Öncelikle bebeğiniz sağlıkla doğsun inşaAllah bende 8 aylık hamileyim çok tecrübeli değilim bu konuda ama bildiklerimi aktarayım; Doğumdan önce 40 haftalık gebelik üzerinden hesaplandığı için 8 hafta buda 32. Haftanıza denk geliyor izin kullanabilirsiniz yani doğumdan önce 32. haftanızda doktorunuzdan çalışamaz raporu alarak izne ayrılabilirsiniz doğumdan sonra da 8 hafta 2 aya tekabül ediyor ücretli izin hakkınız bulunuyor. Ama derseniz ki ben çalışırım, kendimi iyi hissediyorum bebeğimde sağlıklı o zaman 32. Haftanızda doktorunuza çalışabilir raporu yazdırırsınız ve en fazla 37. Haftanıza kadar çalışmaya devam edebilirsiniz. Doğumdan önce kullanmadığınız o 8 haftalık iznide doğum sonrasına aktarabilirsiniz bu arada doğum ücreti doğum gerçekleştikten sonra ödenmeye başlanıyor, mesela ben 35. Haftamdayım ve izine ayrıldım doğum sonrası 8 hafta iznimin üzerine 4 hafta çalışmış olduğum iznim eklenecek böylelikle 37 ye kadar çalışmadığım için doğumdan önce 2 hafta doğumdan sonra 12 hafta ücretli izin kullanmış olacağım. Umarım anlatabilmişimdir karışık olmamıştır