Doğum kontrol yöntemi implant (Nexplanon)

mysteryblog44

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2024
2
1
23
Merhabalar, nexplanon kullanan tecrübeli kadınlar var mı? Ben Ağustostan beri kullanıyorum bir sıkıntım yok şükür.
Kullananlar bilir koruma şekli olarak yumurta üretimini durduruyor, çıkarttıktan sonra ise gebelik istiyorsak 5-6 ay düzenli adet görmemiz gerekiyormuş. Benim merak ettiğim şu; çıkardıktan sonra yan etki olarak yumurta üretimini tamamen keser mi? Bunun hakkında araştırma yapan var mı? Kafamda deli sorular kızlar, evlendikten sonra taktırdım direkt diğer korunma yöntemleri bana uygun değil, o yüzden bunu tercih ettim.

Evet haklısınız aslında çok sorular sorup araştırma yaparak taktırdım fakat tek bu konuda soru sormamıştım
Yine gidip sorun aklınızda kalmasın şimdi biri gelip diyecek evet ben yaşadım diğeri diyecek ben yaşamadım diğeri diyecek bana böyle oldu durduk yere aklın karışacak. Ben böyle bir durum olacağını sanmıyorum. Sadece arkadaşım taktirdigi dönem regl olmamıştı aşırı sinirli olduğu için dayanamadı çıkardı regl düzene girdi.

Bende bir buçuk ay önce takdirdim. Yan etkileri fazlasıyla yaşadım yaşıyorum aşırı yorgunluk iştahsızlık mide bulantısı lekelenme ve kanama yaşıyorum. Her kadın farklı yan etkileri yaşar tabi. İmplant çıkarıldıktan sonra adetlerin eski düzenine gireceğini söyledi doktorum. Tabi süresi kişiye göre değiştirmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…