Doğum sancınız nasıl başladı???

Cesaretinbedeli

Yine yeni yeniden...
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2007
150
9
Selamlar herkese... 38+2 günlük hamileyim. Bu ikinci çocuğum Allah'ın izniyle. Kızım 3,5 yaşında. Onda sancım yavaş yavaş başlamıştı. Sanki adet sancısı gibi. Ama istirahat ile geçmemişti. Doğum sancısı olduğunu öyle anlamıştım.
Dün doktora gittik genel kontrol için. Açılma var mı diye baktı ama hiç yok. Aradan daha 1 gün geçmesine rağmen bu gün yine kızındaki gibi sancı gelmeye başladı. Yarım saattir geçmedi. Acaba doğum sancısı mı? Filmlerde falan görüyoruz aniden sancıları geliyor kadınların bağırmaya başlıyorlar falan. Bu şekilde olan var mı? Yoksa herkesin sancısı benimki gibi mi oluyor?
Sancınız nasıl başladı yazar mısınız arkadaşlar?
2. çocuk bile olsa acemi oluyor insan sanki... :asigim:

Ayrıca daha 12 günüm var. 2. çocuk erken mi geliyor acaba? Tecrübelerinizi yazmanızı bekliyorum... Şimdiden teşekkür ederim a.s.

canım ben de 8 gün önce 2.doğumumu yaptım.ilki erkekti 37+5 te doğmuştu.kızım çok bekletti bizi.40+5 te geldi.perşembe öğlen hafif kasılmalar hisseder gibi oldum ama çok hafif ve ara ara.akşam oluca kasılmalar biraz daha belirgindi ama düzensizdi emin olamadık bir türlü..gece 12 ye doğru kasılmalar arttı ama yine düzensizdi.kasılma geldikçe eşim not aldı.15.dk da bir 25.dk bir ...değişiyodu...doktoru aradık...hastaneye gidin bir muayene etsinler dedi 2.doğumda birden hızlanır dedi.gittik ama ağrılarım çok hafifti.içimden dua ediyordum gelsin artık bebeğim diye...muzyenede 4 cm açıklık çıktı ama nst de sancılar yeteli çıkmayınca eve gönderdiler...biz de geldik ve yattık uyuduk.sabaha karşı 5 e doğru ağrılar uyandırdı.bir baktım 5 dk bir geliyo ve iyi kasıyo...eşimi uyandırdım ...hem seviniyordum bebeğim geliyo diye hem de çok korkuyordum çünkü ilk doğumum çok zordu...5:30 da hastanedeydik.tam açıklık dediler ve doğuma alıyoruz dediler şaşırdım bu kadarcık mı sancı çekcem dedim...doktorum bile zor yetişti doğuma...kaydirigubbakcemile3.çok kolay bir doğum oldu...doğum sonrası hemşireler bebeğimi hazırlarken bol bol seyrettim onu.insan daha tecrübeli oluyo....her anın sancıların bile tadını çıkardım..yeniden anne olmanın bu kadar heyecan verici olacağını hiç ummazdım....işte böyle canım Allah sana da kolay doğum nasip etsin...

canım ben de 8 gün önce 2.doğumumu yaptım.ilki erkekti 37+5 te doğmuştu.kızım çok bekletti bizi.40+5 te geldi.perşembe öğlen hafif kasılmalar hisseder gibi oldum ama çok hafif ve ara ara.akşam oluca kasılmalar biraz daha belirgindi ama düzensizdi emin olamadık bir türlü..gece 12 ye doğru kasılmalar arttı ama yine düzensizdi.kasılma geldikçe eşim not aldı.15.dk da bir 25.dk bir ...değişiyodu...doktoru aradık...hastaneye gidin bir muayene etsinler dedi 2.doğumda birden hızlanır dedi.gittik ama ağrılarım çok hafifti.içimden dua ediyordum gelsin artık bebeğim diye...muzyenede 4 cm açıklık çıktı ama nst de sancılar yeteli çıkmayınca eve gönderdiler...biz de geldik ve yattık uyuduk.sabaha karşı 5 e doğru ağrılar uyandırdı.bir baktım 5 dk bir geliyo ve iyi kasıyo...eşimi uyandırdım ...hem seviniyordum bebeğim geliyo diye hem de çok korkuyordum çünkü ilk doğumum çok zordu...5:30 da hastanedeydik.tam açıklık dediler ve doğuma alıyoruz dediler şaşırdım bu kadarcık mı sancı çekcem dedim...doktorum bile zor yetişti doğuma...kaydirigubbakcemile3.çok kolay bir doğum oldu...doğum sonrası hemşireler bebeğimi hazırlarken bol bol seyrettim onu.insan daha tecrübeli oluyo....her anın sancıların bile tadını çıkardım..yeniden anne olmanın bu kadar heyecan verici olacağını hiç ummazdım....işte böyle canım Allah sana da kolay doğum nasip etsin...

Öyle güzel yazmışsın ki sanki yaşadım okurken :asigim: Benim tam 12 günüm var SAT'a göre. Kızımı 39+3'te dünyaya getirdim. İlk doğumum olmasına rağmen her şey tam 12 saatte bitmişti. Şu an 38+2'deyim. Ve çok sabırsızlanıyorum. Saatlerdir ağrım geçmedi. Ama çok sık değil. Rahatsız edici bir ağrı değil. Ufak tefek işlerimi hallediyorum bir yandan. Ne olacağı belli değil diye. Ama nedense çok istiyorum bu günlerde doğurmayı :dance: Herşey hazır olunca, psikolojik olarak da hazır olunca günler geçmek bilmiyor... Ben de tadını çıkarmak istiyorum 2. anneliğimin inşallah... İlkinde pek bişey anlamıyor insan heycandan. Ama şimdi neler yaşayacağımızı biliyoruz... Çok teşekkür ederim güzel cevabın ve dileklerin için.. opuyorumnanaktan Allah evlatlarımıza uzun, mutlu ve sağlıklı ömürler nasip etsin...

Sizinle aynı durumdayım bende. Sanki ilk bebeğimmiş gibi ( 2.) kızımı biran önce görmek için heyecandan ölüyorum valla. ama benim daha 3 ayım var. Sizin ne güzel az kalmış. Bende ilk doğumumu 41.haftada yaptım. Sabah 6da adet sancısı gibi başlamıştı öğlen hastaneye gittiğimizde 15.30 gibi sıra beklerken suyum geldi orda. Sancılar çok hafif hafif gelip gidiyodu. 4 cm açılma olmuştu. Sonra suni sancıyı bi bastılar damarıma 3.5 saat sonra kızımı normal yoldan doğurdum. Ama çok acı çektim. Kızımın sağ tarafı aşırı derecede şiş doğdu. Zamanla o şişlik geçti ama göz kapağı düşüklüğü oluştu sonradan. 4 yaşında Ameliyat olucak , seneye yazın. Sskda doğum yapmıştım. Doktorlar çok ilgisiz hatta çok kötülerdi. Halen beddua okuyorum onlara. Yani hiç güzel anılarla ayrılmadım hastaneden. Şimdikinde sezeryan istiyorum. Kesinlikle normal doğum yapmam artık. Bebeğimi sağ salim kucağıma alayım başka hiçbir şey istemiyorum. ılk kızımın giysilerinden beşiğine her şeyi olduğu gibi yepyeni duruyor. Dediğiniz gibi herşey hazır olunca insan daha bi sabırsızlanıyo kucağına almak için. Şimdiden her gün takvime bakıyorum ve bir gün daha bitti diyorum. Hepimize hayırlı sağlıklı doğumlar arkadaşlar

:) benım ilk gebeliğim 35. haftamdayım,ve erken doğumdan hatta doğumdan cok korkuyorum :)

normal doğum düşünüyorum hastaneye nasıl yetişicez kimle gidicem nasıl anlıycam bu sancıları vsvsvs bi sürü korkum var...

sizce normal mi doğurmalıyım yoksa sezeryan mı

Sizinle aynı durumdayım bende. Sanki ilk bebeğimmiş gibi ( 2.) kızımı biran önce görmek için heyecandan ölüyorum valla. ama benim daha 3 ayım var. Sizin ne güzel az kalmış. Bende ilk doğumumu 41.haftada yaptım. Sabah 6da adet sancısı gibi başlamıştı öğlen hastaneye gittiğimizde 15.30 gibi sıra beklerken suyum geldi orda. Sancılar çok hafif hafif gelip gidiyodu. 4 cm açılma olmuştu. Sonra suni sancıyı bi bastılar damarıma 3.5 saat sonra kızımı normal yoldan doğurdum. Ama çok acı çektim. Kızımın sağ tarafı aşırı derecede şiş doğdu. Zamanla o şişlik geçti ama göz kapağı düşüklüğü oluştu sonradan. 4 yaşında Ameliyat olucak , seneye yazın. Sskda doğum yapmıştım. Doktorlar çok ilgisiz hatta çok kötülerdi. Halen beddua okuyorum onlara. Yani hiç güzel anılarla ayrılmadım hastaneden. Şimdikinde sezeryan istiyorum. Kesinlikle normal doğum yapmam artık. Bebeğimi sağ salim kucağıma alayım başka hiçbir şey istemiyorum. İlk kızımın giysilerinden beşiğine her şeyi olduğu gibi yepyeni duruyor. Dediğiniz gibi herşey hazır olunca insan daha bi sabırsızlanıyo kucağına almak için. Şimdiden her gün takvime bakıyorum ve bir gün daha bitti diyorum. Hepimize hayırlı sağlıklı doğumlar arkadaşlar

Günler çabuk geçiyor. İnşallah sağ salim alırsın kızını kucağına. Ama 2. doğumun daha kolay olduğunu okuyorum hep. Çevremdekilerden duyduklarım falan hep öyle. Neden vazgeçtin normal doğumdan... Daha iyi bir hastanede normal doğum yapabilirsin aslında. Ben Allah izin verdiği sürece normal doğumdan kesinlikle vazgeçmem. Ki ben de 3-4 saat kadar aşırı derecede sancı çektim. Ama doğumdan 1 hafta sonra tamamen iyileşmiştim. Sonrası daha iyi olduğu için normal doğum diyorum ben boshayallersmile Kolaycacık, sağlıklı doğumlar diliyorum arkadaşım... Sağ salim kızını kucağına alman dileklerimle...

Bu arada benim ağrım geçti dün. Şu an kuş gibi hissediyorum kendimi. Çok heycanlanmıştım oysa gelecek bebişim diye... kaydirigubbakcemile3

:) benım ilk gebeliğim 35. haftamdayım,ve erken doğumdan hatta doğumdan cok korkuyorum :)

normal doğum düşünüyorum hastaneye nasıl yetişicez kimle gidicem nasıl anlıycam bu sancıları vsvsvs bi sürü korkum var...

sizce normal mi doğurmalıyım yoksa sezeryan mı

35. haftayı bulmuşsun çok şükür.. 36. haftadan sonra erken doğum olarak bile kabul edilmiyor. Ben de çok korktum erken doğumdan. Sancım çok oldu bu hamileliğimde. Ama bak 39. haftayı bile gördüm çok şükür. Doğum olayına gelince; normal doğumda genel olarak öyle ha deyince sancı gelip de doğum olmuyor. Benim ilk doğumumda mesela gece saat 3 gibi ağrılarım başlamıştı. Kasılma yoktu ama. Adet sancısı gibiydi aynı. Saatler geçtikçe arttı. Sabah 9 da güya kontrole gitmiştik. Ama doğumun başladığını 5 cm açılma olduğunu öğrendik. Saat 9 ile 12 arası çektiğim sancılar da bi şekilde katlanılabilir sancılardı. Yani ben o saatlerde odamda klip izleyip dansediyor, ara ara duş alıyordum. Yüzüm gülüyordu. Ama 12 ile 3 arası sancılarım çok kuvvetlendi. Yine de hiç bağırmadım.. Sadece ağladım şakır şakır :kedi: Saat 3'te doğumhaneye aldılar. Ve tam yarım saat sonra kızımın sesi doğumhanede yankılanmaya başlamıştı. Öyle güzel bir andı ki o an, dünyalara değişilmeyecek gibi... Evet biraz zorlandım ama her güzelliğin bir bedeli vardır ama değil mi... Bebek çıkıp da sancılar birden kesildiğinde hayatımda hiç rahatlamadığım kadar rahatlamıştım. Kesiydi dikişti farketmedim bile. Çok güzel uyuşturmuşlardı. Sadece 1 gece yattım. Serum olduğu için o da... Sonraki günlerde hiç yatmadım desem yeridir. Dikişlerim hiç sorun çıkarmadı. 1 hafta sonunda sanki hiç doğum yapmamış gibi enerji dolu hissettim kendimi. 40'ım çıktıktan sonra ise özel hayatımıza kaldığımız yerden devam edebildik. :kedi: Hiç bi sorun yaşamadan, sanki hiç doğum yapmamış gibiydi herşey...

Sözün özü ben normal doğumdan çok ama çok memnun kaldım. Bu sebeple bu bebişimi de normal doğumla dünyaya getirmek istiyorum... İNŞALLAH !!! Doğumdan sonraki hissettiğim o zafer duygusu hiç bir şeyle paha biçilemez... :lepi:

Herkesin hakkında hayırlısı olsun inşallah...

walla bende 37+4 de dogum yaptım. erken dogum rıskım wardı zaten son 1 aydır ılac alıyodum. ılacı 37+0 da bıraktık. 4 gun dayanabıldı zilli kızım. sabaha karsı 5 gıbı nısanım geldı ve kanama basladı. 1 saat sonrada hafıften belımde ve kasıklarımda agrı basladı tıpkı adetlıymısım gıbı. 8 de doktora gıttık sancılarım baya artmıstı. gıderek artan ve dınlendıkce de gecmeyen bı adet agrısıydı bendekı... ıns sende sorunsuzca kavusursun bebegıne.

kızlar konu olarak açtım ama burdada sormak istiyorum size bende 28 haftalık hamileyim bebeğim kız .

sol kasığımda inceden bir ağrı var bi kaç satte bir tekrarlıyor erken doğumdan çok korkuyorum normal doğumda doğumunuz yaklaştığında yani iki ksaığınızda birden mi oluyor sancı yoksa sadece birindede olduğu oluyormu.Benim sancılarım çok az az oluyıor sol kasığımda ama yinede tereddüte kalıyorum neyin nesidir diye CEVAPLARSANIZ çok sevinirim

Bu arada benim ağrım geçti dün. Şu an kuş gibi hissediyorum kendimi. Çok heycanlanmıştım oysa gelecek bebişim diye... kaydirigubbakcemile3

canım benim oğlum 37.haftada geldiği için bunda da şartlandırmıştık kendimizi.en geç 38.haftada gelir diyorduk eşimle.her gün evi hazırlıyorum ha doğdu doğacak diye.böyle diye diye tam 3 hafta geçti.gel de bana sor ama nasıl geçti.bebeğim doğmayacak diye ağlıyodum son hafta artık.bir de herkes hergün arayıp daha doğurmadın mı diye sorup duruyodu.ama işte rabbim zamanını biliyor...

kızlar konu olarak açtım ama burdada sormak istiyorum size bende 28 haftalık hamileyim bebeğim kız .

sol kasığımda inceden bir ağrı var bi kaç satte bir tekrarlıyor erken doğumdan çok korkuyorum normal doğumda doğumunuz yaklaştığında yani iki ksaığınızda birden mi oluyor sancı yoksa sadece birindede olduğu oluyormu.Benim sancılarım çok az az oluyıor sol kasığımda ama yinede tereddüte kalıyorum neyin nesidir diye CEVAPLARSANIZ çok sevinirim

Bu gün itibariyle 38+4 oldu gebelik haftam. Ve daha geçen aya kadar hep kasık sancısı çektim. Ben de çok korktum erken doğum mu yapıcam acaba diye. İlk hamileliğimde hiç olmamıştı. Sakın ola kendini, erken doğum mu yapıcam acaba diye korkutma canım. Bence normal senin ağrıların da... Ama yine de doktoruna danışmalısın.

canım benim oğlum 37.haftada geldiği için bunda da şartlandırmıştık kendimizi.en geç 38.haftada gelir diyorduk eşimle.her gün evi hazırlıyorum ha doğdu doğacak diye.böyle diye diye tam 3 hafta geçti.gel de bana sor ama nasıl geçti.bebeğim doğmayacak diye ağlıyodum son hafta artık.bir de herkes hergün arayıp daha doğurmadın mı diye sorup duruyodu.ama işte rabbim zamanını biliyor...

Ben de 2 günde bir temizlik yapıyorum ağır işlerden kaçınarak. Herşeyim hazır olsun istiyorum. Her an gelir diye. Şimdiden bana da sormaya başladılar daha doğurmadın mı diye bilmiyorumkismile İnşallah hayırlı zamanda gelir. Kendi sancımla gelmese bile 40. haftamda suni sancıyla yine de normal doğum yapmak istiyorum Allah'ın izniyle...

bende 37. haftamdayım fakat doktor bebek 38lik görünüyor diyo her an gelecek diye tedirginiz çok istiyorum gelmesini ona kavuşmayı özledim gelmeyecek diye korkuyorum bebek biraz iriymiş gelmezse sezeryana alacaklar onu hiç istemiyorum ama düzensiz sancılarım da var gerçi benim 3. aydan beri sancım vardı böyle oluncada herkes hergün arayıp doğurmadın mı daha diyor geriliyorum ya size ne gene doğuramadım gibi düşüncelere kapılıp onlar sorunca mahçup oluyorum resmen bide her önüne gelen ne isim düşündünüz a o güzel değil bunu koy bir kişi de bulduğum isimlere güzel demedi onlara neyse insanlar pek meraklı ben kimseye karışıp birşey sormazdım ay ne çok dolmuşum ben ya sabah sabah

Canim Allah saglikli sihatli bebegini kucanini almak nasip etsin ins..
Rabbim kolaylik versin ins.. Ben 3. dogumu yaptim 4 ay once
3 de normal oldu. ve her dogum ilkinden daha kolay oldu benim.
benim 39 haftalik iken oldu ve hiç sanci cekmedim 1 hafta once nisan dedikleri kan geldi az az
son 2 gun de karnimda devamli kasilmalar ve belimde kopcak gibi agrilar oldu
sonra mutlu o an.. ins seninde kolaylikla gecer kuzucunu alirsin hayirliis ile kucagina..

Canim Allah saglikli sihatli bebegini kucanini almak nasip etsin ins..
Rabbim kolaylik versin ins.. Ben 3. dogumu yaptim 4 ay once
3 de normal oldu. ve her dogum ilkinden daha kolay oldu benim.
benim 39 haftalik iken oldu ve hiç sanci cekmedim 1 hafta once nisan dedikleri kan geldi az az
son 2 gun de karnimda devamli kasilmalar ve belimde kopcak gibi agrilar oldu
sonra mutlu o an.. ins seninde kolaylikla gecer kuzucunu alirsin hayirliis ile kucagina..

ıçim rahatlıyor böyle yazıları okudukça :eek: demek ki 2. doğum daha kolay oluyor. Çevremden de hep böyle duyuyorum. bir kaç gün sonra tecrübe edicem Allah'ın izniyle :teytey:

Güzel duaların için çoook teşekkürler a.s.

ıçim rahatlıyor böyle yazıları okudukça :eek: demek ki 2. doğum daha kolay oluyor. Çevremden de hep böyle duyuyorum. bir kaç gün sonra tecrübe edicem Allah'ın izniyle :teytey:

Güzel duaların için çoook teşekkürler a.s.

canım merhaba,bende böyle bi başlık açayım diyodum senin başlığı gördüm.bende 39+1 deyim bugün itibariyle 3.çocuğuma inşaallah.arkadaşların yazdıklarını okudum aynı şeyleri yaşamışız genellikle.ben ilk çocuğumda erkek diye gözümü 42. haftaya diktim ki daha çok sabırsızlanmayayım.oda 39+2 de geldi müthiş oldu :) ama ikincide (kızdı)kızlar erken doğuyo diye bide dr. gelişimi 1 hafta önce deyince kesin erken gelir dedim ama oda 40+0 da geldi artık doğmayacak falan diyodum sezeryen falan olcak diye ödüm kopuyodu hamdolsun olmadı.3.de ise ya rahat olayım bakmam gereken 2 çocuk var neden biran önce gelmesini istiyorum ki diye düşünsemde mümkün değil bu isteği kamçılayabilmek,artık buna merak mı denir bebek sevgisi mi denir hamilelikten sıkılmakmı denir ben adını koyamadım. :)
gelelim sancılara 1.de hafif sancı diyebileceğim sancı sabah 5-6 gibi başlayıp gece 11 e kadar sürdü 11den sonra 10dk da bir gelen sancıyla ertesi akşam 7 de hastaneye yattım 2-2,5 saat bide suni sancıyla birlikte çektim sonra doğdu bebeğim hamdolsun.ve o kadar korktumki sancıdan 2.hamileliğimde herkese acaba az sancıyla doğuran varmı diye sancılarını soruyodum .2.de gündüz 12de hafif sancım başladı gece 1'e kadar.sonra kız sancısı olduğu için pekde hafiflemeden başladı taki gece 3,5 a kadar.zaten çok sancı çekiyorum diye hastaneye gecikince evde doğdu yavrum .oda ayrı bi güzel tecrübe oldu benim için .bundada merakla beklemekteyim o süreci .inşaallah hayırlı normal ve kolay olur sancıda doğumda.rabbim herkesin gönlüne göre versin ve kolaylaştırsın zorlaştırmasın inşaallah.biraz uzun oldu ama insan hiç bir noktayı atlayamıyor.anlayacağınızı umuyorum .iyiy akşamlar .

canım merhaba,bende böyle bi başlık açayım diyodum senin başlığı gördüm.bende 39+1 deyim bugün itibariyle 3.çocuğuma inşaallah.arkadaşların yazdıklarını okudum aynı şeyleri yaşamışız genellikle.ben ilk çocuğumda erkek diye gözümü 42. haftaya diktim ki daha çok sabırsızlanmayayım.oda 39+2 de geldi müthiş oldu :) ama ikincide (kızdı)kızlar erken doğuyo diye bide dr. gelişimi 1 hafta önce deyince kesin erken gelir dedim ama oda 40+0 da geldi artık doğmayacak falan diyodum sezeryen falan olcak diye ödüm kopuyodu hamdolsun olmadı.3.de ise ya rahat olayım bakmam gereken 2 çocuk var neden biran önce gelmesini istiyorum ki diye düşünsemde mümkün değil bu isteği kamçılayabilmek,artık buna merak mı denir bebek sevgisi mi denir hamilelikten sıkılmakmı denir ben adını koyamadım. :)
gelelim sancılara 1.de hafif sancı diyebileceğim sancı sabah 5-6 gibi başlayıp gece 11 e kadar sürdü 11den sonra 10dk da bir gelen sancıyla ertesi akşam 7 de hastaneye yattım 2-2,5 saat bide suni sancıyla birlikte çektim sonra doğdu bebeğim hamdolsun.ve o kadar korktumki sancıdan 2.hamileliğimde herkese acaba az sancıyla doğuran varmı diye sancılarını soruyodum .2.de gündüz 12de hafif sancım başladı gece 1'e kadar.sonra kız sancısı olduğu için pekde hafiflemeden başladı taki gece 3,5 a kadar.zaten çok sancı çekiyorum diye hastaneye gecikince evde doğdu yavrum .oda ayrı bi güzel tecrübe oldu benim için .bundada merakla beklemekteyim o süreci .inşaallah hayırlı normal ve kolay olur sancıda doğumda.rabbim herkesin gönlüne göre versin ve kolaylaştırsın zorlaştırmasın inşaallah.biraz uzun oldu ama insan hiç bir noktayı atlayamıyor.anlayacağınızı umuyorum .iyiy akşamlar .
vay be hiç tarihe bakmadan yazdım meğer konu 2010 a aitmiş :)))

X