Doğum kontrol hapları ile ilgili-yardım

Osso

sıfırdan başlamak
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2008
339
2
96
Diğer
Kızlar merhaba. bugune kadar prezervatifle korunduk ama erkek arkadasim artik prezervatif kullanmak istemedigini belirtti. yani korunma görevini bana devretmis oldu. ben dogum kontrol hapina baslamak istiyorum ancak bunun icin bir doktora gidemedim. bugun de adetimin ilk gunu. eczaneye gitsem ve bir dogum kontrol hapi alsam, baslasam herhangi bir problem olur mu? önce doktora gidip mi hap kullanmaya baslamaliyim? bir an once korunmaya baslamak istiyorum. dogum kontrol hapina da adetin ilk gunu baslamak en etkilisi biliyosunuz
 
doktora gitmene gerek yok. ben evlenmeden 1 ay önce gitmiştim doktor kullanabilirsin sorun olmaz dedi muayene bile etmedi yani. eczaneden direk alıp başlayabilirsin. zaten içinde nasıl kullanacağın yazıyor. hatta marka istersen benimkini önerebilirim; myralon. hiç bir yan etki yaşamadım ben.
 
Cok tesekkür ederim aysegul2 bir kutu bittikten sonra mi guvenli olarak iliskiye girilebilir acaba?
 
Cok tesekkür ederim aysegul2 bir kutu bittikten sonra mi guvenli olarak iliskiye girilebilir acaba?

a.s evet beni arkadaşımın annesi o konuda özellikle uyarmıştı. kendisi sağlık görevlisiydi. İlk başlama gününü hatırlamıyorum ama adet günlerinde alınmıyordu 1 hafta diye hatırlıyorum.
 
her doğum kontrol hapı herkese iyi gelmez, doktora gidin ve size uygun olanı versin; sağlığınız sözkonusu... yerimseniben
 
ben adet düzensizliği yaşadım çok kısa bi süre doktor bana bekar olduğum için muayenesiz falan verdi.kullanmaya başladım.tabi korunma amaçlı değildi ama.sonuçta fark etmez.ve içeriğinde tam koruma için iki hafta içilmeli gibi bişey yazıyordu.yani işinizi şansa bırakıp istemediğiniz bir gebelik yaşayıp ona bağlı kötü şeyler yaşamaktansa tabiki de bir an önce önleminizi alın.doktora da gidebilirsiniz.eğer ki utanıyorsanız adet düzensizliği deyin.tahlil yaparlar ultrasona sokarlar ama normalde çıksa yazıyorlar.ben de anormal bişeye rastlamadılar doktor psikolojik dedi ama yine de hapı yazdı.
 
adetin 2 ya da 3. günü içilmeye başlanıyor hapı kesincede zaten 7 gün içinde adet olunması gerekiyor.ben öyle başlayıp kullanmıştım.ama ben bir ay kullandım hemen bıraktım.yan etki yaptı bana.aşırı iştahımı açtı midemi bulandırdı ve ödem tuttu vücudum bu kısmı da var.
 

bundan bahsediyorum işte, herkeste aynı yan etkiler gözükmüyor, bazılarının sorunsuz kullandığı haplar diğerlerinde şişlik, göğüs ağrısı, baş dönmesi ya da ağrısı yapabiliyor, başıma geldiği için biliyorum. doktor hapı yazmadan önce tahlil yapıyor en azından şutarafagitti

bu arada benim kullandığım hapa adetin ilk günü başlanıyordu...
 

benim bugun adetimin birinci gunu de o yuzden kullanmak icin acele ediyorum biraz da. cunku prezervatifle korunmak istemiyoruz. hapla da korunmam icin yine bir ay beklemem lazim doktora gidersem. yan etki gördügümde zaten doktora giderim ama ben bugun adet oldugum ve hapa baslamam gerekli oldugu icin doktora gidemeyecegim.
 
ben uzun bi süre yasmin kullandım. kendim aldım kullandım.
bikaç ay sonra doktora gittiğimde kendisi bana yasmini önerdi. hiç bi sorun yaşamadım.
kullandığım ilk ay girdim ilişkiye bi sorun olmadı şimdiye kadar. benim durumum böyle ama herkesin bünyesi farklı olabilir. sen istersen başla çok geçmeden bi sağlık ocağından falan bilgi al.
 

o zaman piyasada en çok kullanılan ve memnun kalınan yasmin.ben yasmin kullanmadım zaten kullandığımı da tavsiye etmem.yasmin al başla.adetin 4-5. gününden sonra başlamak çok uygun olacak bişey değil.siz yarın da hatta 3. günü de içebilirsiniz.sorun olmaz.önemli olan ilk 3 gün.
 
cok tesekkur ederim. nobetci eczaneden bile temin edebilirim su anda. bugun baslayayim diyorum. ilginiz icin sagolun arkadaslar:lepi:
 
ben yasmin kullanmıştım, felaket kilo aldım ve göğüslerimin ağrısından uyuyamıyordum :gitme:
 
öncelikli sorum şu olacak;sigara kullanıyor musunuz?? eğer günde 4-5 adetten fazla sigara içiyorsanız size kesinlikle doğum kontrol hapı kullanmayın derim.çünkü sigarayla birlikte kullanılan doğum kotrol hapları emboliye (kanın pıhtılanıp herhangi bir damarı tıkaması) kadar varan kötü sonuçlar oluşturabiliyor.yok eğer kullanmıyorsanız hemen bugün başlayabilirsiniz ve ilk ay extra bir yöntemle daha korunmalısın.olaki bir gün unutursan ve ilacı alamazsan ertesi gün iki ilaç birden alıp devam edebilirsin ama iki günden fazla alamazsan korunma boşa gider ve yine extra bir yöntemle korunmalısın.
 

sana soyle anlatayim.
adetinin ilk gunu baslayacaksin hapa. hap 21 tane oluyor 21 gun eksiksiz kullanman gerekiyor. sonra 7 gun ara vereceksin ve tekrar baslayacaksin.
bu 7 gun cok onemli hasta olsanda olmasanda kullanmayacaksin
ictigin 21 hap seni bu 7 gun boyunca koruyacaktir.
diyelimki hapa cumartesi basladin 3 hafta sonra cuma gunu son hapini atacaksin
ve diyelimki pazartesi hasta oldun b(bende genelde 3 4 gun oynar hasta olmam) hani simdi cumartesi tekrar ikinci strip i kullanman gerekiyorya bu arada regl olabilirsin ama yinede hapi kullanman gerekiyor.
anladinmi
7 gun arar ve 8inci gun tekrar hapa baslaman gerek hasta olsan yada olmasan bunu sasirmaman gerekiyor
eger hamile kalmak istemiyorsan hapi hergun ayni saatte yutarsan daha basarili olursun.
eger birgun hapi unutursan panik yapma ve hatirladigin an hemen ic
 

Sigarayi 15 gun önce biraktim neyse ki. uyarilarin icin cok tesekkur ederimyerimseniben
 

Tesekkur ederim yine de haplarin nasil kullanildigina dair bilgim vardi zaten öncesinden :) derste falan gormustum dogum kontrol yontemlerinin cogunu:CüvCüv:
ama yine de cok tesekkur ederim ilgin icin cok sagol
 
doktora gıtmen tabıkı ıyı olur ama tercıh senın gıdıp eczaneye alabılırsın istersen benımkının adını verebılırım bende yan etkısı ve özellıkle kılo yapmadı adı gınera
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…