Doğum öncesi izni uzatma

rabisp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2006
22
0
Merhaba

Son adet tarihim 24 Ağustos 2008 ve memurum.31+1 günlük hamileyim. Çalışabilir iznini 32. hafta bitince mi alacağım yoksa bu hafta içi mi almalıyım?

Biliyorsunuz 5 hafta doğum öncesi izninizi kullanarak 37. haftaya kadar çalışabiliyor ve sonra doğum sonrasına aktarabiliyoruz. Mesela ben 37. haftaya kadar çalışamadım. 35. haftada ayrılmak istedim yapabilir miyim? Nasıl yapabilirim?

Ya da 35. haftaya kadar izin aldım, iyi hissedersem 37. haftaya kadar yeniden uzatabilir miyim?

Cevaplarsanız sevinirim.

bende memurların doğum izni süresinin nasıl olacağını çok merak ediyorum bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bilgi verebilirlermi acaba?

Öncelikle rapisp,Allah bebeğini güle güle doğurmayı nasip etsin...
657 sayılı devlet memurları kanuna göre : Memura doğum yapmasından önce 8hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 8 hafta olmak üzere 16 hafta süre ile aylıklı izin verilir.Çoğul gebelik halinde ,doğumdan önceki 8 haftalık süreye 2 hafta süre eklenir.Ancak sağlık durumu uygun olduğu takdirde,doktor onayı ile memur isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar işyerinde çalışabilir.Bu durumda memurun çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir.
Şimdi gelelim soruna 37. haftaya kadar çalışabilir raporunu 32. hafta içinda alıp okuluna teslim etmen gerekiyor ancak bu süre zarfında izin yada rapor kullanırsan doğum öncesi izninden düşülerek doğum sonrasına eklenir.Çünki aldığın rapor "sağlık durumum iyi doğuma 3 hafta kalana kadar çalışabilirim anlamını taşıyor."

X