• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum sancısı mı ?

mineltk

Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2016
908
659
23
32
Selam kızlar 36 haftalık hamileyim ya bugün sabah karnımda ağrı vardı ara ara gün içinde oldu şimdide rahmimde kasıklarımda ağrılar var normal ağrımıdır bilemiyorum bu Doğum sancısı da nasıl bişey nasıl oluyo bilmediğim için tedirgin oldum biraz :/ bana Doğum sancısını tarif edecek biri var mı acaba ??

dogum sancisi adet sancısına benzer düzenli araliklarla gelir.. birde belinize agri girer ve belden yayılır ağrı.
yalancı sancılar yokluyor olabilir sizi. genede dr unuza gidin nst ye baglar sanci olup olmadigi gozukur..

Düzenli aralıklarla geldiğini biliyorum bana gelmedi o da bildiğim kadariyla yani :D duzensizse yani dakikasını takip edin geçici biseyse braxton heks kasılması mi diyorlardı ondan olsa gerek yani vücut kendini doğuma hazırlıyor yalancı sancılar diyelim

Benim hic belimde olmadi tamamen karnimin alt bolgesindeydi. Belli araliklarla geliyordu. Sanki yanlardan ortalara dogru bir ağrı yayiliyor adeta karnımı birseyle sıkıyorlardi. Suyum gelene kadar adet sancısı gibiydi su geldikten sonra siddetlendi. O ağrıyı yalanci sancidan nasil ayırt edebilirsin onu da soyleyeyim, yalanci sanci duzensizdir. Pozisyon degisince yalanci sanci gider (mesela saga yatarken sola dönersin gecer) gercek sanci 40-50 saniye surer yalanci sanci 20-30 saniye surer. Yalanci sanci varken uyuyabilirsin bile ama gercek sanci uyutmaz hatta uykundan uyandirir.

Yalanci sanci bile olsa endiselendiysen mutlaka doktora git nst cektir. Yaniliyorsan birsey kaybetmezsin

Benim hic belimde olmadi tamamen karnimin alt bolgesindeydi. Belli araliklarla geliyordu. Sanki yanlardan ortalara dogru bir ağrı yayiliyor adeta karnımı birseyle sıkıyorlardi. Suyum gelene kadar adet sancısı gibiydi su geldikten sonra siddetlendi. O ağrıyı yalanci sancidan nasil ayırt edebilirsin onu da soyleyeyim, yalanci sanci duzensizdir. Pozisyon degisince yalanci sanci gider (mesela saga yatarken sola dönersin gecer) gercek sanci 40-50 saniye surer yalanci sanci 20-30 saniye surer. Yalanci sanci varken uyuyabilirsin bile ama gercek sanci uyutmaz hatta uykundan uyandirir.

Yalanci sanci bile olsa endiselendiysen mutlaka doktora git nst cektir. Yaniliyorsan birsey kaybetmezsin
Benimde karnımın alt kısmında olan bi ağrı ama ara ara şekil değiştiriyor yani değişiyo sanki ağrının biçimi oturunca falan Yok kalktığımda ağrı var

Benimde karnımın alt kısmında olan bi ağrı ama ara ara şekil değiştiriyor yani değişiyo sanki ağrının biçimi oturunca falan Yok kalktığımda ağrı var

Otururken rahat kalkarken kambur kambur yürüten,bi,ağrı. Bacaklarının arası da ağrır karnının alt kısmı da sanki,bebek aşağı doğru sarkmış gibi. Sağa sola dönerken zorlanirsin ağrı olur benim,hep agriliydi ama sancı,çıkmadı,hic,nst de ve 41. Haftada kendi isteğimle sezeryan,oldum. Bence arkadaşın dediği gibi takip,edin not alin sureleri,ve kaç dakika arayla geldigini,önce yirmi dk sonra 10 sonra 5 derken hastahaneye gtmeniz lazim zaten

Yalanci sancidir oyleyse canım. Az kalmış zaten masallah :) hayirla saglikla kavusun insallah evladıniza

Sanmıyorum bence yalancı sancı o ama içiniz rahat etsin,hastahane gidin,bi,nst te baglanin bana gore 39a kadar yolu,var

Ve suan üzerimde aşırı bi sinir var tutsam birini boğarım o derece :/

Ay kızlar Doğum yaklaştıkça her gün tedirginim herşeyden nem kapıyorum ya benim dünden beri çamaşırım hep ıslak ve kokulu yanı akıntı desem bu kadar ıslanamadın acaba suyum mu sızıyo ter mi anlayamıyorum :/ su olsa nasıl olur ??

Ay kızlar Doğum yaklaştıkça her gün tedirginim herşeyden nem kapıyorum ya benim dünden beri çamaşırım hep ıslak ve kokulu yanı akıntı desem bu kadar ıslanamadın acaba suyum mu sızıyo ter mi anlayamıyorum :/ su olsa nasıl olur ??
Su kokulu bişey değil canım. Kokusuz bişey. Terliyor olabilirsin.

Sizi sakinlestirecek şeyler yapmaya çalışın. Çok odaklanmayin. Sakinlik çok önemli. Dus almak , bol yuruyus, kitap okumak.iyi gelir. Zihnimizi boşaltın. Bebeğinizin kulağınıza alınca hiç yaşanmamış gibi olacak. su kokusuz olur, akıntıdir ama doktora sorun fitil verebilir. Son haftalarda benim de olmuştu. Sancıyı da anlarsınız zaten en önemli belirtisi düzenli aralıklarla gelmesi.

Bende 32 haftasindayim benimde sancilarim var ayni sizin gibi suan hastanedeyim bebek gayet iyi dogum sancisi degilmis normal diyorlar, ama 5 dakka arayla kasiktan bir sanci geliyor cok kotu,bebkte bir sertlesiyor o an anlatamam benim rahim kisaligi cikti bu arada onunda etkisi olurmus sancida, bekliyorum bakalim yarin tam kontrolden gececegim acilmam falan yok ama sanci geliyor sık sık iste:işsiz::işsiz:allahim herkesin bebgini evladıni korusun:KK68:

Sizi sakinlestirecek şeyler yapmaya çalışın. Çok odaklanmayin. Sakinlik çok önemli. Dus almak , bol yuruyus, kitap okumak.iyi gelir. Zihnimizi boşaltın. Bebeğinizin kulağınıza alınca hiç yaşanmamış gibi olacak. su kokusuz olur, akıntıdir ama doktora sorun fitil verebilir. Son haftalarda benim de olmuştu. Sancıyı da anlarsınız zaten en önemli belirtisi düzenli aralıklarla gelmesi.
Yarın kontrolüm var zaten bakıcaz bebişin durumuna :)

Bende 32 haftasindayim benimde sancilarim var ayni sizin gibi suan hastanedeyim bebek gayet iyi dogum sancisi degilmis normal diyorlar, ama 5 dakka arayla kasiktan bir sanci geliyor cok kotu,bebkte bir sertlesiyor o an anlatamam benim rahim kisaligi cikti bu arada onunda etkisi olurmus sancida, bekliyorum bakalim yarin tam kontrolden gececegim acilmam falan yok ama sanci geliyor sık sık iste:işsiz::işsiz:allahim herkesin bebgini evladıni korusun:KK68:
Amin inşallah kendinize dikkat edin

Back
X