doğum raporu ve ödeneği hakkında yardım lütfen....

Zamanilac

Guru
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2010
648
0
:uhm:merhaba arkadaslar.bu konu adı altında baya topikler acılmıs fakat benım sorunum bıraz daha farkı.eger bilgisi olan varsa çok sevınırıım
ben hamılelıgımın 32.haftasında 5 hafta daha calısabılır raporu alarak 37. haftamda yanı 1 nısanda dogum iznınıne ayrıldım.21 nısandada dogumu yaptım.calısabılır raporumu ve dogum belgelerımı falan iş yerı muasebeme gonderdım.ancak sorun şu ki;ben konyada ikamet edıyorum fakat şirketım istanbulda.halıyle ssk prımlerım ist.kadıköy sskdan yatıyor.hastene gereklı belgelerı ssk konyada olmadıgı için gonderemeyeceklerını soyledı ve ewrakları hazırlayıp bana verdıCADIARZU.bıde özel hastane olacak.her neyse, benım 21 temmuzda ıznım bıtıyor.ben ıznım bıttıgınde bu evrakları teslım etmek için burdan kalkıp istanbul kadıköy sskyamı gıdıcem yanı.bunun baska bi yolu yokmukafamçokkarıştı.bu durumu yasamıs olan varmı daha öncesınde.???:1no2:
bıraz karısık oldu galıba.zaten işlerde bu kadar karısık işte.umarım bi aydınlatan fıkır veren olur.şimdiden teşekkürler...

Bulunduğunuz yerdeki SSK ya sorun bence onlar sizi en iyi şekilde bigilendirirler..

doğum paranızı almak istiyorsunuz galiba bunun için sskya gitmenize gerek yok. çalışabilir kağıdı doğum öncesi ve sonrası işgörmezlik belgelerinizi şirketinize gönderdiyseniz internetten bildirim yapabilirler. ssk.gov.tr adresinde çalışmadığına dair bildirim girişi var. orda şirket kendi e_bildirge şifresi ile rapor bildirimlerinizi yapacak ve siz bildirim yapıldıktan 3 gün sonra ptt ten paranızı alabilirsiniz.
biz bu şekilde bildirim yapıyoruz. umarım işinize yarar

doğum paranızı almak istiyorsunuz galiba bunun için sskya gitmenize gerek yok. çalışabilir kağıdı doğum öncesi ve sonrası işgörmezlik belgelerinizi şirketinize gönderdiyseniz internetten bildirim yapabilirler. ssk.gov.tr adresinde çalışmadığına dair bildirim girişi var. orda şirket kendi e_bildirge şifresi ile rapor bildirimlerinizi yapacak ve siz bildirim yapıldıktan 3 gün sonra ptt ten paranızı alabilirsiniz.
biz bu şekilde bildirim yapıyoruz. umarım işinize yarar

çok tesekkür edrım ya.bu benı rahatlattı...a.s.

canım sekerft arkadaşımızın yorumu doğru ancak sen hastanenin kendi göndermesi gereken evrakı sana teslim ettiğini söylüyorsun. burada bi tuhaflık olabilir. bence kadıköy sgk müdürlüğünü arayıp durumu aynen anlatmalısın. tlf ile müdürlükleri düşürmek bazen zor olabiliyor ama bence dene. hakkının yanmasını istemem. belki gitmeden kargo yada iadeli taahhütlü posta ile de yollayabilirsin.

canım,, benim doğum yaptığım hastane göndermesi gereken evrağı,işyerimin olduğu sskya değilde doğum yaptığım ssk il müdürlüğüne göndermişti.yani yanlış yapmıştı.doğum yaptığım ilin ssk sı yanlışlığı görunce kendileri evrağı çalıştığım ile göndermişler.Bu yanlışlık sürecinde bile benim param pttye yatmıstı bile.evrağı vs dert etme sen.
arkadasında dediği gibi işyerin gerekli ekranlardan çalışamazlık girişini yapsın.raporunu işlesin o bile yetiyor.hatta tc kimlik numaranla havale cıkmısmı ona bile bakabilirsin ssk web sitesinden.bulamasan tarif ederim sayfayı..

canım sekerft arkadaşımızın yorumu doğru ancak sen hastanenin kendi göndermesi gereken evrakı sana teslim ettiğini söylüyorsun. burada bi tuhaflık olabilir. bence kadıköy sgk müdürlüğünü arayıp durumu aynen anlatmalısın. tlf ile müdürlükleri düşürmek bazen zor olabiliyor ama bence dene. hakkının yanmasını istemem. belki gitmeden kargo yada iadeli taahhütlü posta ile de yollayabilirsin.

cevabın için tşk ederım canım.skk yı aradım.ama oradakı memurun bızım kadar bıle bılgısı yok inanın.kem küm ettı kapattı.kalakaldım tlfnun basında.bende ewrakların fotokopilerını cekıp aps ile yolladım.asılları gondermedım arada kaynar falan dıye korktum.:KK1:bılgı edınme kanunu varmıs.ordanda mail attım cevap geldı izniniz bitince yatacak dıye ama hala yatan bı para yok.bakalım beklemedeyım.kafam allak bullak oldu.ama yınede bırakmıcam bu parayı onlara:roflol:

canım,, benim doğum yaptığım hastane göndermesi gereken evrağı,işyerimin olduğu sskya değilde doğum yaptığım ssk il müdürlüğüne göndermişti.yani yanlış yapmıştı.doğum yaptığım ilin ssk sı yanlışlığı görunce kendileri evrağı çalıştığım ile göndermişler.Bu yanlışlık sürecinde bile benim param pttye yatmıstı bile.evrağı vs dert etme sen.
arkadasında dediği gibi işyerin gerekli ekranlardan çalışamazlık girişini yapsın.raporunu işlesin o bile yetiyor.hatta tc kimlik numaranla havale cıkmısmı ona bile bakabilirsin ssk web sitesinden.bulamasan tarif ederim sayfayı..

canım walla saslıymıssın.enın raporunu alan memur insaflıymısta gereklı yere gondermış.ben altı üstü bılgı almak için gıttımde yüzüme ble bakmdılar.baglı oldugunuz kuruma gıdın dedıler.iş yerım netten girişi yapmıs ama hala bı durum yok.heryer farklımı işliyo bilemedım ya.vereceklerı 2 kurus para insanın burnundan getırıyolar işte:bbo:

Canım verdikleri 2 kuruş para değil normal sgk lıları bilmiyorum ama ben szöleşmeli öğretmenim bana 4,5 milyar para yattı ama benim işim devam ettiği için ben bu paradan sadece 150 milyonunu alabildim kalanı tekrar yatırdım,ama çalışmayan kişi olsaydım tamamını alcaktım o zamanda fena para olmazdı hani...

Canım verdikleri 2 kuruş para değil normal sgk lıları bilmiyorum ama ben szöleşmeli öğretmenim bana 4,5 milyar para yattı ama benim işim devam ettiği için ben bu paradan sadece 150 milyonunu alabildim kalanı tekrar yatırdım,ama çalışmayan kişi olsaydım tamamını alcaktım o zamanda fena para olmazdı hani...

walla iyi para yatmıs.bide ben görebilseydım offff:1no2:

X