Doğum Parasını alan var mı?

Axsxk-xix Asi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2007
38
0
Merhaba kızlar...

Maalesef 20 gün sonra 4 aylık doğum iznim bitiyor ve iş başı yapıyorum. Tabii ilk iş olarak SSK'dan doğum paramı almak istiyorum. ama merak ettiğim konu ödeme yapmaları ne kadar sürüyor, belli bir bekletme-erteleme süreleri var mı, yoksa hemen alabilecek miyim paramı???

Son aylarda doğum yapıp da, doğum parasını almış arkadaşlar yanıtlarsanız çok sevinirim...

canım doğum izninin bitiş tarihinden itibaren herhangi bir gün ssk ya gidip belgelerini götürüyorsun. bu arada istenen belgeler aklımda kaldığı kadarıyla; 120 iş gününü gösteren vizite kağıdı, doğum raporu, 2 ay doğum öncesi ve 2 ay doğum sonrası geçici iş görmezlik raporları, nüfus cüzdanı fotokopisi, sağlık karnesinin ön yüzünün fotokopisi. bunlarla sskya başvuruyorsun sana 3 gün sonra ptt den paranı alabilirsin diyorlar. bu kadar.ben o şekilde aldım.

arkadaşlar benim bundan habrim yoktu
doğumdan sonraki herhangi bir zaman içinde alınabilirmi yoksa belirmi süresi varmı.hem ne kadar bu ücret

ben 1.550 aldım hatta postaneye hemen paranız yatar diyolar...ben 1,5 hafta sonra aldım
hatta 1,550 sinin 50 si ise doğum parasıymış ne çok ne çok yarısını alsınlar geri

arkadaşlar doğum izninde maaşlarınızı aldınızmı peki benim şirketim maaşımı düzenli olarak yatırdı bazıları maaşını aldıysan ssk doğum parası ödemez diyolar

çalışmadığın için ssk sana para veriyor rapor paranı işyerinin raporluyken para vermesine şaşırdım valla....ama raporluysan alırsın ama işyerine çalışmadığına dair bi belge alıyosun ya işyeri sorun çıkarmazsa verirse paranıda alırsın yani bence

ben 1.550 aldım hatta postaneye hemen paranız yatar diyolar...ben 1,5 hafta sonra aldım
hatta 1,550 sinin 50 si ise doğum parasıymış ne çok ne çok yarısını alsınlar geri

merhaba nehiray,

1550 ytl aldım diyorsun. sanırım maaşa göre hesaplanıyor, aşağı yukarı izinli olduğun dönemde kazanacağın paraya denk düşmeli diye biliyorum

meraba bende maaşımı aldım ama sigortadan aldığım parayı iş yerine vericem benimde iznim salı günü bitiyor 3,4 ay ücretsiz izin almayı düşünüyorum

meraba bende maaşımı aldım ama sigortadan aldığım parayı iş yerine vericem benimde iznim salı günü bitiyor 3,4 ay ücretsiz izin almayı düşünüyorum

tatlım benim başıma aynı şey hamileliğimin başındada gelmişti düşük tehlikesi sebebi ile 1 ay raporluydum şirketim maaşımı ödedi sigortadan parayı onlar alıp kullanacaklardı noterden vekalet bile verdim almalar için ama daha sonra ne oldu bilmiyorum parayı sigortadan alıp tekrar bana yatırdılar acaba şimdide aynısını yapararmı diyorum

kızlar benim bildiğim doğumdan sonra yarısı doğumdan 2 ay sonrasıda kalanı alınıyormuş siz tek seferdemi aldınız?yani bi kaç arkadaşım öyle iki parça halinde aldıda ondan sordum.

merhaba nehiray,

1550 ytl aldım diyorsun. sanırım maaşa göre hesaplanıyor, aşağı yukarı izinli olduğun dönemde kazanacağın paraya denk düşmeli diye biliyorum

canım benim maaşım fazla değildi asgari ücret alıyordum. ona görede sigortam yatıyordu sigortamı yüksk yatırsalardı farklı oluyomuş benim çalıştığım yerde herkes aynı aldı.. başka yerde çalışan bir arkadaşım vardı oda 2000 almıştı farklı oluyor evet

Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim Nehiray :)

kızlar emekli sandığında böle bir doğum parası war mı acaba,

ezra bu doğum parası dediğimiz bir tür ücretli izin aslında. çalışan kadınlar doğum öncesi 2 ay, doğum sonrasında 2 ay daha ücretli izne ayrılıyorlar. bu 4 ay boyunca kazanman gereken tutara denk düşen bir meblağı (aslında son 120 gündeki brüt maaşının ortalamasının 3'te 2'si) sgk sana izin sonunda ödüyor. artık emekli sandığı-ssk ayrımı kalmadığına göre işleyiş aynıdır diye düşünüyorum. sgk'nın web sitesinden daha fazla ayrıntı bulabilirsin sanırım

merhabalar ben eylülde doğum yapacaklar arasındayım bir oğlum olacak allahın izniyle.sizlere bişey sormak istiyorum.öncelikle hepinizin bebeği hayırlı uğurlu,ve ömürlü olsun.Allahım analı babalı büyütsün darıı bizlere.
ben hamile kalınca hem eşimin isteği hem de ağır bir işim olması nedeniyle işi bıraktım.ama sigortam eşimin işyerinde yürüyor.
doğum parasından nasıl yararlanabilirim? benim de rapor almam gerekiyor sanırım ama bu konu hakkında hiç bilgim yok.ne yapmam gerektiği konusunda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden hepinize teşekkürler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…