Doğum öncesi izne ayrılan ssklı anneler..

rosebud35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2008
137
7
Merhabalar.. 32. haftamda doğum öncesi iznime ayrıldım.(ssklıyım) Raporum 1 fotokopisini işyerim aldı. Raporumun aslı bende şuan. Kesilecek maaşımı alabilmem için şuan yapmam gereken bir işlem var mı? Benim gb izne ayrılanlr varsa ne gb işlemler yaptılar? Ücretimi doğum iznim tamamen tamamlandıkta sonra mı alıcam??Yardımcı olabilecekler varsa çok sevinirim..

Şuanda yapılabilecek olanları yapmışsın zaten.Raporunun aslını kaybetme zaten şimdilik açık bir raporun vardır elinde doğum yaptığın zaman doktorun sana kapanış yazıcak onuda tekrar işyerine götürüp bildireceksin..Onlar SSK ya bildirim yapıcaklar ve sonra 10-15 gün içinde paranı alabilirsin...Ama tamamen doğum iznin bitmiş olucak..

geçici iş göremezlik raporumu bende 32. haftada aldım. bi tanesi muhasebecide diğeri sarı olan kağıt bende banada kaybetme dediler bununla ghidip hastaneden doğum raporu alacaksın dediler. para konusunda emin değilim ama doğum gerçekleştikten sonra diye tahmin ediyorum sadece. zamnı geldiğinde internetten araştırırız

ben biraz araştırmaya çalıştım ama pek bi bilgiye ulaşamadım. ozaman raporlarla ilgili şuanda yapılabilecek bişi yok. sskya sordum ama kimse bişi bilmiyor. Oraya git buraya git, bizle alakalı deil diorlar.. Ozman doğum yapınca doktor raporu kapatıcak. Doğum sonrası izni başlatıcak. izin tamamen bitincede ücret için başvurucaz..

32.haftanda gerekeni yapmışsın zaten.şimdi doğumu bekle.doğumda da bir rapor alacaksın.doğumdan sonra iki raporunuda vizite kağıtlarınla beraber 10 gün içinde en yakın sgk ya başvuracaksın.sana bir dilekçe verecekler.onu doldurup diğer belgelerinle birlikte ödeme merkezine gönderecek.ve ödeme merkezi paranı ptt ye yatıracak.ve doğum paranı doğumdan sonra 56.günü pttden alabilirsin.

merhaba. bende dogum iznindeyım.3 hafta calısabılır raporu alıp 37.haftada izne ayrıldım.roporu iş yerıme gonderdım ama ssk ya gıdıp basvurmam olanaksız.çünkü ssk primlerim ist-kadıköyden yatıyo ben konyada ikamet edıyorum.nasıl bir yol izlemem lazım?bilgisi olan varmı;paylasırsa sevınırım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…