• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum kontrol yöntemi implant (Nexplanon)

mysteryblog44

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2024
2
1
1
23
Merhabalar, nexplanon kullanan tecrübeli kadınlar var mı? Ben Ağustostan beri kullanıyorum bir sıkıntım yok şükür.
Kullananlar bilir koruma şekli olarak yumurta üretimini durduruyor, çıkarttıktan sonra ise gebelik istiyorsak 5-6 ay düzenli adet görmemiz gerekiyormuş. Benim merak ettiğim şu; çıkardıktan sonra yan etki olarak yumurta üretimini tamamen keser mi? Bunun hakkında araştırma yapan var mı? Kafamda deli sorular kızlar, evlendikten sonra taktırdım direkt diğer korunma yöntemleri bana uygun değil, o yüzden bunu tercih ettim.

Evet haklısınız aslında çok sorular sorup araştırma yaparak taktırdım fakat tek bu konuda soru sormamıştım
Yine gidip sorun aklınızda kalmasın şimdi biri gelip diyecek evet ben yaşadım diğeri diyecek ben yaşamadım diğeri diyecek bana böyle oldu durduk yere aklın karışacak. Ben böyle bir durum olacağını sanmıyorum. Sadece arkadaşım taktirdigi dönem regl olmamıştı aşırı sinirli olduğu için dayanamadı çıkardı regl düzene girdi.

Bende bir buçuk ay önce takdirdim. Yan etkileri fazlasıyla yaşadım yaşıyorum aşırı yorgunluk iştahsızlık mide bulantısı lekelenme ve kanama yaşıyorum. Her kadın farklı yan etkileri yaşar tabi. İmplant çıkarıldıktan sonra adetlerin eski düzenine gireceğini söyledi doktorum. Tabi süresi kişiye göre değiştirmiş.

Bende Mayıs ayında taktırdım çok düzensiz şekilde adet oluyorum baş ağrısı aşırı yeme isteği yüzümde çıkan sivilceler vs düzelir diye bekledim ama maalesef daha da kötü oldum gittikçe yarın gidip çıkartmayı düşünüyorum her ay 15 20 gün adet olmak nedir yaaa gerçekten çok pişman oldum ben herkeste aynı olacak diye bişey yok tabi ama bana yaramadı yaptıracak arkadaşlar bunu göze alıp yaptırsın

Bende Mayıs ayında taktırdım çok düzensiz şekilde adet oluyorum baş ağrısı aşırı yeme isteği yüzümde çıkan sivilceler vs düzelir diye bekledim ama maalesef daha da kötü oldum gittikçe yarın gidip çıkartmayı düşünüyorum her ay 15 20 gün adet olmak nedir yaaa gerçekten çok pişman oldum ben herkeste aynı olacak diye bişey yok tabi ama bana yaramadı yaptıracak arkadaşlar bunu göze alıp yaptırsın
Aynı durumdayım iki ay oldu sürekli lekelenme ve kanama yaşıyorum. Başta aşırı yorgunluk iştahsızlık mide bulantısı yaşadım. Yoğun kanamadan dolayı hormon içeren bir ilaç verdi doktorum o da göğüslerde şişkinlik agri yapti. Galiba bende çıkaracağım. Önce kendi sağlığım.

Ben de 8 ay oldu taktıralı ve bir ayım rahat geçmedi, reglim inanılmaz düzensiz bazen 45 gün sürüyor olması ama oldum mu da lekelenmesiyle reglidi derken 20 gün sürüyor duygu durumum inanılmaz etkilendi iştahım aynı şekilde ve inanılmaz şişkinlik oluyor artık canıma tak etti doktor her ay ilk bir yıl bunları yaşaman normal diyor ama normalse bile değmez yani sadece doktora bir ton para verdim bunun için ya o içime oturdu

Ben bugün gidip çıkarttım arkadaşlar ne halim ne dermanım kaldı yani hatta çıkarttıktan hemen sonra bayıldım çok kötü hissettim kendimi eğer çıkartacaksınız adetli iken veya hemen sonrasında değil de adet olmaya yakın gidin çok korktum bişey olacak diye

Merhabalar, nexplanon kullanan tecrübeli kadınlar var mı? Ben Ağustostan beri kullanıyorum bir sıkıntım yok şükür.
Kullananlar bilir koruma şekli olarak yumurta üretimini durduruyor, çıkarttıktan sonra ise gebelik istiyorsak 5-6 ay düzenli adet görmemiz gerekiyormuş. Benim merak ettiğim şu; çıkardıktan sonra yan etki olarak yumurta üretimini tamamen keser mi? Bunun hakkında araştırma yapan var mı? Kafamda deli sorular kızlar, evlendikten sonra taktırdım direkt diğer korunma yöntemleri bana uygun değil, o yüzden bunu tercih ettim.
Bana doktorum çıkardıktan 3 hafta sonrasında etkisinin geçeceğini söylemişti

Ben bugün gidip çıkarttım arkadaşlar ne halim ne dermanım kaldı yani hatta çıkarttıktan hemen sonra bayıldım çok kötü hissettim kendimi eğer çıkartacaksınız adetli iken veya hemen sonrasında değil de adet olmaya yakın gidin çok korktum bişey olacak diye
Geçmiş olsun ben de yarına çıkartmak için randevu aldım doktorun muayene ücreti 3500 ama implant çıkarma ücreti 6000₺ valla yazık bu paralara ya gerçekten hamile kalmamak için bu kadar yıpranmamalıyız

Geçmiş olsun ben de yarına çıkartmak için randevu aldım doktorun muayene ücreti 3500 ama implant çıkarma ücreti 6000₺ valla yazık bu paralara ya gerçekten hamile kalmamak için bu kadar yıpranmamalıyız
Size de geçmiş olsun çıkartmak için niye ayrı ücret alıyorlar ki ben sadece 2100 lira muayene ücreti verdim resmen soygun yapıyorlar

Size de geçmiş olsun çıkartmak için niye ayrı ücret alıyorlar ki ben sadece 2100 lira muayene ücreti verdim resmen soygun yapıyorlar
Valla bilmiyorum önce krem sürdü sonra lokal anestezi sonra minik bir kesi ile çıkardı hemen ama 5750₺ verdim tam olarak nakit olsa 5000 olurmuş falan, bugün reglimin 20.günü birkaç güne biter sanırım implant çıktıktan 5 gün sonra normale döneceğimi 2 ay içerisinde de döngülerimin düzeleceğini söyledi

Aynı durumdayım iki ay oldu sürekli lekelenme ve kanama yaşıyorum. Başta aşırı yorgunluk iştahsızlık mide bulantısı yaşadım. Yoğun kanamadan dolayı hormon içeren bir ilaç verdi doktorum o da göğüslerde şişkinlik agri yapti. Galiba bende çıkaracağım. Önce kendi sağlığım.
Merhaba doktorunuzun verdiği hormon içeren ilaçtan sonra kanama kesildi mi ? Nedie o ilaç msjla dönebilir misiniz

Back