doğum sancısı nasıl bişey yardım!!!

TozToprak

Guru
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2009
1.211
27
kızlar 35 haftalık hamileyim karnıma ve alt tarafa bıçak saplaması gibi ağrı giriyo.belimde ağrıyo bebeğimin hareketleride bugün çoğaldı sanki.kilosu 1900 gram yaklaşık.doğum sancıları böylemi oluyo.ilk hamileliğim tecrübesizim.su ve nişan gelmedende doğum başlıyomu yalancı sancılarmı.şimdi dakika tuttum 10 dakikada 3 kere ağrı girdi.normalmi bu

Su ve nişan gelmeden doğum başlayabilir, ancak sancının düzenli aralıklarla gelmesi lazım benim tecrübeme göre. Yani her 10 dk.da bir, her 5 dk.da bir gibi. Benimkiler belime giriyordu. Geçici bir şey olabilir, saat tut aralıklara bak, 1 saatten fazla sürerse doktorunu ara.

merhaba. doğum başlarken illaki su veya nişan gelmeyebilir. ama seninki kramp veya yalancı sancıda olabilir. en önemli belirti sancılarının düzenli aralıklarla olması gerekir. benim ilkinde ağrı kasıklarımda başlamıştı. bu sancı kişiye görede değişir. panik yapma ama bence de doktorunu arayıp bi danış

doğum sancısının ilk sancıları adet sancısı gibi ve kısa süreli oluyor..düzenli aralıklarla giriyor..
şiddeti arttığında hareket edemeyecek duruma geliyorsun olduğun yerde kalıyorsun beline,kasıklarına giriyor
benim ne su ne nişan gelmişti
dr patlattı suyumu..
bişeye sinirlendinmi acaba oda kasılmalara çok sebep oluyor
sinir stres üzüntü vs..

canım doğum sancısı bıçak saplanması gibi olmaz düzenli aralıklarla girer şiddeti gittikçe artar ve süresi sıklaşır ya yalancı sancı ya da ayaklarını üşütmüş olabilirsin eğer bu dediklerim yoksa panik yapma devam ederse doktoruna danışırsın ..........

bende merak ediyorum şu yalancı sancı olayını hamileliğimin basından beri kasık ağrılarım olduğundan olan ağrılar ne bilmiyorum batma oluyo yatakta dönerken özellkle çok ağrılarım oluyo ve bugunlerde regl olacakmışım gibi bi his oluyo tam olarak nasıl anlamadım daha önce doğum yapanlar bilgilendrirlerse sevinirim

ağrılarım akşamki gibi değil kızlar geçti.çok korkmuştum bebeğim erken gelecek diye.birde şu doğum kasılmaları nasıl bişey oluyo.karnımda yuvarlak bişey çıkıyo sırt üstü yattığımda nefesi zor alıyorum.

Karninda yuvarlak bir sey cikiyor ya, onlar braxton-hicks kasilmalari. Magnezyum aliyor musun? Karnin bir anda tas gibi olup yamuk yumuk bir hale geliyorsa ondandir. Bende cok olurdu. Magnezyumla rahat ederdim biraz.
Dogum sancisi ise bel-kasik karisimi cok siddetli bir adet sancisi. Baslarda 20 sonra 10 dakika gibi kesin araliklarla geliyordu benimki. En son tam 3 dakikada 1 geliyordu. Agri girince kalakaliyordum.

Karninda yuvarlak bir sey cikiyor ya, onlar braxton-hicks kasilmalari. Magnezyum aliyor musun? Karnin bir anda tas gibi olup yamuk yumuk bir hale geliyorsa ondandir. Bende cok olurdu. Magnezyumla rahat ederdim biraz.
Dogum sancisi ise bel-kasik karisimi cok siddetli bir adet sancisi. Baslarda 20 sonra 10 dakika gibi kesin araliklarla geliyordu benimki. En son tam 3 dakikada 1 geliyordu. Agri girince kalakaliyordum.

dr.sadece demir ilacı verdi onu kullanıyorum canım.dünki ağrılarımda bıçak gibi saplanıyodu saniyelikdi.yarın dr.a gideceğim kontrole.bebeğim 35 haftalık korkuyorum küvezde falan kalır diye.

ya bu bebek değilmi benimde karnım yamuk yumuk oluyo ama bebek yapıyo dye biliyorum çok şaşırdım aydınlatırmısınız beni

Eger o yamuk yumukluk olmadan hemen once karnin tas gibi sertlesiyorsa o bebek degil canim. Onemsiz ama cok siklasirsa onemli bir kasilma. Doktoruna sen bahsetmezsen o sana yardimci olamaz. Magnezyum eksikligi coklukla yol acan sebep. Ayrica bacak ya da baldirlarinda kramp oluyor mu? Bende o da oluyordu. Simdi bile arada hissetmeye basladim kasilmalari. Bak adini yazmistim, internette aratirsan pek cok sonuc cikacaktir.

çatı kemiklerinizde ağrı yapıyomu kızlar.biraz ayakta kalsam hemen ağrıyo gece yatakta dönemiyorum bile.özellikle sol bacağım çok kötü oluyo kaldıramıyorum yerinden.

çatı kemiklerinizde ağrı yapıyomu kızlar.biraz ayakta kalsam hemen ağrıyo gece yatakta dönemiyorum bile.özellikle sol bacağım çok kötü oluyo kaldıramıyorum yerinden.

Merhaba TozToprak,

Aynı gidiyoruz haftalarda :) Benim de kasıklarım ağrıyor fazla ayakta kalsam ya da yürürsem.. Geceleri bacak arasına mutlaka yastık koyuyorum iyi geliyor. Koymuyorsan tavsiye ederim.

Yapardi senin kadar hamileyken. Simdi bile yapiyor. Geceleri duz yatakta uyuyamaz olmustum ben 30'uncu haftayi devirdikten sonra, salondaki koltuk nasil rahat ettirirdi beni. Sirtimi dayamak iyi geliyordu sanirim, bir de bacaklarinin arasina yastik koyabilirsin. karnin yukunu aliyor belden. Ayy simdiden sikintisi basti koca gobek kabusunun :)

yastık koyuyorum ama yinede ağrı oluyo çok fazla.dışarı bile çıkamıyorum eve geldiğimde burnumdan geliyo

Eger o yamuk yumukluk olmadan hemen once karnin tas gibi sertlesiyorsa o bebek degil canim. Onemsiz ama cok siklasirsa onemli bir kasilma. Doktoruna sen bahsetmezsen o sana yardimci olamaz. Magnezyum eksikligi coklukla yol acan sebep. Ayrica bacak ya da baldirlarinda kramp oluyor mu? Bende o da oluyordu. Simdi bile arada hissetmeye basladim kasilmalari. Bak adini yazmistim, internette aratirsan pek cok sonuc cikacaktir.

bildim bileli benim karnım hep kasılı defalarca gittim söyledim bu son zamanlarda kasılmada azalma vardı bi kaç gündür yine basladı hareket ediyo dokunuyorum sivri yerler oluyo küçücük bi top gibi bişiler oluyo anlamadım ya off kafam karıştı

X