Doğum öncesi genital temizlik....

Mucizeem

İyi ki geldin Meleğimmmm Eylül Ayşe'm...
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2014
536
377
53
30
Selam arkadaşlar aramızda doğum yapan varsa doğuma gitmeden önce genital temizliğinizi nasıl yaptınız? Kafamı çok kurcalayan bi soru...

Kuaför de ağda yaptır derim
Tertemiz:))

Normalde kendin ağda falan mı yapıyorsun?
Aslında utanmasan bu seferlik de yaptırsan inan çokkk rahat edeceksin çünkü lohusalıkta eğer normal doğum yapmışsan uzun süre ağda jilet vs. Oraya bişey değsin istemeyeceksin muhtemelen :)
O yüzden uzuuun bir süre temiz kalır rahat olursun.
Ama illa da yapamam dersen eşin jiletle alsın...başka çaresi yok.
Sen yine de cesaret et ve ağda yaptır rahat et derim arkadaşım.
Lohusayken anlayacaksın kolaylığını...
Sevgiler...

Aynen agda cok iyi olur alissan birakamszsin bir ay kafan rahat hem az donusumlu olarak:)))

Arkadaşlar ben 6 haftalık hamileyim her zaman agda yaptırıyordum. Hamileliğimi örenince gitmedim. siz yaptırdınızmı bir sıkıntı olmaz heralde

Arkadaşlar ben 6 haftalık hamileyim her zaman agda yaptırıyordum. Hamileliğimi örenince gitmedim. siz yaptırdınızmı bir sıkıntı olmaz heralde
Hic bi skinti olmadi ben 8 ay boyunca gittim...

Hiçbir sıkıntı olmuyor. Doğumuma birkaç gün kala bile gitmiş olarak söylüyorum için rahat olsun canım. :)

kendim ağda yapmaya çalışsam son haftada strese girer miyim acaba...

kendim ağda yapmaya çalışsam son haftada strese girer miyim acaba...
Canim bence hic agdayla ugrasma tras etmek bile cok zorken agda ile kendini heba edersin..ben hamilelik doneminde agda yaptirdim son hafta da tuyler az cikmis olsa da agdaya devam ettim ama sancilarim baslayinca kisa kisa tuyler vardi onlari jilet ile aldim puruzsuz olmasi gerekmiyor zaten.. malesef tam dogum gununu bilemedigimiz icin bir gun önceden agda yapalim rahat edelim diyemiyoruz..bence asiri tuy olmadikca sorun etme hafif sancilarin olursa dusa girdiginde jiletle alirsin

bende öyle düşünüyordum canım tşk ederim heralde ilk sancılar dayanılmaz olmazya

gerçi daha sezeryan mı olcak normal mi o bile belli değil

Mevzu doğumda pürüzsüz olmak değil arkadaşlar.
Doktor neler görüyor zaten ona bakmıyor. Mevzu; doğum sonrası dikişli ve neredeyse 40 günlük kanamalı olarak emin olun jilet bilmem ne uğraşmak hatta oraya hiçbişey değsin istemeyeceksiniz. Jiletle en fazla 1 haftaya tüyler çıkacak tekrar.
Dikişlerin temiz tutulabilmesi için ne kadar az tüy olursa o kadar iyi.
O nedenle uzun süreli temiz olsun diye ağda dedik. Kendiniz yapamazsınız muhtemelen o göbekle zor ama yardım alabilirseniz çok rahat edersiniz.
Yoksa tabii ki jilet kolaylık. Ama lohusayken daha çok zahmet diye düşünüyorum.
Hayırlı kolay doğumlar inşallah...sevgiler:)

Bencede agda daha mantıklı bnde gidiyorum subat ta büyük ihtimalle dogumum olcak ama inanki kafan cok rahat olur tabiki yine karar senin bende ilk gittiğim de acamam dedim utandım ama mecbur alıştırmak lazım bunun ilerisini düşünerekten gittim cokta memnunum

Bence en kolay hangisini yapabilirsen onu yap temiz olmasi yeterli fazla zorlama kendini ne ebe nede doktor senin agdana bakmaz onemli olan temizlik.

Merhaba Arkadaşlar,bu genital temizlikten nedir çektiğimiz,hamileliğin son ayındayım,iki hafta önce aceleden jiletle aldım şimdi doğum yaklaştı uzun süre temiz kalsın dikiş gerekirse sonrası pansuman vs gerekeceği için temiz olmalı diye epilatörle almaya kalktım dayanamadım ağda ile temizlemek istiyorum göremiyorum,herhalde kuaföre gitmek mecburi oldu,daha önce de hiç yaptırmadım,çekiniyorum.
Herşeyin kolayı için bir şeyler icat ederler şu iş içinde ağrısız bir şeyler yapamıyorlar mı,kendimiz halletsek kısa Zaman da.

Öyle doktor pürüzsüz görsün gibi bi derdiniz olmasın öncelikle. dogumlarda çok bulundum bu hassiyetin zerresini dahi göstermeden gelen hastalarin temizliğini de yapiyorduk. siz doğum sonrası kendi rahatlığınız için ağdayı düşünün. Çünkü 1 ay boyunca kendiniz bile dokunurken zorlanirsiniz, ki pansuman öncesijiletle almaya kalkismak sizi daha çok zorlar.

hayatta açamam ki anneme bile
Aynen canım , kuaföre falan hiç açamam ben de aynayı aldım önüme ağda yaptım , bayağı uzun sürüyor göbekten eğilecem görecem diye ama oldu da bitti maşallah arkadaşların da dediği gibi küçük kıl tüy önemli değil zaten, pürüzsüzlüğe gerek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…