- Konu Sahibi CaRPeDieM02
-
merhaba arkadaşlar,
çok yakın bir arkadaşım bir yıllık evli ve doğum kontrol hapı kullandı bir yıl boyunca, sonra bebek istediler ama 8 aydır olmuyor. Doktora gittiler doktor ilaçların yaptığını söylemiş. Şimdi tedavi görüyor ama ne olacak bilmiyoruz
Ben de doğum kontrol hapı kullanmayı düşünüyorum ama bu durumdan dolayı çok korktum.
Acaba bu istisnai bi durum mu? Başına ya da çevresindekilerin başına gelen oldumu?
Gerçekten doğum kontrol hapları yumurlaıkları küstürüp, kısırlık yaparmı?
Merhaba,
Doğum kontrol hapı kesinlikle kısırlık yapmaz. Hatta özellikle kısırlık tedavilerinde doktorlar 2 yıl doğum kontrol hapı kullanmalarını istiyorlarmış.
Ben 6 yıldır doğum kontrol hapı kullandım ve bıraktıktan 2 ay sonra hamile kaldım.
meraba kızlar bende doğum kontrol hapı konusunda şu sıralar tereddüt edenlerdenim bende 7 ay yasmin kullandım 4 ay önce bebeğimiz olsun hapları bırakayım genel testlerimi de yaptırayım diye dr.a gittim daha önce de aynı doktora akıntı ve vajina da koku şikayetiyle gitmiştim smear testi yaptı sorun çıkmadı sonra adetimin 3. günü hormon testlerimi yaptı testlerde normal çıktı hapı bıraktım ancak 1 hafta sonra şiddetli sancılarla dr.a gittiğimde safra kesemde çok sayıda taş oldugunu söyledi 4 ay safra kesesi taşı için ilaç tedavisi gördüm ama taşlar erimedibu süreçte doğum kontrol hapını bıraktım 4 aydır eşim korundu ama adetim sürekli düzensizdi yaklaşık 15 gün önce safra kesemi açık ameliyatla aldılar adetim bu ay 12 gün gecikti bu düzensizlik beni deli ediyor hormonlarım normal cıktı smear testi de normal o zaman sorun ne olabilir bu arada yine tekrarlayan yoğun şekilde akıntı ve vajınada koku problemı yaşıyorum artık bebeğimiz de olsun istiyoruz kafam çok karışık ne yapmalıyım..şimdiden teşekkürler
merhaba arkadaşlar,
çok yakın bir arkadaşım bir yıllık evli ve doğum kontrol hapı kullandı bir yıl boyunca, sonra bebek istediler ama 8 aydır olmuyor. Doktora gittiler doktor ilaçların yaptığını söylemiş. şimdi tedavi görüyor ama ne olacak bilmiyoruz
ben de doğum kontrol hapı kullanmayı düşünüyorum ama bu durumdan dolayı çok korktum.
Acaba bu istisnai bi durum mu? Başına ya da çevresindekilerin başına gelen oldumu?
Gerçekten doğum kontrol hapları yumurlaıkları küstürüp, kısırlık yaparmı?
hangi doktor sölmşse yalan canm aksine yararları var hatta doktorlar bizzat önerio belli bi zaman çocuk düşünmüosanız doum kontrol hapı kullanın diye .. Ginera öneririm canm yan etkisi falan hiçbişi yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?