- Konu Sahibi kibritcikiz91
-
hiiiiç korkma bitanem bizim vücudumuz doğuma programlanmış zaten onun için yaratılmışız.mikrop tehlikesi olmasa evde bile doğum yapabiliriz.insan da diğer memeli hayvanlar gibi kendisi doğurabilir.biraz da biz kadınlar abartıyiruz o kadar zor ve ölümcül olsa böyle sokaklar insan kaynarmıydı:)))şaka bir yana panik stres korku kaslarını gereceği için işi zorlaştırır.nasıl ilk gece korkumuzdan son derece kolay bir işi acılı hale dönüştürüyoruz onun gibi.doğum açıklığına bakmalarında ne var can yakan birşey değil ki.biraz sancın olacak e olsun okadar meleğin geliyor dünyaya.gevşe dua et.mutlaka pozitif düşün.eline alacağın bebeğine odaklan Allahın izniyle bir avazda kurtulursun inşallah.dualarım seninle.
Canım benim hiç korkma Rabbim onun yolunu verecek. Özel doktorumun olması çok iyi bir şey yoksa o hastanelerde varya çok afedersin insan yerine bile koymuyorlar seni. İyi ki kendine müdahale ettirmemişsin. Artık doğum teşvik ediliyor artı para prim puan alıyorlarmış o yüzden seni müdahale ile doğurtabilirlerdi İnan ki
Bol bol inşirah süresini oku veya netden dinle hurma ye başka yöntemler vardı kk da var bu konular araştır derim Rabbim yardımcın olsun kolay doğum ve kucağında sağlıklı bebeğinle eve dönmek nasip etsîn hayırlısıyla amin
sakin korkma. aciklik muayenesinde bir sey yok. birkac saniye suren bir sey. zaten sancinla birlikte ikinma hissedeceksin. kuvvetli ikin ki bebegin cabucak gelsin insallqh. benim cati darligi olmasina ragmen kizim 3. ikinmamda dogdu.
haklisin herkesin farkli. insallah suyun gelmeden sancin baslar da oyle dogum yaparsin.
Hiç korkma . Ön tecrübe yaşamışsın , hazırlık olmuş senin için öyle düşün. Bizim bişey yapmamıza gerek kalmadan , ilerleyen sürece göre vücut kendini hazırlıyor .
Doğum olayı çok ekstrem bir durum yoksa , bebek kanala girdikten sonra maksimum yarım saat sürüyor. Doğum anında acıdan ziyade yoğun baskı hissediyosun.Ağrı kesici yapıyorlar genelde.
Tabi ben özelde doğuracağını varsayarak yazıyorum.
Allah kolay doğum nasip etsin inşallah.
Canım yaşadığın kötü tecrübe için geçmiş olsun.Cati muayenesinden kurtuluş yok malesef sadece orada baskı hissedeceksin acı değil benim öyle olmuştu. Sancılarımda adet sancısı siddetindeydi hastaneye gittiğimde ama biraz daha bekleseydim daha iyi olurdu diyorum şimdi. Ama her doğum farklı kimi çok sancı çekiyor kimi az.Bide çocuğun çıkışından korkuyorum demişsin çocuk çıkarken ekstra bir acı falan cekmiyorsun.Bir avazda dogsun inşallah.
Birde kk da okumuştum. Doğuma giderken sürekli ' Sümme sebile yeserra ' diye dua oku , doğumun kolay olması için.
Ben ikinci doğumda sürekli tekrar ettim , çok kolay geçti doğum.
suyun gelmesi tehlikeli mi? yani sancıdan önce gelirse.. ne gibi bir sıkıntı olur acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?