doğum kontrolü

svlymhr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2014
836
27
68
34
Merhaba arkadaşlar. Benim 10 aylık oğlum var. Normalde geri çekilme yöntemi ile dikkat ediyorduk ama risk almak istemiyorum artık. Bugün doğum dr umu aradım. Sekreteri ile konuştum dr a bağlamadı. Sekreteri desolett doğum kontrol hapı kullanabilirsin dedi. Ama korkuyorum açıkçası. Yan etkisi filan var mı? İkinci bebeği düşünürsem hamile kalmakta zorlanırmıyım gibisinden... Kullanan varsa bana fikir verebilir mi acaba. Şimdiden teşekkür ederim.

Ben 4 yıl aralıksız kullandım, rahim duvarı fazla inceldiği için bıraktıktan 6 ay sonra hamile kalabilirsin dedi doktor. Bekliyorum... Ara vererek kullansaymışım böyle bir sorun olmazmış. Sen de zaman zaman ara verip prezervatifle korunarak kullanabilirsin.

Hap tavsiye etmiyorum kızlar... Genel olarak sağlığa zarardan çok yararı var rahim kanserini önlüyor, hormonları düzenliyor vs. Ancak özellikle buğday tenlilerde melazma denen lekelere sebep oluyor ki bunların da kesin bir çaresi yok. Bende oldu ve şimdi onlarla mücadele içindeyim. Kışın hafifliyor yazın belirginleşiyorlar. Sırf bu Yüzden bu ara ben de başka Yöntem arayışındayım....

Cevap verdiğin için teşekkür ederim. Arada bir prezervatif le korunuyoruz zaten. Hap kullanmaya çok korkuyorum aslında. Ama bilmiyorum çok kararsızım. İnşallah bi an önce hamile kalırsın sende.

Aslında bakacak olursak bende başkan bi yöntem istiyorum ama bulamadım. Çünkü çoğu riskli yani.en sağlıklısı prezervatif gibi geliyor bana. Etrafta hap kullananlar hiç tavsiye etmiyo. Bende çok kararsızım. Diğer yöntemleri çok araştırdım ama yine çoğu insana iyi gelmiyo. En son vajinal halka diye bişey gördüm internet te. Onu da araştırdım onunda kötü etkileri var bazı kişilerde. Galiba en iyisi prezervatif.

Cevap verdiğin için teşekkür ederim. Arada bir prezervatif le korunuyoruz zaten. Hap kullanmaya çok korkuyorum aslında. Ama bilmiyorum çok kararsızım. İnşallah bi an önce hamile kalırsın sende.

İnşallah :) beni de prezervatif rahatsız ediyor çünkü yırtıldı bir defasında. Hissi de pek hoş değil

İnşallah :) beni de prezervatif rahatsız ediyor çünkü yırtıldı bir defasında. Hissi de pek hoş değil
Hiç yırtılmadı ama dediğin gibi pek hoş olmuyo onunla. Bende yanma yapıyo bazen. O yüzden pek kullanamıyoruz. Genelde geri çekilerek oluyo. Ne yapalım her yöntemde bi sorun çıkıyo en riskli ve en güveniliri bu geri çekilme. :) sen öyle söyledikten sonra hap kullanmam artık.

Arkadaslar mrb bisey sorucaktim size geri cekilme yonteminde zevk suyununda bazen gebe biraktigini duymustum dogrumu bu bilgisi olan varmi

Arkadaslar mrb bisey sorucaktim size geri cekilme yonteminde zevk suyununda bazen gebe biraktigini duymustum dogrumu bu bilgisi olan varmi
Ewet ben çok araştırdım. Böyle hamile kalanlar varmış. O yüzden riskli ama en azından sağlıklı bi yöntem bence.

Biz 2 senelik evliyiz ve bu sekilde korunuyoruz prezervatif bna migde bulandirici geliyo hap da hormonloru etkiliyo diye duydum simdide bebek istiyoruz umarim ilk denemede olur

Biz 2 senelik evliyiz ve bu sekilde korunuyoruz prezervatif bna migde bulandirici geliyo hap da hormonloru etkiliyo diye duydum simdide bebek istiyoruz umarim ilk denemede olur
Allah gönlünüze göre ne zaman istersen iz o zaman versin inşallah. Valla bende iki senelik evliyim oğlum var diye şimdilik düşünmüyorum ikinciyi. Bizde genellikle geri çekilmeyle dikkat ediyoruz ayda bir defa ya kullandık ya kullanmadık prezervatif. Bende yanma yapıyo ayrıca pek hoş olmuyo ne bana göre ne eşime göre. Ben aslinda hap kullanmam diyordum hormonları zarar vermiyim diye. bana önerildi hiç yan etkisi yok dendi diye bi burada sorayım ona göre karar veriyim dedim. İyi ki de almamışım. Daha yaşım çok genç allah İzin verirse iki üç yıl sonra bi kızım olsun istiyorum tabi fark etmez ama :))

Amin tsk ederim. Valla nr kadar yan etkisi yok deselerde ben inanmiyorum benim arkadasim kullaniyodu asiri tuylenme falan yapti ki digerleri cabasi

Ben yaz 24+4 kullandım piyasada birçok haptan daha pahalı ama kesinlikle çok iyi bende hiç bir yan etkisi olmadı kilo aldırmadı çok memnundum Dr piyasanın en iyisi demişti prezervatif ten de eşler memnun değil

Ben yaz 24+4 kullandım piyasada birçok haptan daha pahalı ama kesinlikle çok iyi bende hiç bir yan etkisi olmadı kilo aldırmadı çok memnundum Dr piyasanın en iyisi demişti prezervatif ten de eşler memnun değil
Ne kadar süre kullandın acaba? Sanırım şu anda hamile sin zor oldu mu hamile kalman? Teşekkür ederim cvp verdiğin için.

Ne kadar süre kullandın acaba? Sanırım şu anda hamile sin zor oldu mu hamile kalman? Teşekkür ederim cvp verdiğin için.
Ben 2seneden fazla kullandım tatlım 2.5sene falan bıraktıktan 3ay sonra hamile kaldım arkadaşım bıraktığı ay hamile kaldı bu ilaç yan etkileri en az olan ilaç eğer kullanacaksan onu gözüm kapalı tavsiye ederim ne kıllanma ne kilo hiç yan etkisi olmadı yardımcı olabildiysem ne iyi

Çok güzel o zaman. Çok teşekkür ederim yardımın için :) hayırlısı ile kucagına alırsın inşallah bebeğini.

Bizde geri .ekilme yöntemyle korunuyoruz 9 aydır .. Düşnmyoruz 2.ci henüz..bana da biri 3 aylık korunma iğnesi önermişti kullanan var mı ? Spiral takalım dediler sağlık ocağındakler onuda ben istemedim .. Alet taktıran var mı ?

Bizde ikinci yi şimdilik düşünmüyoruz. Ama 3 aylık iğne adet dengeni bozuyormuş. Bir komşum söylemişti. Spiral ise yine bir arkadaşım kullanıyo sürekli kanamam var diyor hiç durmuyor muş.tabii ki her korunma yöntemi kişiden kişiye farklılık gösterir. Herkeste aynı şeyi yapmaz ama yine de ben fikir almadan denemek istemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…