Doğum Parası

Umut171

Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2021
119
-157
18
Merhaba 4 aylık hamileyim ve ssklı olarak çalışıyorum. Doğum parası olayı nasıl oluyor? Doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra 8 hafta yasal izin hakkım varmış sanırım. İzin aldığımda maaşımı devlet mi ödüyor doğum parası adı altında?

Öncelikle bebeğiniz sağlıkla doğsun inşaAllah bende 8 aylık hamileyim çok tecrübeli değilim bu konuda ama bildiklerimi aktarayım; Doğumdan önce 40 haftalık gebelik üzerinden hesaplandığı için 8 hafta buda 32. Haftanıza denk geliyor izin kullanabilirsiniz yani doğumdan önce 32. haftanızda doktorunuzdan çalışamaz raporu alarak izne ayrılabilirsiniz doğumdan sonra da 8 hafta 2 aya tekabül ediyor ücretli izin hakkınız bulunuyor. Ama derseniz ki ben çalışırım, kendimi iyi hissediyorum bebeğimde sağlıklı o zaman 32. Haftanızda doktorunuza çalışabilir raporu yazdırırsınız ve en fazla 37. Haftanıza kadar çalışmaya devam edebilirsiniz. Doğumdan önce kullanmadığınız o 8 haftalık iznide doğum sonrasına aktarabilirsiniz bu arada doğum ücreti doğum gerçekleştikten sonra ödenmeye başlanıyor, mesela ben 35. Haftamdayım ve izine ayrıldım doğum sonrası 8 hafta iznimin üzerine 4 hafta çalışmış olduğum iznim eklenecek böylelikle 37 ye kadar çalışmadığım için doğumdan önce 2 hafta doğumdan sonra 12 hafta ücretli izin kullanmış olacağım. Umarım anlatabilmişimdir karışık olmamıştır

Aynen dogumdan once 8 hafta dogumdan sonra 8 hafta olmak uzere devlet yasal hak taniyor. Eger dogumdan sonra calisacaksaniz 32. Haftanizda iyi durumdaysaniz doktorunuzdan calisabilir raporu alarak 37. Haftaya kadar calisip bu sureyi dogumdan sonraniza aktarabilirsiniz. Her halukarda 16 haftalik rapor parasi alacaksiniz ama bu parayi her ay degil rapor bitiminden birkac ay sonra hesabiniza yatiyor o zaman cekebileceksiniz.

İnşallah sizin de bebeğiniz sağlıkla doğsun Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Çok da güzel anlatmışsınız çok teşekkür ederim bilgiler için herhangi bi kesinti oluyor mu peki bu yatırılan ücrette? O konu hakkında bilginiz var mı?

Teşekkür ederim cevap için. Yatırılan ücrette bir kesinti oluyor mu peki o konu hakkında bi bilginiz var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…