Doğum kontrol hapları yumurtlalıkları küstürüp kısırlık yapar mı?

CaRPeDieM02

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2012
81
2
36
Ankara
merhaba arkadaşlar,

çok yakın bir arkadaşım bir yıllık evli ve doğum kontrol hapı kullandı bir yıl boyunca, sonra bebek istediler ama 8 aydır olmuyor. Doktora gittiler doktor ilaçların yaptığını söylemiş. Şimdi tedavi görüyor ama ne olacak bilmiyoruz

Ben de doğum kontrol hapı kullanmayı düşünüyorum ama bu durumdan dolayı çok korktum.

Acaba bu istisnai bi durum mu? Başına ya da çevresindekilerin başına gelen oldumu?

Gerçekten doğum kontrol hapları yumurlaıkları küstürüp, kısırlık yaparmı?

canım ben de 1,5 yıl kullandım, Bir yıl önce bıraktım. Bebiş olmadı ama bununa ilgili bir durum yoktu, doktoruma da sormuştum o da haplar kesinlikle kısırlık yapmaz dedi. benim prolaktinim çok yüksek çıkmıştı. Geçen ay düştü. Nasip artık.Demem o ki bir sürü şey sebep olabiliyor bu duruma.

merhaba arkadaşlar,

hapı bırakır bırakmaz hamile kalma durumu söz konusu.
bnde de ole oldu.
ancak bebek çok saglıklı. cok sukur hic bir sorun olmadı.
hap - bebek saglıgı arasında olumlu / olumsuz hıcbır etkı yok.
buna emin olabilirsiniz.

ilaç bırakıldıktan sonra kadınların büyük kısmı ilk ayda tekrar yumurtlamaya başlıyor. geri kalan az bir kısmın büyük bi kısmı da takip eden aylarda. olmuyorsa başka sebepler araştırılmalıdır kanaatimce

bunye meselesi. eger hap kullanmadan once düzenli adet oluyorsan cok agrılı gecmiyorsa yanı hersey normal gidiyorsa bir zararı olmuyor galıba. ben yasmin kullandım 21 ay... şubatta bırakttım yine düzeenli adet oldum sıkıntılı bır durum olmadı. ve allah ın takdırı bu ay hamile kalmışım. yazdan sonra düsünüyorduk... yani öncesinde bir muayne olup baslayabilirisn . ben hormon tahlılı yaptırmıstım. ama her doktor yapmıyor... ben 1 sene sonra bir zarar vermiş mi diye baska doktordan test yaptırsakmı dedim. kovmaktan beter etmisti... yine de hap benim için ideal korumaymış. prezarvatıfle 5 ay korunamamısız. saglıkla bebesimi doguruyum insallah yıne hapa devam...

kardeşim 1.5 yıldır kullandı
hapı bıraktı 1 ay korumalı ilişki sonraki aya hamile kaldı
bünyeden bünyeye değişir bencede hap kısır yapar diye bşi yok

Merhaba ben 7 yıldır yasmin kullanıyorum.Geçenlerde karın ağrısı için doktora gittim yumurtalıklarda kist olduğunu söyledi ayrıca doğum kontrol hapı kullanırken kist olma ihtimali yokmuş söylediğine göre ama bende olmuş maalesef.Ve ayrıca hamile kalmak istesemde muhtemelen kalamıyacağımı tedavi olmam gerekebileceğini söyledi çok panikledim şimdi başka bir doktordan randevu aldım ve ona gidicem..

Merhaba,
Doğum kontrol hapı kesinlikle kısırlık yapmaz. Hatta özellikle kısırlık tedavilerinde doktorlar 2 yıl doğum kontrol hapı kullanmalarını istiyorlarmış.
Ben 6 yıldır doğum kontrol hapı kullandım ve bıraktıktan 2 ay sonra hamile kaldım.

Son düzenleyen: Moderatör:

bende 8 aydır kullanıyorum ama korkuyorum da bu ay yeni kutu alıp almama konusunda tereddüt ettim ne yapsam acaba doktora filanmı gitssem

meraba kızlar bende doğum kontrol hapı konusunda şu sıralar tereddüt edenlerdenim bende 7 ay yasmin kullandım 4 ay önce bebeğimiz olsun hapları bırakayım genel testlerimi de yaptırayım diye dr.a gittim daha önce de aynı doktora akıntı ve vajina da koku şikayetiyle gitmiştim smear testi yaptı sorun çıkmadı sonra adetimin 3. günü hormon testlerimi yaptı testlerde normal çıktı hapı bıraktım ancak 1 hafta sonra şiddetli sancılarla dr.a gittiğimde safra kesemde çok sayıda taş oldugunu söyledi 4 ay safra kesesi taşı için ilaç tedavisi gördüm ama taşlar erimedibu süreçte doğum kontrol hapını bıraktım 4 aydır eşim korundu ama adetim sürekli düzensizdi yaklaşık 15 gün önce safra kesemi açık ameliyatla aldılar adetim bu ay 12 gün gecikti bu düzensizlik beni deli ediyor hormonlarım normal cıktı smear testi de normal o zaman sorun ne olabilir bu arada yine tekrarlayan yoğun şekilde akıntı ve vajınada koku problemı yaşıyorum artık bebeğimiz de olsun istiyoruz kafam çok karışık ne yapmalıyım..şimdiden teşekkürler

Bende 3 aydir kullaniyorum 2 sene kullanmayi dusunuyorum cunku oglum daha cok kucuk insallah ikinciyi istedigimde sorun yasamam

Canım benim doğum kontrol hapıyla ne alakası var ki bende 1 yılı aşkın bir süre kullandım ve hapı bıraktıktan 2-3 ay sonra gebe kaldım arkadaşın bi doktora görünsün farklı bi rahatsızlığı olabilir

vajinit olabilir başka dr görün
bekarkende adet agrısından ve düzensizliginden kullandım dügünden 2 ay önce bıraktım hemen hamile kaldım
halende kullanıyorum bi şikayetim yok
arkadaşın başka bi dr gitsin düzgünce muayne olsun

Kızlar hapla alakası yok bence çocuk olmaya engel birşeyler varsa üzerine birde hap kullanıyorsanız buna sebep biliyorsunuz :S

ilk defa doğumkntrl hapıyla ilgili okuduklarım benı rahatlattı genelde olumsuz şeyler yazıyo ama burdaki yazılanlar benı çok mutlu ettı o yüzden hapa dewam :)

bende 2 seneye yakın doğum kontrol hapı kullandım bırakalı yaklaşık 1 sene oldu henüz bebişimiz olmadı ama bende doğum kontrol hapından kaynaklı olduğunu zannetmiyorum doktora gittim doktor banada kısırlık yapmadığını söyledi ama 1 sene geçmeden araştırma yapmıyoruz dedi.ben 2 ay önce doktora gittim ilacı bıraktıktan 1 sene sonra araştırdklarını söyledi senemin dolmasına az kaldı ama ben yine de tekrar gidicem araştırmaları için .inşallah en kısa zamanda bebişim ve diğer bütün isteyenler en kısa zamanda bebişlerine kavuşur...

hangi doktor sölmşse yalan canm aksine yararları var hatta doktorlar bizzat önerio belli bi zaman çocuk düşünmüosanız doum kontrol hapı kullanın diye .. Ginera öneririm canm yan etkisi falan hiçbişi yok.

hangi doktor sölmşse yalan canm aksine yararları var hatta doktorlar bizzat önerio belli bi zaman çocuk düşünmüosanız doum kontrol hapı kullanın diye .. Ginera öneririm canm yan etkisi falan hiçbişi yok.

slm arkadaşlar bende yaklaşık bir buçuk yıl kullandım doğum kontrol ilacı bundan 4 ay önce bıraktım ve kendim de eczanede çalışıyorum şunu söyliyim ki ewt görünürde hiçbir şekilde kısırlık yapmaz ama ilacı bir yıl gibi bir süre kullanırsanız vucut tan 6 ay da falan etkisi bitiyor ve bıraktıktan bir yıl sonra eğer çocuk olmasa o zamn Dr bakıyor başka bi sıkıntı varmı yokmu.size tavsiyem eğer çocuk sahibi olmayı planloyorsanız bu ilacı en az 3 ay önce bırakmanız.bişey daha eklemek istiyorum ilaç kullanırken yada bıraktıktan sonra ki 1_3 ay arası gebellikler sıkıntılı olabiliyor.Rabbim herkese hayırlısını nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…