- 20 Nisan 2007
- 150
- 9
-
- Konu Sahibi Cesaretinbedeli
canım ben de 8 gün önce 2.doğumumu yaptım.ilki erkekti 37+5 te doğmuştu.kızım çok bekletti bizi.40+5 te geldi.perşembe öğlen hafif kasılmalar hisseder gibi oldum ama çok hafif ve ara ara.akşam oluca kasılmalar biraz daha belirgindi ama düzensizdi emin olamadık bir türlü..gece 12 ye doğru kasılmalar arttı ama yine düzensizdi.kasılma geldikçe eşim not aldı.15.dk da bir 25.dk bir ...değişiyodu...doktoru aradık...hastaneye gidin bir muayene etsinler dedi 2.doğumda birden hızlanır dedi.gittik ama ağrılarım çok hafifti.içimden dua ediyordum gelsin artık bebeğim diye...muzyenede 4 cm açıklık çıktı ama nst de sancılar yeteli çıkmayınca eve gönderdiler...biz de geldik ve yattık uyuduk.sabaha karşı 5 e doğru ağrılar uyandırdı.bir baktım 5 dk bir geliyo ve iyi kasıyo...eşimi uyandırdım ...hem seviniyordum bebeğim geliyo diye hem de çok korkuyordum çünkü ilk doğumum çok zordu...5:30 da hastanedeydik.tam açıklık dediler ve doğuma alıyoruz dediler şaşırdım bu kadarcık mı sancı çekcem dedim...doktorum bile zor yetişti doğuma...kaydirigubbakcemile3.çok kolay bir doğum oldu...doğum sonrası hemşireler bebeğimi hazırlarken bol bol seyrettim onu.insan daha tecrübeli oluyo....her anın sancıların bile tadını çıkardım..yeniden anne olmanın bu kadar heyecan verici olacağını hiç ummazdım....işte böyle canım Allah sana da kolay doğum nasip etsin...
Sizinle aynı durumdayım bende. Sanki ilk bebeğimmiş gibi ( 2.) kızımı biran önce görmek için heyecandan ölüyorum valla. ama benim daha 3 ayım var. Sizin ne güzel az kalmış. Bende ilk doğumumu 41.haftada yaptım. Sabah 6da adet sancısı gibi başlamıştı öğlen hastaneye gittiğimizde 15.30 gibi sıra beklerken suyum geldi orda. Sancılar çok hafif hafif gelip gidiyodu. 4 cm açılma olmuştu. Sonra suni sancıyı bi bastılar damarıma 3.5 saat sonra kızımı normal yoldan doğurdum. Ama çok acı çektim. Kızımın sağ tarafı aşırı derecede şiş doğdu. Zamanla o şişlik geçti ama göz kapağı düşüklüğü oluştu sonradan. 4 yaşında Ameliyat olucak , seneye yazın. Sskda doğum yapmıştım. Doktorlar çok ilgisiz hatta çok kötülerdi. Halen beddua okuyorum onlara. Yani hiç güzel anılarla ayrılmadım hastaneden. Şimdikinde sezeryan istiyorum. Kesinlikle normal doğum yapmam artık. Bebeğimi sağ salim kucağıma alayım başka hiçbir şey istemiyorum. İlk kızımın giysilerinden beşiğine her şeyi olduğu gibi yepyeni duruyor. Dediğiniz gibi herşey hazır olunca insan daha bi sabırsızlanıyo kucağına almak için. Şimdiden her gün takvime bakıyorum ve bir gün daha bitti diyorum. Hepimize hayırlı sağlıklı doğumlar arkadaşlar
:) benım ilk gebeliğim 35. haftamdayım,ve erken doğumdan hatta doğumdan cok korkuyorum :)
normal doğum düşünüyorum hastaneye nasıl yetişicez kimle gidicem nasıl anlıycam bu sancıları vsvsvs bi sürü korkum var...
sizce normal mi doğurmalıyım yoksa sezeryan mı
Bu arada benim ağrım geçti dün. Şu an kuş gibi hissediyorum kendimi. Çok heycanlanmıştım oysa gelecek bebişim diye... kaydirigubbakcemile3
kızlar konu olarak açtım ama burdada sormak istiyorum size bende 28 haftalık hamileyim bebeğim kız .
sol kasığımda inceden bir ağrı var bi kaç satte bir tekrarlıyor erken doğumdan çok korkuyorum normal doğumda doğumunuz yaklaştığında yani iki ksaığınızda birden mi oluyor sancı yoksa sadece birindede olduğu oluyormu.Benim sancılarım çok az az oluyıor sol kasığımda ama yinede tereddüte kalıyorum neyin nesidir diye CEVAPLARSANIZ çok sevinirim
canım benim oğlum 37.haftada geldiği için bunda da şartlandırmıştık kendimizi.en geç 38.haftada gelir diyorduk eşimle.her gün evi hazırlıyorum ha doğdu doğacak diye.böyle diye diye tam 3 hafta geçti.gel de bana sor ama nasıl geçti.bebeğim doğmayacak diye ağlıyodum son hafta artık.bir de herkes hergün arayıp daha doğurmadın mı diye sorup duruyodu.ama işte rabbim zamanını biliyor...
Canim Allah saglikli sihatli bebegini kucanini almak nasip etsin ins..
Rabbim kolaylik versin ins.. Ben 3. dogumu yaptim 4 ay once
3 de normal oldu. ve her dogum ilkinden daha kolay oldu benim.
benim 39 haftalik iken oldu ve hiç sanci cekmedim 1 hafta once nisan dedikleri kan geldi az az
son 2 gun de karnimda devamli kasilmalar ve belimde kopcak gibi agrilar oldu
sonra mutlu o an.. ins seninde kolaylikla gecer kuzucunu alirsin hayirliis ile kucagina..
ıçim rahatlıyor böyle yazıları okudukçademek ki 2. doğum daha kolay oluyor. Çevremden de hep böyle duyuyorum. bir kaç gün sonra tecrübe edicem Allah'ın izniyle :teytey:
Güzel duaların için çoook teşekkürler a.s.
vay be hiç tarihe bakmadan yazdım meğer konu 2010 a aitmiş :)))canım merhaba,bende böyle bi başlık açayım diyodum senin başlığı gördüm.bende 39+1 deyim bugün itibariyle 3.çocuğuma inşaallah.arkadaşların yazdıklarını okudum aynı şeyleri yaşamışız genellikle.ben ilk çocuğumda erkek diye gözümü 42. haftaya diktim ki daha çok sabırsızlanmayayım.oda 39+2 de geldi müthiş oldu :) ama ikincide (kızdı)kızlar erken doğuyo diye bide dr. gelişimi 1 hafta önce deyince kesin erken gelir dedim ama oda 40+0 da geldi artık doğmayacak falan diyodum sezeryen falan olcak diye ödüm kopuyodu hamdolsun olmadı.3.de ise ya rahat olayım bakmam gereken 2 çocuk var neden biran önce gelmesini istiyorum ki diye düşünsemde mümkün değil bu isteği kamçılayabilmek,artık buna merak mı denir bebek sevgisi mi denir hamilelikten sıkılmakmı denir ben adını koyamadım. :)
gelelim sancılara 1.de hafif sancı diyebileceğim sancı sabah 5-6 gibi başlayıp gece 11 e kadar sürdü 11den sonra 10dk da bir gelen sancıyla ertesi akşam 7 de hastaneye yattım 2-2,5 saat bide suni sancıyla birlikte çektim sonra doğdu bebeğim hamdolsun.ve o kadar korktumki sancıdan 2.hamileliğimde herkese acaba az sancıyla doğuran varmı diye sancılarını soruyodum .2.de gündüz 12de hafif sancım başladı gece 1'e kadar.sonra kız sancısı olduğu için pekde hafiflemeden başladı taki gece 3,5 a kadar.zaten çok sancı çekiyorum diye hastaneye gecikince evde doğdu yavrum .oda ayrı bi güzel tecrübe oldu benim için .bundada merakla beklemekteyim o süreci .inşaallah hayırlı normal ve kolay olur sancıda doğumda.rabbim herkesin gönlüne göre versin ve kolaylaştırsın zorlaştırmasın inşaallah.biraz uzun oldu ama insan hiç bir noktayı atlayamıyor.anlayacağınızı umuyorum .iyiy akşamlar .