Bulunduğunuz yerdeki SSK ya sorun bence onlar sizi en iyi şekilde bigilendirirler..
doğum paranızı almak istiyorsunuz galiba bunun için sskya gitmenize gerek yok. çalışabilir kağıdı doğum öncesi ve sonrası işgörmezlik belgelerinizi şirketinize gönderdiyseniz internetten bildirim yapabilirler. ssk.gov.tr adresinde çalışmadığına dair bildirim girişi var. orda şirket kendi e_bildirge şifresi ile rapor bildirimlerinizi yapacak ve siz bildirim yapıldıktan 3 gün sonra ptt ten paranızı alabilirsiniz.
biz bu şekilde bildirim yapıyoruz. umarım işinize yarar
canım sekerft arkadaşımızın yorumu doğru ancak sen hastanenin kendi göndermesi gereken evrakı sana teslim ettiğini söylüyorsun. burada bi tuhaflık olabilir. bence kadıköy sgk müdürlüğünü arayıp durumu aynen anlatmalısın. tlf ile müdürlükleri düşürmek bazen zor olabiliyor ama bence dene. hakkının yanmasını istemem. belki gitmeden kargo yada iadeli taahhütlü posta ile de yollayabilirsin.
canım,, benim doğum yaptığım hastane göndermesi gereken evrağı,işyerimin olduğu sskya değilde doğum yaptığım ssk il müdürlüğüne göndermişti.yani yanlış yapmıştı.doğum yaptığım ilin ssk sı yanlışlığı görunce kendileri evrağı çalıştığım ile göndermişler.Bu yanlışlık sürecinde bile benim param pttye yatmıstı bile.evrağı vs dert etme sen.
arkadasında dediği gibi işyerin gerekli ekranlardan çalışamazlık girişini yapsın.raporunu işlesin o bile yetiyor.hatta tc kimlik numaranla havale cıkmısmı ona bile bakabilirsin ssk web sitesinden.bulamasan tarif ederim sayfayı..
Canım verdikleri 2 kuruş para değil normal sgk lıları bilmiyorum ama ben szöleşmeli öğretmenim bana 4,5 milyar para yattı ama benim işim devam ettiği için ben bu paradan sadece 150 milyonunu alabildim kalanı tekrar yatırdım,ama çalışmayan kişi olsaydım tamamını alcaktım o zamanda fena para olmazdı hani...