dogum korkulari...

kibritcikiz91

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
26
Puanlar
118
Yer
Bursa
Merhaba hanimlar.dogumuma bir ay kaldi.birkac gunr kadar normal dogum konusunda hic bir korkum ve tereddutum yoktu.taki bir kac gune kadar.sehir disina 6saatlik bir yola gittim.aslinda yanlis yaptim.doguma bir ay kalmis ne isim var sehir disinda.ama her sey normal oldugu icin gitmeye karar verdik. Ogle uzeri suyum geldi.yada ben oyle sandim.zaten anlam da veremedim.hemen orda bir devlet hastanesine gittik.hastaneye girdim.daha beni dinlemeden ogrenmeden dogum baslamis diyi doguma hazirlamaya basladilar. Onlari durdurup orsa derdimi anlatmaya calistm. Ama dinlemediler bile. Suyumun geldiginden emin bile degilim.ne ahri ne sizi hic biseyim yok.once muayene edin diyorm.hemsirenn biri kolumu almis damar yolu acacak. Bi saniye durun bi diyip tekrr kendim anlatmaya calsyrm. Ama yok dinleyen. Boylr bi yerde dogum yapmicam. Kendi doktoruma gorunmek istyrm dememe kalmadan. Ne demek burda yapmicam dedi biri.erkek bir hemsir geldi
Napican tutucak misin diyo bana. O kdr panikledim ki. Hic korkmazken korku girdi icime.nasil burda dogum yapicam nolcak nasil olcak diye kafamda bir suru soru...

Istemiyorm ben diyip ciktim hastaneden ben.esime de sorumluluk bize aittir diye imza attirdilar. Ordan cikip kadin dogum devlet hastanesine gittik.ayni muameleyi gordum. Hatta bide ustune isterseniz kabul edin istemezseniz etmeyin bizim tedavimizi.zaten biraz sonra burasi cok karisacak desiler.birileri geldi ve odadan disari gonderildik.kendi doktorumu aradm. Durumu anlattik.tekrr gelmediyse endise etmeyin dedi.kendi sehrimize yola ciktik.gece kendi hastaneme gittim.nstye aldilar.muayene ettiler. Doktorumda tlfnla takip etti. Bir sikinti yok dediler ve gonul rahatligiyla evimize geldik.

Ben cok cesaretliydm dogum icin. Hamileyken cok rahat olcak hic sikinti cekmicem dedm cok sukur oyle gecti.kusmam bile yok denecek kadar azdi.dogum icin de oyle dedim.ama simdi korkularm basladi. Hele o muayene.. aci olmadi ama cok korktum. Beni sancilar degil de.dogumdan once kontrolde acikliga bakacaklar ya o korkutmaya basladi. Vr bebegin cikmasi.. onun disinda sancilara dayanabilcekmisim gibi geliyor.ama o muayeneler ve bebegin dogmasi beni korkutmaya basladi artik.

Moral vericrk ve beni bilgilendirecek yorumlar istyrm lutfen. Doguma az kaldi

hiiiiç korkma bitanem bizim vücudumuz doğuma programlanmış zaten onun için yaratılmışız.mikrop tehlikesi olmasa evde bile doğum yapabiliriz.insan da diğer memeli hayvanlar gibi kendisi doğurabilir.biraz da biz kadınlar abartıyiruz o kadar zor ve ölümcül olsa böyle sokaklar insan kaynarmıydı:)))şaka bir yana panik stres korku kaslarını gereceği için işi zorlaştırır.nasıl ilk gece korkumuzdan son derece kolay bir işi acılı hale dönüştürüyoruz onun gibi.doğum açıklığına bakmalarında ne var can yakan birşey değil ki.biraz sancın olacak e olsun okadar meleğin geliyor dünyaya.gevşe dua et.mutlaka pozitif düşün.eline alacağın bebeğine odaklan Allahın izniyle bir avazda kurtulursun inşallah.dualarım seninle.

Canım benim hiç korkma Rabbim onun yolunu verecek. Özel doktorumun olması çok iyi bir şey yoksa o hastanelerde varya çok afedersin insan yerine bile koymuyorlar seni. İyi ki kendine müdahale ettirmemişsin. Artık doğum teşvik ediliyor artı para prim puan alıyorlarmış o yüzden seni müdahale ile doğurtabilirlerdi İnan ki
Bol bol inşirah süresini oku veya netden dinle hurma ye başka yöntemler vardı kk da var bu konular araştır derim Rabbim yardımcın olsun kolay doğum ve kucağında sağlıklı bebeğinle eve dönmek nasip etsîn hayırlısıyla amin

Muayene sirasinda aaaa diye bagirdim da:) aslinda hic acimamisti... ama ilk defa boyle biseyle karsilasinca korkuya kapildim.tabibunda onceki olaaylarinda etkisi var. Tesekkur ederim yorumunuz icin

Asla izin vermem.ben kasilma var mi? Kendi doktoruma yetisebilir miyim diye ogrenicektm.hani risk buyukse baska bi tedbir alirdim.ama kasap gibi yuruduler ustume. Smdidusunuyorm da.cok sukur ozel bi hastaneye imkanim var. Ya olmasaydi.orda dogum yapsaydim.insann hic bi kiymeti yok.o kadar saygisizlar ki. Benden sonra esim de kizdi ordakilere.alanlari ney ne olduklari bile belli degil zaten.

Insirah suresin duymamistm hic.okuycam tesekkur ederim. Ins saglikla dogar.diguma bir ay bar daha.. dogmasi icin erken degil mi.cok korktum dogacak diye

sakin korkma. aciklik muayenesinde bir sey yok. birkac saniye suren bir sey. zaten sancinla birlikte ikinma hissedeceksin. kuvvetli ikin ki bebegin cabucak gelsin insallqh. benim cati darligi olmasina ragmen kizim 3. ikinmamda dogdu.

sakin korkma. aciklik muayenesinde bir sey yok. birkac saniye suren bir sey. zaten sancinla birlikte ikinma hissedeceksin. kuvvetli ikin ki bebegin cabucak gelsin insallqh. benim cati darligi olmasina ragmen kizim 3. ikinmamda dogdu.

Masallah Allah hayirli evlat etsin. Arastryrm okuyorm.ama dogum sureci herkes de cok farkli.kiminin suyu gelmezken kiminin erken geliyor.dogum hemen oluyor ama.

Bir de dun hastaneye gidince.sancimi orda cekemeyecegimi anlafim.evde cekmek istyrm sancimi.ama nasil. Gec kalir miyim ya da bebegim icin tehlikeli bir durum olur mu? 5dk da bir sanvi gelene kdr evde bekleyenler var.ama herkes de farkli yine de.bilmyrm kafamkarisik. O kucuk odada bunaliyorm ben. Napicam

Hiç korkma . Ön tecrübe yaşamışsın , hazırlık olmuş senin için öyle düşün. Bizim bişey yapmamıza gerek kalmadan , ilerleyen sürece göre vücut kendini hazırlıyor .

Doğum olayı çok ekstrem bir durum yoksa , bebek kanala girdikten sonra maksimum yarım saat sürüyor. Doğum anında acıdan ziyade yoğun baskı hissediyosun.Ağrı kesici yapıyorlar genelde.
Tabi ben özelde doğuracağını varsayarak yazıyorum.

Allah kolay doğum nasip etsin inşallah.

Birde kk da okumuştum. Doğuma giderken sürekli ' Sümme sebile yeserra ' diye dua oku , doğumun kolay olması için.
Ben ikinci doğumda sürekli tekrar ettim , çok kolay geçti doğum.

Canım yaşadığın kötü tecrübe için geçmiş olsun.Cati muayenesinden kurtuluş yok malesef sadece orada baskı hissedeceksin acı değil benim öyle olmuştu. Sancılarımda adet sancısı siddetindeydi hastaneye gittiğimde ama biraz daha bekleseydim daha iyi olurdu diyorum şimdi. Ama her doğum farklı kimi çok sancı çekiyor kimi az.Bide çocuğun çıkışından korkuyorum demişsin çocuk çıkarken ekstra bir acı falan cekmiyorsun.Bir avazda dogsun inşallah.

çzelde olucak doğumum inş.. 1 ay kaldı doğuma evimin olduğu yerden uzaga başka bir şehire gitmem asla :)
ins kolay bir doğum olur. hiç bir endişem yoktuç ama şimdi kötü hissediyorum. korku heycan endişe hepsi var..

neler olucak bilmiyorum ya... o yüzden bu da beni korkutuyor. her bğünye farklı ne kadar okuyup araştırsan öğrensen de benm vücudum nasıl bir tepki verecek bilmiyorum ki... teşekkür ederim. umarım dediğiniz gibi olur.

Canım inşallah su gibi doğurur bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın..
Öncelikle korkma denildiği gibi herkesin vücudu farklı ve ona göre doğumun şekilleniyor.

Benimle birlikte yan odada bi kadın vardı hiç sesini duymadım 5 dk.da dogurdu ben daha sancı cekiyordum allahım ne güzel kolayca dogurdu benmde mi öyle olcak acaba deyip beklemeye başladım.Ama beni kontrole gittiğimde doguma aldılar ne sancım vardı ne suyum gelmişti sadece 5 cm acılman var dediler suni sncıyı taktılar koluma 38.haftamda dogurdum biraz zorla dogurttular beni çatımda dardı

ama sana şunu söyliyim bebeğin cıktıgını falan anlamadım hemde hiç sadece sancılar çok zorluydu inşallah sen kendi sancınla dogurursun suni sancı cok igrenc bişey..Oğlum daha aşşagıya düşmemişken karnıma bastırarak dogurttular kesik atıp ve oglumun kafası uzun cıktı çok üzülmüştüm.Ama o dogduktan sonra hiçbi acım sancım kalmadı.Dediğim gibi sadece sancılar ve dikiş kısmı kötüydü oda normal olan seyler.Hiç canını sıkma bebeğinde üzülür ben hep oglum cıkana kadar birazdan görücem seni cıkacaksın ve kucagıma alıcam seni hadi annecim gayret et diye konuştum biran önce cıksın diye dua edeceksin zaten merak etme :))

suyun gelmesi tehlikeli mi? yani sancıdan önce gelirse.. ne gibi bir sıkıntı olur acaba?

çatı muayenesi öylşe abartılacak bişey değil bir kaç saniyelik. zaten açılma varsa daha da kolay oluyor. benim suyum patladı ve doğuma kadar da geldi bir sorun olmadı. suyum patladıktan sonra suni sancı verildi. doğuma yaklaştıkça sancı şiddeti artıyor. doğum en zorlu tarafı sancı kısmı yoksa doğurmak 10-15 dakikalık bir süreç. hiç gözünü korkutma.

herkesin yapısı farklı ama hiç korkma.biz kadınların fıtratında var normal doğum. adı üzerinde normal.....
doğumun tek zor yanı sancı kısmı. ne doğum ne çatı muayenesi ne doğum sonrası dikişlerini anlamıyorsun bile.
çatı muayenesi arkadaşlarında deediği gibi saniyelik bişey. sancılardan farketmiyorsun:))
doğum anında sadece bebeğine kavuşmayı onu kucağına almayı istiyorsun ve bir an önce sancılardan kurtulmak istiyorsun.
dikişleri hiç ama hiç hissetmiyorsun çünkü o an bebeğine bakmaktan kendini alamıyorsun. o an doktor dikişleri sen anlamadan hallediveriyor:))))
ben sancısız ağrısız gittim. evde sancımı bekleyecektim ama doktorum açılman var dedi. suni verdiler.ağrılarım başladı,suyum geldi.sancılar sıklaştı ve doğğğğrruuu doğuma:))))
bol bol dua et.allah tek avazda kurtarsın.

bnce korkmaya gerek yok bn denemedim ama arkadaşım denemişti mekkeden yada medineden bi çiçek getirmişlerdi böyle açılmamış kapalı bi sopa gibi bişeydi onu doğum başlayınca suya koymuşlar o çiçek açtıkça rahimde açılmış ve çok kolay olmuş doğumu sonra kendiliğinden kapanıyormuş yine başka doğu için kullanılıyormuş peygamber efendimizin kızı için kullanılmış sanırım ama nasıl bulursunuz bilemedim

o doğum korkusu bende de başladı..aslında ilk başlarda hiç korkum yoktu ama zaman azaldıkça o kadar korkuyorum stres yapıyorum ki anlatamam..rabbim tüm hamilelerin yardımcısı olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…