• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum kontrol hapları yumurtlaıkları küstürüp kısırlık yapar mı?

CaRPeDieM02

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2012
81
2
36
Ankara
merhaba arkadaşlar,

çok yakın bir arkadaşım bir yıllık evli ve doğum kontrol hapı kullandı bir yıl boyunca, sonra bebek istediler ama 8 aydır olmuyor. Doktora gittiler doktor ilaçların yaptığını söylemiş. Şimdi tedavi görüyor ama ne olacak bilmiyoruz:(

Ben de doğum kontrol hapı kullanmayı düşünüyorum ama bu durumdan dolayı çok korktum.

Acaba bu istisnai bi durum mu? Başına ya da çevresindekilerin başına gelen oldumu?

Gerçekten doğum kontrol hapları yumurlaıkları küstürüp, kısırlık yaparmı?

merhaba arkadaşlar,

çok yakın bir arkadaşım bir yıllık evli ve doğum kontrol hapı kullandı bir yıl boyunca, sonra bebek istediler ama 8 aydır olmuyor. Doktora gittiler doktor ilaçların yaptığını söylemiş. Şimdi tedavi görüyor ama ne olacak bilmiyoruz:(

Ben de doğum kontrol hapı kullanmayı düşünüyorum ama bu durumdan dolayı çok korktum.

Acaba bu istisnai bi durum mu? Başına ya da çevresindekilerin başına gelen oldumu?

Gerçekten doğum kontrol hapları yumurlaıkları küstürüp, kısırlık yaparmı?

Bu istisna bir durum bende kullandım hap sonuc nasi olur bilmiorum ama hapi bırakıp hemen hamile kalanlarda var arkadasinizdaki nadir olabilecek bı durum bide hangi hapi kullandığınıza bağlı

Yok yahu, hiç alakası yok bence. Bir arkadasım hap kullanırken hamile kaldı, tabii duzensiz kullanıyordu, o ayrı. Ama çevremde birçok insan hapı bırakıp hamile kaldı. Arkadasinın durumu farklıdır bence.

bende bekarken başladım kullanmaya bende pkos var onun için vermişti doktorum,evlendikten sonrada 3 4 ay kullandım sonra bıraktım ..
bizim hala bebek olmadı ama ilaçla ilgili değil benimki pkodanda..
arkadaşının bünyesi farklıdır ama herkezte aynı etkiyi göstermez.
bi arkadaş korunma için spreil taktırcaktı doktorda demiş ben bile kondom kullanıyorum en iyisi o diye
ama kişiden kişiye değişir kesinlikle..

Back