• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum korkusu

kxuxçxuxk balxixxgxxixm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2008
59
1
86
Bursa
kızlar aranıza yeni katıldım benimde doğumuma 10 gün falan kaldı:CüvCüv:ama artık çok korkuyorum normal doğum yapmak istiyorum ağrılar nasıl neyin ağrısına benziyo adet ağrısı gibi mi doğumda ıkınamazsam nolur ,tuvaleti varmış gibi oluyomuş insanın bu duygu sıkıntı verici değilmi,ayaklar bağlanıyomuş öğlemi,doğum çatal sandalyede mi oluyo ,offf çok soru var aklımda biraz bilgi verin lütfen korktuğuma değermisenağlama

bu konuyu buraya açtım ki tecrübeli anneler olarak bilgilerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var inş. banada bebeğime kavuşmak nasip olur dualarınızı bekliyorum

canım benim inşallah hayırlısı ile sağlıklı sıhhatli beraberce evladınla kurtulursun . hiç korkma kendini ilk önce Allah a bırak ve merhametli iyi doktorlarla hemşirelerle karşılaşmak için dua et. benim hamileliğimin son dönemi sıkıntılı geçmişti , artık doğursam da kurtulsam diyordum . kendini şöyle motive et , bu bebek bir şekilde doğacak karnında kalmayacak böyle düşününce bir nevi rahatlıyorsun :)) şurda 10-15 gün sonra bebeğine kavuşacaksın.. doğum belirtisi kimisinde sancı kimisinde kanama kimisinde de benim gibi sancısız suyun gelmesiyle meydana geliyor. hele doğum normal mi sezeryan mı olacak en son ana kadar belli olmuyor. bana kontrollerimde normal doğum olacak dediler ama soluğu sezeryanda aldım :) bunaltma kendini tatlım kolay bir doğumun olmasını dilerim.

kızlar aranıza yeni katıldım benimde doğumuma 10 gün falan kaldı:CüvCüv:ama artık çok korkuyorum normal doğum yapmak istiyorum ağrılar nasıl neyin ağrısına benziyo adet ağrısı gibi mi doğumda ıkınamazsam nolur ,tuvaleti varmış gibi oluyomuş insanın bu duygu sıkıntı verici değilmi,ayaklar bağlanıyomuş öğlemi,doğum çatal sandalyede mi oluyo ,offf çok soru var aklımda biraz bilgi verin lütfen korktuğuma değermisenağlama

bu konuyu buraya açtım ki tecrübeli anneler olarak bilgilerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var inş. banada bebeğime kavuşmak nasip olur dualarınızı bekliyorum

ay!tatlım benim,hiç korkma bak çok güzel bir doğum geçireceksin.çok kolay olacak,sonra da siteye girip yazacaksın güzel duygularını.ben 7-8cm açıklığa kadar sancı çektim,kendi doğum sancımdı.alttan muayene edip açıklığıma baktıar ve açılma olduğunu söylediler.ben ayakta dolaştım o sancıyla derin derin nefes aldım hatta ebe bana sen çok sen çok güçlüsün demişti:dance:.derin derin nefes alınca pek birşey hissedemedim.gerçi ben vicdanlı bi doktorla karşılaşmadığım için o haldeyken sezeryana alındımsenağlama.sadece maddi kaygı ve kendini güvence altına almak adına.inan ki şimdi o doğum sancısını sonuna kadar çekmeyi çok isterdim:CüvCüv:.bu kadar kötü olsa istermiydim sence.ben geriye dönüp baktığımda sezeryan acısını hatırlıyorum,ama doğum sancısını hatırlamıyorum bile.inşallah doğum sırasında hayırlılarla karşılaşırsın.:Saruboceq:bu çok önemli canım,yat kalk allaha dua et,olur mu.:Saruboceq:ha,allah korusunbi aksilik çıkarsa sezeryanda olabilirsin.en önelmisi senin ve bebeğinin sağlığı.hayırlı doğumlar,canım.allah gönlüne göre versin canım.güzel haberlerini bekliyoruz.kaydirigubbakcemile3

ben normal dogum yaptım canım daha bır buçuk ay oldu.Allah yardım etsın insana .bide sana tavsiyem ebe ve doktorunun dedıklerını dınle sana söylediklerini yap. bıde agır agır nefes alıp ver hızlı nefes almak mıde bulantısına baş dönmesine sebep olur ve bi rahatlama sağlamaz.derin ve yavaş.bende çok korkuyordum ama herşey geçti.şimdi diyorum kendimi boşuna yıpratmışım nasıl olucak diye o kadarda kötü değilmiş
Allah bütün annelere ve bebeklere yardım etsin

:CüvCüv:

canım benim sadece sunu söylemeliyim bende normal doğum yaptım ayrıntılara girmek isterdim ama kişiden kişiye bu durum değişiyo. bebeğini kucağına alınca herşeye değdiğini anlıyorsun... o minicik bedeni kucağına aldığında kokusunu içine çektiğinde minicik gözleri sana baktığında ne acıları hatırlıyorsun nede başka birşeyi...

ama yinede sorularını cevaplayayım. doğum başlamasına yakın adet ağrısı gibi ağrıların olur ama biraz şiddetli ıkınmazsan eğer bebeğini zorlamış olursun sen ıkınacaksınki bebeğine yardımcı olacaksın çıkması için... ayrıca ebeleri dinlemende büyük fayda var. ayak bağlanmasını ilk defa duyuyorum! normal doğum tabiki çatal da oluyo. işallah sende normal doğumla bebeğine kavuşursun... korkulacak birşey değil kendini sakın strese sokma. bende çok korkmustum ama değmedi. doğumdan sonra bir tanede doğurabilirim dedimde herkes gülmişti bana hani istemiyordun dediler. çünkü sancı esnasında bir daha doğurmam diyordum ama doğum kolaymış gerçekten... sana hayırlı doğumlar diliyorum canım...

Back