Doğum Öncesi Sigorta İşlemleri Hakkında Yardım

cardigans

Guru
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2009
43
2
Herkes merhaba,

Bilen arkadaşlara danışmak istediğim bir konu var.Seneye temmuz -Ağustos gibi hamile kalmayı planlıyorum,ilk bebeğimiz olacak.Doğum için sigorta yaptırmak ve şimdiden ödemek istiyorum ama bu işler nasıl oluyor bilmiyorum. yani 1 sene önceden sigortayı yaptırmak gerekiyormuş sanırım ki doğum da faydalanabilesin. Hangi sigortalar uygundur ve iyidir,sizler yaptırdıysanız bana fikir verir misiniz?

Şimdiden cevaplayan arkadaşlarıma teşekkürler.

arkadasım benmde ozl sıgrtam var 1 sene onceden yaptrman gerek ama tavsıyem sımıden yaptr 2. polıcen buna orantılı artıck bnde yenı hamıleyım 1 bucuk aylk bızde subat aynda yaptrmıstk yanı ALLAH nasıp ederse benm dogumum mart sonu nısan basına gelck yanı 2. polıcyı baslatms olcz onemlı oln 2. polıceyı baslatmak 1 gun gecse ogun dogm etsn kabul yanı :))) gerckten faydalı bırsey ben herseyden cok cocugun sıgortalı dogacak olmasındn dolyı yaptrmayı terch ettım dogmda gelısebılck hehangı bırseyı tumuyle karsılıyolr ılk asılrı muayenelerı vs bebek ıcın cok ıyı bısey.. Hersey gonlunce olsn ınsallah saglıkla alırsın cocugunu kucagına

merhaba canım ben de doğum için sigorta yaptırmak üzereyim
ben allianzda karar kıldım yatarak limitsiz yaptırıcam, bekleme süresi 5 ay yani en erken 5 ay sonra hamile kalabilirim, doğumu karşılaması için 1 yıl sonra poliçemi yenilemem gerek, bu arada gebelik başladğında muayenelerde testlerde vs iyi bir indirim sağlıyor ve doğumu da tamamen karşılıyor. Yanlız bebeği 15 gün sonra sigortalatabiliyorsun Allah korusun küvez falan gerekirse masraflar bize ait oluyor.
Diğer sigortaları araştırdım genelde 1 yıl bekleme süreleri var ben 1 yıl beklemeyi istemediğim için tercih etmedim ama sen nasılsa 1 yıl sonra düşünüyorsun bu yüzden her birini iyi araştır, örneğazin yapı kredi bebeği de doğar doğm karşılıyor bu çok iyi anlaşmalı olduğu hastanelerde sanırım muayeneleri de ücretsiz yaptırabiliyorsun iyi bir alternatif bence senin için.
Bir de sana tavsiyem doktorunu ve doğumu hangi hastanede yapacağına karar ver buna göre araştır ben acıbademde düşündüğüm için önce acıbadem sigortaya yöneldim 280 tl olan muayeneyi 180 TL ye indiriyor, allianz ise 110 TL'ye ve acıbadem yıllık 1750 gibi bir rakam verdi allianz ise 1090 , arkadaşımın tavsiyesi ve araştırmalarım üzerine inşallah pazartesi yaptıracağım ben de
Sana da mutlaka tavsiye ederim sigorta yaptırmanı canım

arkadasım benmde ozl sıgrtam var 1 sene onceden yaptrman gerek ama tavsıyem sımıden yaptr 2. polıcen buna orantılı artıck bnde yenı hamıleyım 1 bucuk aylk bızde subat aynda yaptrmıstk yanı ALLAH nasıp ederse benm dogumum mart sonu nısan basına gelck yanı 2. polıcyı baslatms olcz onemlı oln 2. polıceyı baslatmak 1 gun gecse ogun dogm etsn kabul yanı :))) gerckten faydalı bırsey ben herseyden cok cocugun sıgortalı dogacak olmasındn dolyı yaptrmayı terch ettım dogmda gelısebılck hehangı bırseyı tumuyle karsılıyolr ılk asılrı muayenelerı vs bebek ıcın cok ıyı bısey.. Hersey gonlunce olsn ınsallah saglıkla alırsın cocugunu kucagına

canım bebeğin hayırlı olsun seninki hangi sigorta acaba, bekleme süren senin de 1 yıl değil o zaman canım öyle mi bir de bebeği doğar doğmaz sigortalıyomuş bilgi verirsen sevinirim dediğim gibi ben de yaptıracağım da???

canım bebeğin hayırlı olsun seninki hangi sigorta acaba, bekleme süren senin de 1 yıl değil o zaman canım öyle mi bir de bebeği doğar doğmaz sigortalıyomuş bilgi verirsen sevinirim dediğim gibi ben de yaptıracağım da???

Benim sigrtam yapı kredı b memnunum hastane ındırımlerı fln cok ıyı ama tabı polıcmı yenıledktn sonra butun masrflrı karsılıck yanı ben doguma gırmeden 2 ay kadr bundn yararlanabılcm :)) belkı olmaz dıye denemeye basladık ılkınde olnca zaman daraldı :))) ben memnunum sıgrtamdan tabıkı sende arastrmalrını yap ama tavsıyem herseyı kapsyn bebegını sıgrtalı yapan bı kurumu tercıh et mısal yapı kredı cocuk dogr dogmaz sıgrtalı oluyo cıkabılck her turlu aksılıgı tamamen karsılıyo ALLAH gostermesın tabıkı lakın bence cok gerklı bırsey hem anne hem bebek ıcın cok ıyı bısey mutlaka yaptr ıhmal etme cok rahat edersın

Canım, öncelikle bebeğini sağlıkla kucağına almanı dilerim:) ..
Haklısın,vakit kaybetmeden araştırıp,bebeği de kapsayan bir sigorta yaptırmalıyım.Çok sağol yanıtın için, sigortaya karar verince mutlaka sizlerle paylaşacağım.

merhaba canım ben de doğum için sigorta yaptırmak üzereyim
ben allianzda karar kıldım yatarak limitsiz yaptırıcam, bekleme süresi 5 ay yani en erken 5 ay sonra hamile kalabilirim, doğumu karşılaması için 1 yıl sonra poliçemi yenilemem gerek, bu arada gebelik başladğında muayenelerde testlerde vs iyi bir indirim sağlıyor ve doğumu da tamamen karşılıyor. Yanlız bebeği 15 gün sonra sigortalatabiliyorsun Allah korusun küvez falan gerekirse masraflar bize ait oluyor.
Diğer sigortaları araştırdım genelde 1 yıl bekleme süreleri var ben 1 yıl beklemeyi istemediğim için tercih etmedim ama sen nasılsa 1 yıl sonra düşünüyorsun bu yüzden her birini iyi araştır, örneğazin yapı kredi bebeği de doğar doğm karşılıyor bu çok iyi anlaşmalı olduğu hastanelerde sanırım muayeneleri de ücretsiz yaptırabiliyorsun iyi bir alternatif bence senin için.
Bir de sana tavsiyem doktorunu ve doğumu hangi hastanede yapacağına karar ver buna göre araştır ben acıbademde düşündüğüm için önce acıbadem sigortaya yöneldim 280 tl olan muayeneyi 180 TL ye indiriyor, allianz ise 110 TL'ye ve acıbadem yıllık 1750 gibi bir rakam verdi allianz ise 1090 , arkadaşımın tavsiyesi ve araştırmalarım üzerine inşallah pazartesi yaptıracağım ben de
Sana da mutlaka tavsiye ederim sigorta yaptırmanı canım

Öncelikle çook teşekkürler tatlım,sen de bebişkonu sağlıkla kucağına alırsın inşallah :)
ben de yarından itibaren araştırmaya başlayacağım. bu arada çokyakın bir arkadaşım 20 gün önce Acıbadem de yaptı doğumunu çok ama çok memnun kaldı,umarım sende memnun kalırsın. Şuan konu ile ilgili çok bilgiye sahip olmadığım için araştırıp sonra kafama takılanları da sizlerle paylaşmak istiyorum.Bakalım umarım kesemize ve aklımıza uygun bir sigorta buluruz:)

selam
sağlık sigortalarını araştıra araştıra epey bir uzman oldum nerdeyse ben ilk doğumumda anadolu sigortayı kullanmıştım daha önce çalıştığım şirkette sağlık sigortam anadoluydu işten ayrıldım yenileme yapıp devam ettik çok güzel kapsamlı bir sigorta fakat kötü tarafı şu doğum için ayrılan teminatı biz bitirdik ve ücretli doğum yaptım:KK43:size rutin kontroller için bir bütçe ayırmıyor 5000tl doğum teminatı veriyor örneğin bunu siz doktora gittikçe kullanıyosunuz tahliller,testler birde amniyosentez oldum bitti:KK43:(şimdi 2.bebeği düşünüyoruz onun içinde kıştan beri araştırıyorum sormadığım incelemediğim bir sigorta firması kalmamıştır sanırım birde bekleme süresi var tabiki eşim yaşımız geçiyor çocukta büyüyor en az hangisinde süre az ise onu yaptıralım dedi ve allianz da karar verdik 6ay sonra doğumla ilgili herşeyi karşılıyor.spinal,sezeryan,epidural doğumların tamamını ödüyor.eski ve sağlam bir şirket onun içinde en mantıklısı allianz geldi.etrafımda kullananlardan çok memnun olduklarını duydum bizde başlattık 4ay sonra artık allah kısmet ederse başlayacağız bakalım çalışmalarımıza:)allah isteyen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin ama sağlık sigortası kesinlikle doğumda şart arkadaşlar:))

X