Cok tesekkür ederim aysegul2 bir kutu bittikten sonra mi guvenli olarak iliskiye girilebilir acaba?
adetin 2 ya da 3. günü içilmeye başlanıyor hapı kesincede zaten 7 gün içinde adet olunması gerekiyor.ben öyle başlayıp kullanmıştım.ama ben bir ay kullandım hemen bıraktım.yan etki yaptı bana.aşırı iştahımı açtı midemi bulandırdı ve ödem tuttu vücudum bu kısmı da var.
ben adet düzensizliği yaşadım çok kısa bi süre doktor bana bekar olduğum için muayenesiz falan verdi.kullanmaya başladım.tabi korunma amaçlı değildi ama.sonuçta fark etmez.ve içeriğinde tam koruma için iki hafta içilmeli gibi bişey yazıyordu.yani işinizi şansa bırakıp istemediğiniz bir gebelik yaşayıp ona bağlı kötü şeyler yaşamaktansa tabiki de bir an önce önleminizi alın.doktora da gidebilirsiniz.eğer ki utanıyorsanız adet düzensizliği deyin.tahlil yaparlar ultrasona sokarlar ama normalde çıksa yazıyorlar.ben de anormal bişeye rastlamadılar doktor psikolojik dedi ama yine de hapı yazdı.
benim bugun adetimin birinci gunu de o yuzden kullanmak icin acele ediyorum biraz da. cunku prezervatifle korunmak istemiyoruz. hapla da korunmam icin yine bir ay beklemem lazim doktora gidersem. yan etki gördügümde zaten doktora giderim ama ben bugun adet oldugum ve hapa baslamam gerekli oldugu icin doktora gidemeyecegim.
Kızlar merhaba. bugune kadar prezervatifle korunduk ama erkek arkadasim artik prezervatif kullanmak istemedigini belirtti. yani korunma görevini bana devretmis oldu. ben dogum kontrol hapina baslamak istiyorum ancak bunun icin bir doktora gidemedim. bugun de adetimin ilk gunu. eczaneye gitsem ve bir dogum kontrol hapi alsam, baslasam herhangi bir problem olur mu? önce doktora gidip mi hap kullanmaya baslamaliyim? bir an once korunmaya baslamak istiyorum. dogum kontrol hapina da adetin ilk gunu baslamak en etkilisi biliyosunuz
öncelikli sorum şu olacak;sigara kullanıyor musunuz?? eğer günde 4-5 adetten fazla sigara içiyorsanız size kesinlikle doğum kontrol hapı kullanmayın derim.çünkü sigarayla birlikte kullanılan doğum kotrol hapları emboliye (kanın pıhtılanıp herhangi bir damarı tıkaması) kadar varan kötü sonuçlar oluşturabiliyor.yok eğer kullanmıyorsanız hemen bugün başlayabilirsiniz ve ilk ay extra bir yöntemle daha korunmalısın.olaki bir gün unutursan ve ilacı alamazsan ertesi gün iki ilaç birden alıp devam edebilirsin ama iki günden fazla alamazsan korunma boşa gider ve yine extra bir yöntemle korunmalısın.
sana soyle anlatayim.
adetinin ilk gunu baslayacaksin hapa. hap 21 tane oluyor 21 gun eksiksiz kullanman gerekiyor. sonra 7 gun ara vereceksin ve tekrar baslayacaksin.
bu 7 gun cok onemli hasta olsanda olmasanda kullanmayacaksin
ictigin 21 hap seni bu 7 gun boyunca koruyacaktir.
diyelimki hapa cumartesi basladin 3 hafta sonra cuma gunu son hapini atacaksin
ve diyelimki pazartesi hasta oldun b(bende genelde 3 4 gun oynar hasta olmam) hani simdi cumartesi tekrar ikinci strip i kullanman gerekiyorya bu arada regl olabilirsin ama yinede hapi kullanman gerekiyor.
anladinmi
7 gun arar ve 8inci gun tekrar hapa baslaman gerek hasta olsan yada olmasan bunu sasirmaman gerekiyor
eger hamile kalmak istemiyorsan hapi hergun ayni saatte yutarsan daha basarili olursun.
eger birgun hapi unutursan panik yapma ve hatirladigin an hemen ic
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?