaba arkadaşlar ben 28 haftalık hamileyim ve doktor bana bebeğin ters olduğunu söyledi ve kilosunun da 1226 gr acaba zamanla doğum şekli değişir mi bide bebeğin kilosu bana az geldi acaba haftasına göre normal midir şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için

Her bebeğin kilosu farklı oluyor bunu öğrendim hamilelik sürecim de ama ters olması hep ters olacağını göstermez bana da ters demişti 32de sonraki zamanlar düzeldi ama bu seferde kordon olduğu için sezaryen olacağım çarşamba günü.

32 haftadan sonra bebegin doğum şeklini alması biraz daha zor oluyormuş öyle okudum bir kaç siteden

37. Haftada dönmüş arkadaşımın. Benim de 32de kafa yukardaydı hala bakalım bu hafta ne alemde.

İnşallah döner ben sezeryan olamam çünkü kalbim de ritm bozukluğu var emeliyathaneden oraya dair her şey geriyo beni

İnşallah döner ben sezeryan olamam çünkü kalbim de ritm bozukluğu var emeliyathaneden oraya dair her şey geriyo beni
Kendinizi koşullamayın. Bebeğin sağlığına odaklanın. Normal doğuracam diye sarfedeceğiniz efor kalp krizine daha cok yaklaştırabilir sizi. Ayrıca durumu söylerseniz size önceden rahatlatıcı bir ilaç verebilirler. Doktorunuzu bu konuda bilgilendirin.
Doğum şeklini biz ya da doktor belirlemiyoruz. Bebek kendi nasıl gelmek isyiyorsa öyle geliyor. Her şey yolunda giderken son an da sezaryene de dönülebiliyor.

Merhaba arkadaşlar ben 28 haftalık hamileyim ve doktor bana bebeğin ters olduğunu söyledi ve kilosunun da 1226 gr acaba zamanla doğum şekli değişir mi bide bebeğin kilosu bana az geldi acaba haftasına göre normal midir şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için
Hataya göre kilosu az falan değil son haftalarda çok hızlı kilo aliyorlar. 34.haftada 2160-2170 gram doğmuştu benimkiler.
Bebeğin pozisyonu da bu haftalarda doğum şeklini belirlemez doğuma kadar on kere döner o. 36da makat geliş gözüküp 37.haftaya kadar baş geliş yerleşme ihtimali var.

Daha çok zamanı var zaten son aylarda daha çok kilo alıyor bebekler dogum şekli son ana kadar degişebilir 36 haftaya kadar bebegim tersti 38 de kontrole gittigimde dönmüştü 39+2 de dogum yaptım

28 haftaya göre bebeğin kilosu normal.
Bebek doğuma kadar daha pozisyon değiştirir.bu çok normal.
Ama sezeryan olamam diye kendinizi sartlamayin.yeterki siz ve bebek saglikli olunda ameliyat olsa da olur.
Sonuçta daha sonra ne olacağı belli olmaz ameliyathaneye mecbur kalır insan.boyle düşünün.
Hayırlısıyla sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun 🙏

Ben normal doğum istiyorum o yüzden de biraz kafaya takıyorum 🤭🤭
Sağlıkla doğum yapmayı kafaya takın, doğumun şeklini değil. Ne normal doğum sezaryenden daha kolay ne sezaryen normal doğumdan. Takıntılı olmayın.

Back