• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum kontrol yöntemi

cnm ben doğum sonrası ilk 6. ayımda adet gördüm ve hemen koştura koştura gidip spiral taktırdım.
spirali taktırdıktan 3 ay sonrada hamile olduğumu öğrendim....
hemen spirali taktırdığım yere gittim. oradaki bayan ilk defa böyle birşeyle karşılaştıklarını söyledi ve spirali çekti..
ogün hemen kadın doğuma gittim bebeğin kalp atışları vardı ama boyunu ölçemedi. 10 gün sonra gel biraz daha büyüsün dedi. 10 gün sonra gittiğimdede bebeğin kalp atışlarının durduğunu öğrendim. kürtaj olmak zorunda kaldım. şu an eşim korunuyor ve kızım 3 yaşında........
spirala tam tamına güvenmeyin derim ben.. 100 kadından 2si spiralle hamile kalbiliyormuş.........

bircana 5 ay oldu bende doğum yapalı hala adet olmadım. normal olduğunu biliyorum ama yaşayandan duymak daha rahatlatıcı. doktorum spirali sorduğunda, riskli olabileceğini okuduğumu söyledim. onayladı , zaten spiralden korkuyordum, şimdi iyice soğudum...şimdilik eşim korunuyor ama korkuyorum, emdiği sürece ilaç da kullanamıyorum...

erkeğin korunması bence en iyisi
hap falan da sorun oluyor benim 4 yıl doğum kontrol hapı kullanımım sonrası damarlarımda tıkanıklık oldu....
yani her korunma yöntemi herkeste aynı etkiyi gösterecek diye birşeyde yok.... ama risk almış oluyorsunuz hepsindede....
spiral taktırıp 10 yıldır aynı spiralle korunan tanıdıklarımda var ama hepsi de yan etkilerinden şikayetçi( ara kanamalar, ağrı vs...)
ben eşimin korunmasını tercih ediyorum ama tercihte size kalmış

ben eşime güvenmiyorum pğlum daha 8 aylık ama eşim bebek istiyor başlarda o korunuyordu ama sonra hemen gidip sioral taktırdım 6 7 yıla kadar hiç çocuk istemiyorum işallah çözüm olur:50:

oğlum 14 aylık benım de eşim korunuyor 3 aylıkken adet gordum ilk kez.Kondomu erkekler pek sevmese de en yan etkısız olanı o yapacak bişey yok...Haplar bence de uzun vadede illaki bi zarar verecektır

Back